Kako do Kanadske iseljeničke vize?

Drugari, dobili smo poziv za lekarski :klap:

I traze nam jos par dokumenata:
1. uverenje o nekaznjavanju za mene (imam iz suda ali traze i iz policije)
2. kopiju vojne knjizice
3. dokaz o common law
4. updated background info od februara 2011

I sve je to ok - samo ne znam kakav dokaz im treba da smo par? Poslali smo vec overenu izjavu u opstini i dokaz da smo ovlasceni na bank. racune - sta jos bi mogli da im posaljemo?

Kalli ulepsala si mi dan, tako se radujem, cestitam, ovo su divne vesti!:klap:

Znaci ipak su nesto radili kada je nestala adresa na e-casu, a sto je jos vaznije tvoj VO oficir valjada ne koristi godisnji u augustu:D.

Sto se tice dokaza o common law mozda prodze i neka izjava recimo od roditelja, rodbine ili prijatelja, u stilu tvrde da osobe zive zajedno od tog i tog datuma i to overite kod notara ili u Srbiji u sudu (kako vec kazu zakoni kod vas). To mi je sad palo na pamet po principu dokazivanja radnog iskustva. Aplikanti koji nisu mogli da dobiju dokaz o radnom iskustvu jer nisu bili osigurani prilozili su takva pisma od kolege sa kojima su radili u istom preduzecu. To je provereno i proslo je.

Puno pozdrava

Poslednja izmena:
Cestitam svima koji su napredovali u procesu!

Sto se tice pitanja oko avionske karte, Air Transat je najjeftiniji. Pogledajte tamo.

Evo i slicice:
viza.jpg

:)

Cestitam Marko, lepota od slike:klap:

Svaka cast, cestitamo! Brzo se strvari desavaju u vasem slucaju, sto je jako dobro jer valjda ce to malo zatalasati i ostale. :)

Mi jos cakamo da nam se jave iz Beca. PER smo dobili krajem maja i od tada nista.

Ima li koga da je u slucnoj vremenskoj situaciji kao i mi?

I mi smo dobili PER krajem maja, dopunu su trazili 13 jula i sada se nadamo medicalu.

2. kopiju vojne knjizice
3. dokaz o common law

I sve je to ok - samo ne znam kakav dokaz im treba da smo par? Poslali smo vec overenu izjavu u opstini i dokaz da smo ovlasceni na bank. racune - sta jos bi mogli da im posaljemo?

Kalli opet ja, kada je poslat poziv za lekarski, dali je ubrzo posle promena e-casa u In process.

I mi smo dobili PER krajem maja, dopunu su trazili 13 jula i sada se nadamo medicalu.

Nama se Bec uopste nije javljao, nismo slali nikakvu dopunu do sada. Ono jeste da smo poslali i kopiju vojne i uverenje iz mup-a, itd zajedno sa ostalom dokumentacijom ali ...

Ne znam da li panicim tj. nervozim ''opravdano''? :)
Sve u svemu, vec neko vreme se nadamo pozivu za lekarski.

:bye:

Hvala svima na cestitkama i lepim zeljama :hvala:

Kalli ulepsala si mi dan, tako se radujem, cestitam, ovo su divne vesti!:klap:

Znaci ipak su nesto radili kada je nestala adresa na e-casu, a sto je jos vaznije tvoj VO oficir valjada ne koristi godisnji u augustu:D.

Sto se tice dokaza o common law mozda prodze i neka izjava recimo od roditelja, rodbine ili prijatelja, u stilu tvrde da osobe zive zajedno od tog i tog datuma i to overite kod notara ili u Srbiji u sudu (kako vec kazu zakoni kod vas). To mi je sad palo na pamet po principu dokazivanja radnog iskustva. Aplikanti koji nisu mogli da dobiju dokaz o radnom iskustvu jer nisu bili osigurani prilozili su takva pisma od kolege sa kojima su radili u istom preduzecu. To je provereno i proslo je.

Puno pozdrava

Verujem da je iskoristio svoj odmor do 10.08. jer nam je taj datum na pismu koje je stiglo :)
Inace je sve stiglo zajedno danas - i medical i dopuna dokumenata.

A sto se tog dokazivanja tice mi smo im poslali overenu izjavu dva svedoka da zivimo zajedno i izjave iz banke (kod nas ne postoji joint account samo ovlascenja). Sad cemo da damo celoj rodbini da potvrde ako treba :) I komsijama :)

Nadam se da je i vas V. Officer dosao sa odmora pa ce i vama stici ubrzo lekarski!

Kalli,

Jel vam se promenio status na ecasu i kada?
Jel vam stigao i neki mail danas gde traze tu dopunu ili je zahtev za dokumentima zajedno sa kartonima?

Status nam nikada nije bio RBVO, par dana posle PERa se promenio u IN PROCESS.
A dodatna linija da su poceli sa procesuiranjem je dodata oko 13. jula.

Bravo. :klap: :klap: :klap: :klap:
It's moving further. :super:

Za common low najbolje pitaj @canadainmydreams jer je ona imala isti slucaj.

Pozdrav. :bye:

Hvala puno Vrachar! Pogledacu sve njene postove.

Poslednja izmena:
Drugari, jedan salter, par sluzbenika pozadi na milione aplikacija godisnje... Nemojte da se nervirate, j.bg, dok se pohvataju sa mozgom i oni i dok izaberu koju ce kamaru prvu da ciste... Polako, bice sve OK!!! ;)

Uhff, verujem da je tako, ...ali daj malo i sa nase kamareeeee :)
U svakom slucaju, samo neka bude OK, cekamooo valjda ce i nas visa officer brzo sa odmora :)

Poslednja izmena:
@ Kali, hvala za dobrodošlicu i bolje vas našli u Kanadi! ;) Čestitke i od nas i puno sreće u novoj domovini!!! Javljajte se s prvim dojmovima! :)
Nikola&Nina i Manoylo, čestitke za korak bliže i, kako rekosmo Kali - javljajte se, nemojte zaboraviti forumaše kada odlepršate preko bare! ;)

Ekipici "na čekanju" šaljemo pozitivnu vibru i da nas i vi uskoro obradujete s lijepim vijestima i pozivima na medical, viziranje i kupovinu karata! :D Držite se, još malo pa ste i vi na cilju! Ako će vas utješiti - ima i gorih od vas - mi nismo još ni aplicirali, aminamo za NOC-listu s našim zanimanjima i štrebamo za nove diplome! Al' neka... "per aspera ad astra" ;)

Hvala svima, hvala! :D

@donivas - meni je beau vec nedelju dana, konstantno :D
Sad resavam pitanje buduce zene mi. Pitanje za sve forumase: da li da se vencamo sada i da obavestim kanadsku ambasadu o izmeni statusa (vise nisam single, jel?), ili da odem u CA pa nju da uvezem na neku studentsku/turisticku/marsovsku vizu i tamo da se vencamo???
Sta mislite, sta je bolje?

Sad resavam pitanje buduce zene mi. Pitanje za sve forumase: da li da se vencamo sada i da obavestim kanadsku ambasadu o izmeni statusa (vise nisam single, jel?), ili da odem u CA pa nju da uvezem na neku studentsku/turisticku/marsovsku vizu i tamo da se vencamo???

Iskreno mislim da ti je bolje da je nekako ''uvezes'' :)
Nama poznat primer koji se ozenio sa kanadjankom je nesto bas dugo cekao na sredjivanje papira. Ona je dosla ovde i ovde su se vencali. Zbog toga mislim da vam je brza varijanta da je ''uvezes'' i da se tamo vencate. :zurka: :orkestar:

Aj, ziveli :pivce:
U svakom slucaju zelimo vam sve najbolje!

Mislim da ce biti brze, bolje i jeftinije da se vencate pre nego sto odes u Kanadi.Svi drugi pokusaji su vezani sa dodatnim nepotrebnim izdatcima.

Poslednja izmena:
manoylo, sto ti je lepa slika!:)

ppl, a sta je to s tim 'nestala adresa na ecas'? malopre sam otisla posle vise meseci - od maja, kad smo dobili poziv za lekarski, i nema adrese - znam da je ranije bilo? jel' to oni nesto kao rade? sta kazu ostali koji cekaju (mislim pre svega na svoju 'generaciju' mart-april 2010) - ima li adrese, nema li adrese?

ne, ne hvata me nervoza, nemojte da mislite:)

2. kopiju vojne knjizice
3. dokaz o common law

Cestitam Kali :) svaka cast, sad ste tako blizu, zelim Vam da sto pre odradite medical i da odletite u kanadu sto pre :) a i mi sa Vama :)

pozdrav :)

Back