Kako do budzetskog suficita, demagogija kao konstanta politickih prevaranata!!!

Bred Dekster

Ističe se
Banovan
Poruka
2.036
Privuci strani kapital domacim subvencijama i najeftinijim trzistem radne snage na svjetu,
ekonomska je strategija kojom ce se u najboljem slucaju zatvoriti penziona budzetska sredstva,
jer profitom raspolaze subvencionisani poslodavac i ne predstavlja novostvorenu vrednost za nasu ekonomsku bilansu!
Sta sad ......i da nam uz sva zaduzena subvenciona sredstva, uposle SVU radnu snagu, ne postoje nikakvi preduslovi za budzetski suficit.
Kako napred?
Nije li demagogija konstanta nasih politickih prevaranata,
jos kad se naocigled, uz ubjedjivanje da ce im od toga biti bolje, zavlaci ruka u dzepove osiromasenih,
kako bi i dalje funkcionisalo monopolisano trziste svega i svacega,
pocev od agencija za iznajmljivanje radne snage pa do savjetnickih savjetnika sa budzetskih primanja!!!

BIlo kakve prave reforme bi uzrokovale gubitak glasackog tela . Te stoga glupost je ocekivati da neko od politicara sece granu na kojoj sedi . Da bi Srbija krenula napred neophodne su teski rezovi . Znaci otpustanje oko 100 k radnika iz drzavnog sektora i smanjivanje plata i penzija za bar jos 10 %

Sta bi poslje toga, ...isto,..tih 100k ti je naprimano ovih posljednjih decenija partokratskih drzava, kao poslusnicki kadrovi.
Vise od 10%, su LAZNE penzije dobijene isplatom vladajucim partijama, kastama, politicarima, ...kako god hoces!
Nista se BITNO promjenilo ne bi, .....uzroci su daleko dublji i ne bi se time resili,.....svakako zadovoljenje nad lopovima bi se postiglo!!!

Sta bi poslje toga, ...isto,..tih 100k ti je naprimano ovih posljednjih decenija partokratskih drzava, kao poslusnicki kadrovi.
Vise od 10%, su LAZNE penzije dobijene isplatom vladajucim partijama, kastama, politicarima, ...kako god hoces!
Nista se BITNO promjenilo ne bi, .....uzroci su daleko dublji i ne bi se time resili,.....svakako zadovoljenje nad lopovima bi se postiglo!!!
Moze dosta toga da se uradi . Recimo primer radi
Znaci ukinuti podrsku bilo kakvu podrsku trudnicama , abortus na drzavni trosak uz subvencije - Sto manje ljudi veci standard . rast standarda
U penziju sa 70 godina za oba pola - time bi rasteretili PIO fond znacajno jer gotovo polovina ljudi ne dozivi preko 70 god. usteda oko 2 milijade
Ukinuti vojsku . Usteda oko 600 miliona godisnje .
Ukinuti besplatno skolovanje . Znaci samo ko ima pare da se moze skolovati .

Ukinuti socijalnu pomoc . Ko nema da jede nek krepa
Ukinuti drzavne bolnice . Ko nema pare nek umre . Opterecuje nam budzet
ovim bi ustedili oko 5 milijadi godisnje

Pa ljudi beze u sivu ekonomiju zato sto su porezi i nameti nenormalni,da su manji, manje bi bilo i sive ekonomije. Ove mere em bi bile nepopularne,em bi oterao i ovo malo naroda sto zivi od toga u grob.

tako je. ako je namet par % nema se mnogo interesa da se utaji porez i slicno...ali ako nameti zbirno iznose 3268%, naravno da ljudi moraju da rade na crno.

Znaci ukinuti podrsku bilo kakvu podrsku trudnicama , abortus na drzavni trosak uz subvencije - Sto manje ljudi veci standard . rast standarda
U penziju sa 70 godina za oba pola - time bi rasteretili PIO fond znacajno jer gotovo polovina ljudi ne dozivi preko 70 god. usteda oko 2 milijade

Nista od toga ,...dragi moj,...za Srbe postoji nesto daleko bolnije od toga, ....to ima da se primjeni!!!!:per::per::per:

BIlo kakve prave reforme bi uzrokovale gubitak glasackog tela . Te stoga glupost je ocekivati da neko od politicara sece granu na kojoj sedi . Da bi Srbija krenula napred neophodne su teski rezovi . Znaci otpustanje oko 100 k radnika iz drzavnog sektora i smanjivanje plata i penzija za bar jos 10 %

Otpustanje oko 300K budzetlija, i smanjenje budzetskih plata i peMzija za 40%. Minimum. :mrgreen:

Pretvaranje 50% Srbije u favele, i gheta. Sto se mora, nije ni tesko. :whistling:

_nobody_

Potpisujem. Svakako. Cilj NE sme vise birati sredstva. A CILJ je preziveti najsposobnije (da se sacuva i umnozi genetski materijal, prezivljavanja vredan)! Ostali neka idu ovako ili onako na Onaj Svet, ako NE mogu/NE umeju da prezive, jer ne znaju nista da rade. :ok: :ok: :ok: :hvala:

_nobody_

ovo je put kojim se već hoda

Privuci strani kapital domacim subvencijama i najeftinijim trzistem radne snage na svjetu,
ekonomska je strategija kojom ce se u najboljem slucaju zatvoriti penziona budzetska sredstva,
jer profitom raspolaze subvencionisani poslodavac i ne predstavlja novostvorenu vrednost za nasu ekonomsku bilansu!
Sta sad ......i da nam uz sva zaduzena subvenciona sredstva, uposle SVU radnu snagu, ne postoje nikakvi preduslovi za budzetski suficit.
Kako napred?
jos kad se naocigled, uz ubjedjivanje da ce im od toga biti bolje, zavlaci ruka u dzepove osiromasenih,
pocev od agencija za iznajmljivanje radne snage pa do savjetnickih savjetnika sa budzetskih primanja!!!

ZABORAVITE NA SKORO SVE POSTULATE NAŠEG POLITIČKOG I EKONOMSKOG SISTEMA, RESETUJTE EKONOMSKI DEO SVOG MOZGA I PRIHVATITE NEMINOVNOST AKO ŽELIMO NEŠTO POZITIVNO ŠTO JE STVARNO I DUGOROČNO TAKVO.

https://www.facebook.com/groups/nepartijskaDDuSrbiji/files/

Kako napred?

Mislim da problem nije u tome kako skresati troskove i balansirati nesto sto se jednostavno ne može. .Sam put kojim Srbija ide je stramputica tj kolonijalne sile rade jedno te isto vec 100g..Prilokom ulaska stranog kapitla dolazi do zatvaranja domace privrede (eliminacija konkurencije) ..Privreda se gasi a tako i svaka moc jedne drzave da nesto sama moze da napravi..Otvaraju se potrosacka mesta shoping centri koji cede drustvo i iznose novac..Drustvo postaje iskljucivo potrosacko ..Strane investicije u vecini slučajeva ne mogu razviti nikoga sem toga ko investira..Domaca ulaganja su jedini put ka nekom boljitku države i društva. .

Mislim da problem nije u tome kako skresati troskove i balansirati nesto sto se jednostavno ne može. .Sam put kojim Srbija ide je stramputica tj kolonijalne sile rade jedno te isto vec 100g..Prilokom ulaska stranog kapitla dolazi do zatvaranja domace privrede (eliminacija konkurencije) ..Privreda se gasi a tako i svaka moc jedne drzave da nesto sama moze da napravi..Otvaraju se potrosacka mesta shoping centri koji cede drustvo i iznose novac..Drustvo postaje iskljucivo potrosacko ..Strane investicije u vecini slučajeva ne mogu razviti nikoga sem toga ko investira..Domaca ulaganja su jedini put ka nekom boljitku države i društva. .

Ne, ne možeš ti mene da prisiljavaš da kupujem domaće krševe ako ja želim uvoznu ekskluzivu.

Naprosto, ti nemaš kontrolu nad mojim parama, jer ti nisi ja.

Ne, ne možeš ti mene da prisiljavaš da kupujem domaće krševe ako ja želim uvoznu ekskluzivu.

Naprosto, ti nemaš kontrolu nad mojim parama, jer ti nisi ja.

Strana -ekskluziva- ostala je bez domace konkurencije potpuno sracunato,
da bi takvi kao ti kupovali njihovu robu, njihovim kreditimama, koje ce nasa unucad vracati,
ti i slicni tebi koji nemilice kupuju,.. nece,.... jer vas je time taj monopolisani sistem nagradio!!!
Ciji je profit i ekstra profit, ....to je vec i guskama je jasno!

Back