Kako do posla posle fakulteta?

Nije basx tako...
Mislim da bi fakultet swakako trebalo zawrsiti, i zbog obrazowanja, ai zbog korisnih stwari koje se mogu nauciti. U skoro swakom faksu barem nesto mozes nauciti. Ai natji dewojku ili tako nesto :D

Vidi svaki falkutet ce u nekom dobro slucaju zavrsis za 5 godina, ali retki su takvi. Nece nauciti nista sto mu treba za biznis, samo ce izgubiti vreme. A za 5 godina bavljenja nekim privatnim poslom ce mnogo naprdovati u poslu, ako ga krene.

<< Skinut tudji post, al se extra nadovezuje na temu>>

Nešto apsolutno tačno!
Razmišljam o promeni posla, ali ne samo firme, već posla))) .

Juče na RTS-u sam gledao nešto o zapošljavanju. I kaxu kako neće niko da bude čobanin, pa zatim prikažu jednog čobanina kako čuva ovce.... I pitaju ga kako mu je, jel voli taj posao i jel može da se živi?
Kaže on dobro mu je, posao nije previse težak.... I na kraju kaže da mesečno zarađuje 60.000 dinara (a još sam čuo da imaju hranu i smeštaj)?!?! ***!!!! On je počeo da radi kao čoban sa 15 godina (koji će mu srednja škola ), a ja sa 25. Dakle, zaradio je (uzeću manju cifru, jer verujem da nije uvek imao toliku platu ) 45.000 * 120 (meseci) i zaradio je za tih 10 godina: 5.400.000 dinara, a ja sam išao najpre u srednju školu i neka sam mesečno trošio 3.000 dinara * 48 = 144.000 dinara, a zatim sam išao 5 godina na fakultet i tu sam trošio min. 16.000 mesečno, dakle 60 * 16.000 = 960.000.

Sumiram:

ČOBANIN vs Osoba koja je pohađala sr. školu i fakultet
5.400.000 din ~ 66.666 EUR-1.104.000 ~ 13.629 EUR

Dakle, razlika je 6.504.000 ~ 80.296 EUR

Neka prosečna plata programera iznosi 800 evra ~ 64.000 dinara. Postavlja se sledeće pitanje: Da li će programer IKADA stići zaradu čobanina???

Ajde, da ne budem materijalista: Ko će zdravije i duže da živi?
COBANIN ili Programer?
Gde živi:
-Obično na selu: čist vazduh, lepa priroda, nema automobila....
-Obično u gradu: smog, automobili, bez puno zelenila, bez dvorišta, bašte...
Radno mesto:
-Livada, zelenilo.....
-Kancelarija, okružen monitorima i zračenjem......
Radne aktivnosti:
-Teranje razne stoke na ispašu, dakle fizički aktivan
-Kucanje u tastaturu: aktivno skoro svih 10 prstiju
Ishrana:
Domaći proizvodi: mleko, sir, domaća rakija......
Ovde ne možemo generalizovati, ali velika verovatnoća je: kupovni proizvodi proizvedeni u fabrikama uz gomilu supstanci i konzervanasa....

Dakle, logički posmatrano čobanin će da živi zdravije i duže!!!
Na kraju se pitam: Ko je ovde čoban?

<< Svaka cast autoru! >>

Pa simpatican ti je post, ladowina. Onaj ko nema nikakvu zelju da prosiri vidike i svest, ko zeli da ceo vek provede u nekoj tamo selendri i ne vidi sveta, mozda je to ideal... Ipak, ja sam gradsko dete, kao i vecina ljudi ovde uostalom, i u skladu sa tim imam vaspitanje i nacin zivota koji odudara od tog cobanina. Znas kako kaze Dj. Balasevic, "Nije bas sve na kantaru" :D

Stvarno, kako se zaposliti sa menadzmentom, kad ti fali iskustvo, a ja sam radio u visoj skoli, preko jednog "dragog" profesora i ispalo je tako da sam dobio otkaz ,...elem on je postao direktor, pa prvo me je zaposlio, pa me otpustio , sve to trajalo oko 2 godine,ma sranje...ali eto sad kad razmislim kako su oni smuvali akreditaciju preko raznih politickih vezica, a ja nisam clan nijedne stranke, nemam vezu, nisam nikome sin,ni kumce...
E sad...to je dovidjenja, ja nemam nista od toga
a vise stvarno nebi da se zdruzim sa nekim (ko moze da mi da posao), jer taj neko(u mom slucaju bilo profesor) zapravo od tebe trazi i ocekuje uvlacenje u bulju i lizanje ruke poput kera
a sa takvima obavezno ide i neko ko te nevoli, i onda te mobinguje i slicno..
Zato imati taj stav - imam srecu u poslu, svidjam se ljudima,dobar sam psiholog-drugi nisu,zato sam ja uspesan,oni nisu...sve to vodi u propast jer te oni izrabljuju dok oni to zele, a kad vise nebudu zeleli izgubices i poslovnu srecu i postaces los psiholog i zivce i uspeh i sve...
I ne zelim nikoga vise NIKAD da ubedjujem niusta.Nego samo da predlazem, pa oces, neces..
Ustvari ne znam ja imam menadzment zavrsen a nemam pojma o tome i ne znam pravo da vam kazem
prijavio sam se na brod - za konobara , j.ebes ovo sve ovde, ova sad vizna liberalizacija, ne znam da li da je cekam uopste..

Mislim da treba razgraničiti dve stvari, da li želiš da imaš sopstveni business ili želiš da radiš u struci kod nekoga za platu... Ukoliko želiš da radiš za platu mislim da treba odmah da pališ odavde, jer su ti u inostranstvu bolji uslovi rada i veća je plata.. Suština je da ako se odlučiš da prodaješ radnu snagu onada idi tamo gde se ona najviše vrednuje!

Mislim da treba razgraničiti dve stvari, da li želiš da imaš sopstveni business ili želiš da radiš u struci kod nekoga za platu... Ukoliko želiš da radiš za platu mislim da treba odmah da pališ odavde, jer su ti u inostranstvu bolji uslovi rada i veća je plata.. Suština je da ako se odlučiš da prodaješ radnu snagu onada idi tamo gde se ona najviše vrednuje!

Ae jos reci konkretno kako covek da ode odavde & 100% cu se sloziti.

Ja malo kasnim sa odgovorom na ovu temu, ali skoro se vratih iz armije te nisam bio u mogucnosti :). Hvala Vam svima na vremenu i odgovorima, a sada jos samo jedno pitanjce, pa nek' ide zivot. A kada ti drzava ne dozvoljava da radis to za sta si se skolovao :D?! Sta onda :P?!

haha, nisam :P...

O čemu se radi? Završio sam prošle godine Fakultet bezbednosti, sa relativno ok prosekom (7,5), jer sam jedan od onih koji su radili dok su studirali, te mi prosek i nije bio toliko važan. Odslužio sam vojsku iz koje sam odpušten 1.03.2010. godine. Tek što sam malo odmorio, pun elana počeo sam da tražim posao u struci (a struka mi nije usko vezana samo za jednu oblast, što će reći, imao sam koliko-toliko dobru perspektivu koliko se to može u Srbiji), da bi mi bilo rečeno da neću moći da radim nigde što je vezano sa bezbednosnim strukturama drage nam države, jer su mi pojedini članovi porodice izvršili određena krivična dela u mladosti (odnosno, ili pre nego što sam se uopšte i rodio, ili dok sam bio mali, mali).

http://forum.krstarica.com/threads/372971

zbog ovoga :D:D:D:D!

Back