Kako da znaš po boji šlajmare da li je virusno ili bakterijski?

Upozorenje - ja nisam medicinar - ovo je zasnovano na opservacijama samog sebe i potonjim dijagnozama.
kad smo kod toga
totalno mi nije jasno zasto se medicina ne uci u svim skolama? Neka vrsta lagane popularne medicine. To se kao uci u Biologiji ali to nije to.
Da mene neko pita ja bih to uveo u skole, prepoznavanje zdravlja i bolesti je kljucno za sve. Potpuno smo neobrazovani i za one koji ne znaju sta to znaci ne-edukovani za opstu medicinu - kao naucicemo kroz zivot - aha! Kako da necemo.

svaki tracak crvenila koje moze da vuce na krv je ozbiljna rabota
roze bre, spamujem temu :D
kao moramo da pišemo ozbiljno a onaj delija što pitao za holesterol, pričali mi posle na pp, oće u stvari mladalački apetit i varenje pa hteo da proveri šta da uzme pre kafane
i ajd sad ti budi pametan
a i na kompovima počeli da postavljaju pitanja dal neko zna al nije hitno kad se oteliš sa odgovorom ma ja ovo bacam sutra kupujem novo

roze bre, spamujem temu :D
kao moramo da pišemo ozbiljno a onaj delija što pitao za holesterol, pričali mi posle na pp, oće u stvari mladalački apetit i varenje pa hteo da proveri šta da uzme pre kafane
i ajd sad ti budi pametan
a i na kompovima počeli da postavljaju pitanja dal neko zna al nije hitno kad se oteliš sa odgovorom ma ja ovo bacam sutra kupujem novo
nemoj da spamujes zdravlje, nije zdravo!

Ако сам чист што онда стално искашљавам провидни/бели шлајм.
pa da bi ga izbacio
i ja sam bio bolestan, - ej kijanje i iskasljavanje, nikad ranije to nisam doziveo... i ajd sad kao nemam vise virus, ali iskasljavam i dalje, samo manje, i moram bas da koristim med, i svasta nesto da se resim vise do kraja... kad cujem na poslu pusaci, i antibiotike dobili neki, znaci brohitis ili slicno

probaj c vitamin, mozda sprzi to, izduvas nos i kvit, mozda se spusta iz sinusa
Могуће, пошто ми је често запушен нос.
crni kolega krklja, kaze sa turmerikom ce da rastvori, ko zna, ja kazem c vitamin koliko ko moze da ga podnese, i priusti neki bolji, samo da ne prekiseli stomak, pa da bude posle gastritis

c vitamin sve to probija, i cisti, prociscuje, samo se zagrejes malo

Poslednja izmena:
kad je bela - ok si
kad je braon - bakterijski
kad je zelena - virusno
kad je sa tragovima tamnog - pusac
crvena - upala pluca, tuberkuloza
Ne znam je li bas tako.. moj iskasljaj, slajm, kako vec, bio svih boja, i bijel, i smedji, i zeleni, i crveni.. tako nekoliko mjeseci... dijagnoza aktivna plucna tbc

Back