Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Postovani forumasi,
molim vas da mi neko kaze koliko cesto se resetuju Occupations list vezane za Federall skill worker i koliko realno je doci do ponude za posao overene od strane HRSDC?
Hvala svima unapred.

U slicaju da nemas nikog svog, do ponude za posao koja ce dobiti pozitivno misljenje od HRSDC-a je jako tesko, da ne kazem nemoguce doci bez posrednika.

Trebalo bi da ima nekin "Lastin" autobus koji kreće popodne i stiže ujutru u Beograd. A koliko sam pročitao ovde neki ljudi su išli autobusom, pa me zanima kojim...

mi smo isli, ali ne iz beograda, vec iz loncara, to je kod brckog i radi se o tuzlanskoj bus kompaniji, tako da stavrno ne znam ima li sta slicno iz bgd... ono sto ti preporucujem je da zovnes okolne gradove, to smo i mi radili.. iz naseg grada nije bilo nocne linije, ali je bilo iz drugog, mi smo ih autom presreli na putu ka granici i odatle isli busom... probaj i ti tako....

I ja da se nadovezem!!!! Mi smo isli autobusom do Beca! Prevoznik je Feniks G i Z. Autobus kojim smo mi isli je posao iz Obrenovca i nas pokupio usput. Bili smo uvece oko pola 9 u Becu. Vracaju se nazad svaki dan u pola 6. Dok smo cekali autobus za povratak, na stanici je bilo mnogo drugih prevoznika koji idu u nase krajeve, i svi krecu otprilike u isto vreme nazad. Treba da pozoves autobusku stanicu u Beogradu i da se raspitas.

Inace, da se pohvalim i ja da smo uzeli vize, u ambasadi je sve bilo ok, prilicno brzo smo sve obavili. Posto smo mi stigli malo ranije , imali smo priliku da sve radnike docekamo i svi su nas pozdravili sa "morgen", i bas sam se pitala ko od njih nam je o glavi radio (ha ha), a proslo ih je bogami dosta. Najbolji je bio portir kada je poceo svu mehanizaciju (mislim na onaj skener i vrata kroz koja prolazimo) da izvlaci napolje u hodnik, i kad je sve prikopcao i sredio, vratio se i dovukao ventilator, ukljucio i seo da cita novine! Boze dragi, kako je meni to bilo smesno kad je on poceo izvlaciti jedno po jedno. Kao bioskop! Ali nam bar nije bilo dosadno!!!!
Pozdrav svima i sve najbolje!!!!

U slicaju da nemas nikog svog, do ponude za posao koja ce dobiti pozitivno misljenje od HRSDC-a je jako tesko, da ne kazem nemoguce doci bez posrednika.

da upravo tako, maltene je nemoguce ako nemas nekog svog da ti do odradi ili da ti sredjuje tako nesto. ruku na srce zasto bi se neko zezao oko toga, kad tamo sigurno ima vec neko ko bi mogao da radi taj posao.

Evo da se nadovezem na pricu o ponudi za posao... kod mene su se stvari iskomplikovale ali u pozitivnom smislu. Dobio sam trece rezultate sa IELTSa i konacno su dovoljno dobri L8.5 R7.5 W7 S7 . Sada sa tim imam taman 67 poena.

E sad, komplikacija je sto mi u isto vreme rodjaka javlja da je pronasla coveka koji je voljan da mi da job offer. Izgleda da covek stvarno hoce da pomogne. U svakom slucaju, rodjaka mi je preporucila i neku advokaticu koja bi pomogla oko papira. Po mom misljenju morate imati nekoga tamo ko ce odraditi papirologiju i pomoci oko job offera da bi poslodavcu olaksao posao, inace koji poslodavac bi se maltretirao da mi pravi ponudu.

Moja dilema je da li da apliciram odma sa mojih 67 poena ili da sredjujem job offer i tako "osiguram" prolaz. Brine me da ce se stvari rastegnuti sa ponudom za posao i da cu izgubiti vreme a, nedaj boze, mogu i uslovi u medjuvremenu da se promene pa da ostanem bez icega.

Inace ja sam protiv angazovanja advokata. Najvise verujem sam sebi i nemam viska para. Ali: za job offer mislim da je neophodan advokat, a mislim da je i korisno da neko sa iskustvom makar pregleda papire za aplikaciju koje bi ja sam pripremio. Ipak, puno sam ulozio u to da bi propalo zbog nekog previda.

Posto mi nesto sporo reaguje ova moja advokatica molim vas da mi preporucite (moze i privatnom porukom) nekog advokata za to. Prednost je ako je u Ontariju.

Kako bi trebalo odgovoriti ili da li bi trebalo uopšte odgovoriti na "pitanje" broj 7 u dokumentu GENERIC APPLICATON FORM FOR CANADA / IMM 0008, pošto ja nisam ranije pokušavao niti planiram sad odlazak u Kanadu preko programa za Quebec.

Super je ovaj novi formular ! Em moze da se snima, em imas ponudjene odgovore u padajucim menijima pa ne mozes da pogresis. Malo je zbunjujuce sto se vide sva polja i ona koja treba da popunis i ona koja ne treba. Ali verovatno si primetio da se automatski zatamne ona na koja ne treba odgovoriti i tada u ta polja ni ne mozes nista da upises taman i da hoces. Ne znam kako se u sve to uklapa ono pravilo da u polja koja ne popunjavas treba upisati NA jer ne mozes da upises nista pa ni to, ali sigurno je OK da se ostavi prazno.

I ja da se nadovezem!!!! Mi smo isli autobusom do Beca! Prevoznik je Feniks G i Z. Autobus kojim smo mi isli je posao iz Obrenovca i nas pokupio usput. Bili smo uvece oko pola 9 u Becu. Vracaju se nazad svaki dan u pola 6. Dok smo cekali autobus za povratak, na stanici je bilo mnogo drugih prevoznika koji idu u nase krajeve, i svi krecu otprilike u isto vreme nazad. Treba da pozoves autobusku stanicu u Beogradu i da se raspitas.

Inace, da se pohvalim i ja da smo uzeli vize, u ambasadi je sve bilo ok, prilicno brzo smo sve obavili. Posto smo mi stigli malo ranije , imali smo priliku da sve radnike docekamo i svi su nas pozdravili sa "morgen", i bas sam se pitala ko od njih nam je o glavi radio (ha ha), a proslo ih je bogami dosta. Najbolji je bio portir kada je poceo svu mehanizaciju (mislim na onaj skener i vrata kroz koja prolazimo) da izvlaci napolje u hodnik, i kad je sve prikopcao i sredio, vratio se i dovukao ventilator, ukljucio i seo da cita novine! Boze dragi, kako je meni to bilo smesno kad je on poceo izvlaciti jedno po jedno. Kao bioskop! Ali nam bar nije bilo dosadno!!!!
Pozdrav svima i sve najbolje!!!!

hahahha, mi smo imali plan isto tako da dodjemo u cik zore pred ambasadu, ali smo se zasetali, samo da vidimo prirodnjacki muzej, samo jos rathaus, samo jos ovo i na kraju smo prepjesacili cio ring strasse i onda trcali na sweden platz, bilo je presmijesno, kao da moramo stici na otvaranje, moze se malo i zakasniti... a stari ciko je legendaran, citao je novine i kad smo mi bili....

I NARAVNO BRAVOOOOO MEDUSAAAAA, SRECA, SRECA.......

EJ, MORAMO SE NAZVATI NEKAKO, npr "Generacija ljeto 2011" osvaja Kanadu, od istocne do zapadne obale

Poslednja izmena:
STIGAO JE PPR! dve nedelje nakon sto su me izbezumili s tim da su mi izbgubili rezultate lekarskog, nasli su ih i sve je sredjeno! bila sam toliko nervozna da jos uvek ne mogu posteno da se radujem.
@VictorEcho, ne gubite nerve, bice sve ok.

OLAKSANJE!!! HAPPY HAPPY JOY JOY:):):)

upravo sam odgovorila na pm :) ... stvarno sam se iskreno obradovala!!! -

BRAVO!!!!

Uzivajte, zelimo vam svu srecu!!!

Nisam nigde videla da pise koliko mogu biti stara dokumenta koja saljem?Recimo pocetkom septembra sam vadila drzavljanstvo i izvod iz mat.knj. za pasos,da li to mogu ako u decembru budem predavala papire da prilozim ili moram da vadim novo?! :think: I one preporuke poslodavaca da li mogu vec da pribavljam to? I koliko se ceka ona potvrda da nismo osudjivani i da li to vadim u sudu? :bye:

Nisam nigde videla da pise koliko mogu biti stara dokumenta koja saljem?Recimo pocetkom septembra sam vadila drzavljanstvo i izvod iz mat.knj. za pasos,da li to mogu ako u decembru budem predavala papire da prilozim ili moram da vadim novo?! :think: I one preporuke poslodavaca da li mogu vec da pribavljam to? I koliko se ceka ona potvrda da nismo osudjivani i da li to vadim u sudu? :bye:

Izvod iz maticne knjige rodjenih vise nema rok, vadi se na medjunarodnom obrascu. Potvrda o ne kaznjavanju se vadi iskljicivo iz MUPa- a ne iz suda i ne sme biti starija od 3 meseca. Moje misljenje je da sa preporukom sacekas do momenta slanja dokumenata.

:bye:

STIGAO JE PPR! dve nedelje nakon sto su me izbezumili s tim da su mi izbgubili rezultate lekarskog, nasli su ih i sve je sredjeno! bila sam toliko nervozna da jos uvek ne mogu posteno da se radujem.
@VictorEcho, ne gubite nerve, bice sve ok.

OLAKSANJE!!! HAPPY HAPPY JOY JOY:):):)

Čestitamo !!! :klap: :klap: :klap:

:super:

EJ, MORAMO SE NAZVATI NEKAKO, npr "Generacija ljeto 2011" osvaja Kanadu, od istocne do zapadne obale

:ok: :super:

Izvod iz maticne knjige rodjenih vise nema rok, vadi se na medjunarodnom obrascu. Potvrda o ne kaznjavanju se vadi iskljicivo iz MUPa- a ne iz suda i ne sme biti starija od 3 meseca. Moje misljenje je da sa preporukom sacekas do momenta slanja dokumenata.

:bye:

Medjunarodni obrazac i nije toliko "medjunarodni", tj Kanade nema na spisku zemalja potpisnica te konvencije o medjunarodnim obrascima (to su uglavnom evropske zemlje).
Medjunarodni takodje vazi samo uz pratnju originala..

Elem, nije lose da ga imas, cisto kada budete kretali zlu ne trebalo, ali radi apliciranja ti uopste ne treba.
Dakle, dovoljno ti je overena kopija izvoda (u gradskoj kuci ili sudu) + prevod od sudskog tumaca za engleski/francuski (neka ti prevedu i pecate sa poledjine overenih kopija)

Poslednja izmena:
Moja dilema je da li da apliciram odma sa mojih 67 poena ili da sredjujem job offer i tako "osiguram" prolaz. Brine me da ce se stvari rastegnuti sa ponudom za posao i da cu izgubiti vreme a, nedaj boze, mogu i uslovi u medjuvremenu da se promene pa da ostanem bez icega.

Ako imas sigurnih 67 mislim da treba da apliciras samo iz 1 razloga a to je zbog cekanja od nekoliko meseci na odobrenje JO od HRSDC-a.

.....
......

cisto moje misljenje... aplicirajte, a naknadno kad ponuda za posao bude bila spremna, jednostavno posaljite kao dopunu svoje aplikacie... mislim da to moze tako, isto kao kad prijavis neku promenu u licnom statusu (tipa - dobijes dete, ili se ozenis/udas i sl...)

Back