Kako do mira u Gazi?

Izrael je priznao Kosovo samo zato sto se Vucic tako dogovorio potpisavsi jos jedan genijalan sporazum u Vasingtonu pre koju godinu.
Да ставимо сад на страну то Вучић је крив за сва зла овога света, али факт је да је Израел признао Косово и да по том сегменту води антисрбску политику. А ни око Републике Србске већ одавно ништа нити помаже, нити делује (мада, суштински никада и није, ал ајд сад).
Према томе, шта нас брига за њих? Што би ми сад гинули да имамо неке ,,добре" односе са њима?? Поготово што су они део колективног Запада, што су против Русије и што, као што си рекао и сам са моралне стране, врше стравичне злочине и суштински геноцид у Гази??

Да ставимо сад на страну то Вучић је крив за сва зла овога света, али факт је да је Израел признао Косово и да по том сегменту води антисрбску политику.
Pa i Srbija je priznala Palestinu iako ona nije punopravni član UN-a.

Poslednja izmena:
Ne glupetaj. Razkupusao ih je Izrael ko svinja mrsan džak. Izrael će i Turcima i Irancima da naduje nos, te neće smešnim Arapima.
Не могу један Хамас да победе, а камоли Иран и Турску.
Прошла су та времена, светом више не доминира једна светска сила. Помири се са чињеницама.

Ne glupetaj. Razkupusao ih je Izrael ko svinja mrsan džak. Izrael će i Turcima i Irancima da naduje nos, te neće smešnim Arapima.
hitler je silnu francusku osvojio za dva mjeseca. Kako to da silni IDF ne moze da osvoji gazu za isto vrijeme? ( Posto tvrdis da bi uzeo Kairo 67 a sad umlatio Iran. )Hajde ponovi propagandu da je to zato jer se brine o zivotima civila pa ne moze!

hitler je silnu francusku osvojio za dva mjeseca. Kako to da silni IDF ne moze da osvoji gazu za isto vrijeme? ( Posto tvrdis da bi uzeo Kairo 67 a sad umlatio Iran. )Hajde ponovi propagandu da je to zato jer se brine o zivotima civila pa ne moze!
Kako to da tako opasni Arapi i Iranci ne smeju ništa protiv tako slabašnog Izraela osim snimanja tiktokova? Znaju da bi im Izrael rastavio armiju u paramparčad, ne bi ni Turci ništa bolje prošli.

stavrno stalo da prenese poruku ili uziva u 5 minuta "slave".
njega su redovno citirale neke publikacije koje sam dobijao na poslu a u jednom od njih je citirana njegova tvrdnja da je Rusija najveci resurs koji Amerika ima u strategiji protiv Kine a to je bilo 1996! Meni bilo smijesno , sve do momenta kad sam procitao da kaze da je Kina komunisticka i totalitarna i kao takva ima osnovu da aplikacijom kapitalistickog modela brzo postane strategijski takmac Americi. ( odmah sam se ajetio kako su nasi komunisti brzo industrijalizirali zemlju) Bogami sam ucutao i otad mislim pojesce nas Kinezi kad tad.

Kako to da tako opasni Arapi i Iranci ne smeju ništa protiv tako slabašnog Izraela osim snimanja tiktokova? Znaju da bi im Izrael rastavio armiju u paramparčad, ne bi ni Turci ništa bolje prošli.
ne odgovaras na pitanje a? Znas i sam da je to zato jer ako osvoje brzo te 40 km od Gaze nece moci da ispune strategijski cilj unistenja palestinaca na tom prostoru. Znas ali umjesto kao covjek da kazes da je to razlog i da ti to podrzavas , odgovaras ko ona rabota oitanjem kako to da se Iran plai Izraela a znas dobro da se oni plase amerike a od izraela se ni babe po Gazi ne plase.

ne odgovaras na pitanje a? Znas i sam da je to zato jer ako osvoje brzo te 40 km od Gaze nece moci da ispune strategijski cilj unistenja palestinaca na tom prostoru. Znas ali umjesto kao covjek da kazes da je to razlog i da ti to podrzavas , odgovaras ko ona rabota oitanjem kako to da se Iran plai Izraela a znas dobro da se oni plase amerike a od izraela se ni babe po Gazi ne plase.
Jedina država sa NO na BI i kažeš ni babe se ne plaše Izraela. Pa što Iran ne odgovori onomad Izraelu malo odlučnije nego onim dogovorenim ispaljivanjem raketa na pustinju da operu malo obraz. Šta Iran sme da uradi protiv Izraela? Da laje može samo, da grize ne sme jer slede batine.

I sta nakon toga. Mir deset godina i opet poslije toga palestincima dokurci da ih Izrael tretira kao zivotinje i opet isto.

Pa pitanje koje je bilo postavljeno jeste kako da se ovaj rat prekine.

Polaganje oružja od strane Hamasa je prvi najlogičniji i najjednostavniji odgovor. Rat će tada prestati, uključujući i veliku većinu ovih užasa u kojima je na hiljade ljudi do sada izgubilo živote.

Nego šta je? Palestinci su imali šansu za nezavisnošću i nisu je iskoristili.
Палестина је земља древног палестинског народа. На ту земљу се дошли досељеници из Европе и рекли да је то њихова земља, и уз помоћ Запада, изградили државу.
Нешто слично ко Шиптари што су дошли на србску земљу, рекли да су они потомци Илира и траже своју ,,државу".

Али, Палестина је нешто сасвим друго. Палестинци имају право на своју државу, они нису део Израела, и ништа не отимају од истог (он је настао на пљаачки и отимачини) само траже своје!

Back