Kako do novog pasosa bez starog?

Alisa_

Početnik
Poruka
1
Cao svima,
Ne znam da li na pravom mestu postavljam ovo pitanje, ali se ipak nadam da neko moze da mi pomogne.
Zanima me da li moze da se dobije novi srpski pasos, bez starog, tj. samo sa izvodom iz maticne knjige rodjenih i uverenjem o drzavljanstvu. Doticna osoba (poreklom sa Kosova) je pre 14 godina izgubila pasos, i u Svajcarskoj dobila status azilanta. Sada bi ponovo izvadila srpski pasos. Da li je to moguce i kako?
Probala sam da se informisem u nasoj ambasadi, u MUP-u itd. ali bezuspesno, zato se nadam da mozda ovde ima nekoga ko moze malo da me posavetuje.
Unapred hvala!
 
Ogradjujem se unapred jer nisam siguran, ali mislim da ta osoba i ne moze da dobije sprski pasos. Naime ako ima status azilanta u svajcarskoj, ili bilo gde drugde, onda ima i svajcarsku azilantsku putnu ispravu sa kojom moze da putuje u sve zemlje osim u zemlju porekla, u ovom slucaju srbiju. Kako da drzava srbija izda pasos onom ko je otisao iz nje i zatrazio azil u drugoj drzavi? To mi bas nije logicno.
 
Ma on je imao državljanstvo srbije, nema veze to što smo tri puta menjali ime države. Nismo ni mi menjali svaki put pasoš.

Pa dobro, nismo, sve ja to znam, ali lik je izgubio pasoš, tamo i valjda misli da se nešto u međuvremenu promenilo...ono, sada mi se baš sviDža Srbija, neću više da živim u ovom mrskom logoru za azilante u vašoj savršeno uređenoj državi, hoću bre da se vratim!!!!:rtfm:
U Srbiji je sve moguće.
 

Back
Top