Kako da zastitim ljubimce?

• Začetnik teme Začetnik teme Sara*
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Sara*

Početnik
Poruka
2
Moj problem je vezan za komsiju... Prosle zime moja macka je prolazila kroz njegovo dvoriste i nasla se u zamci (poput davilice) koja je bila postavljena na ogradi. Na svu srecu da sam izasla i spasila je. Kada sam spasila svoju macku, skinula sam i zamku. Proslo je nekoliko dana od tada i na istom mestu sam ponovo videla zamku. Jesenas, macka je izasla ujutro u dvoriste i nije mi se vratila. S obzirom na to da je bila sterilisana i da se kretala do tada po mom dvoristu i dvoristima mojih prvih komsija, mislim da ne moram mnogo da razmisljam sta se desilo. Moje macke pre ove su na slican nacin "nestajale". Imam i 2 psa, za njih me strah da im ne ubace otrov ili nesto slicno. Kada sam macku spasila sa zamke, pokusavala sam da stupim u kontakt sa nekom osobom koja bi mi, zakonski, pomogla da resim problem... Medjutim NIKO me nije shvatao ozbiljno. Da li je neko imao slicno iskustvo i sta da preduzmem, kako da moje zivotinje budu bezbedne?! Ne mogu da podnosim da ih stalno gubim...

Obrati paznju da li i jedna zivotinja radi neshto shto bi moglo iritirati komshiluk? Vrshenje nuzde i lajanje pod tudjim prozorima je obichno povod za komshijske mukotrpne i dugotrajne svadje. Remecenje javnog reda i mira. Svako ima pravo da drzi zivotinju koju zeli (ne bash sve) ali vecina vlasnika zaboravi da mozda smeta drugima. Zato ja lepo kupih akvarijum... Nit one ishta kazu nit ja pricham sa njima, a svi ocharano gledaju... :wink:

Nisam od onih koji ne vode racuna kako se zivotinje ponasaju, zanm da sam pazila i pazim, mozda i previse. Tako da sigurno nije to u pitanju. Jednostavno moj prvi komsija, mislim da ne podnosi ni svoju porodicu a da ne govorim o drugim zivim bicima.

Pa onda vodi rachuna da kuca "ne predje crtu" tvog dvorishta, jer onda ne mozesh nishta ako mu se "na ulici neshto desi". Za (ne)primanje hrane od stranaca postoji dresura. To shto vash komshija ne voli zivotinje nije nikakvo merilo. Eto imam par bolesnih osoba u komshiluku koji su se odrekli svojih porodica i zive sa machkama i lutalicama!? I ni sa kim ne komuniciraju i u samoposlugu idu samo rano ujutru. Ipak, ko misli da su zivotinje bolje - greshi.

Poklonite komshiji (anonimno) shtene? Postoji verovatnoca da ce ga "usvojiti" ali nemojte to raditi ako je bash "ekstreman sluchaj" ili ako ce muchiti zivotinju... Ako Vam je mozda pretio za vashe zivotinje, verujte da je u 99% sluchajeva - blefiranje. Kakva bi to osoba bila da ne razmishlja o nichem drugom nego da naudi neduznom stvoru?

Sara*:
Nisam od onih koji ne vode racuna kako se zivotinje ponasaju, zanm da sam pazila i pazim, mozda i previse. Tako da sigurno nije to u pitanju. Jednostavno moj prvi komsija, mislim da ne podnosi ni svoju porodicu a da ne govorim o drugim zivim bicima.

blizu mene zivi covek istog karaktera i ko zna koliko je macaka "nestalo" samo zbog njegove bolesti...
Zakonski ne znam sta mozes da uradis i malo ko ce te uzeti za ozbiljno, jer kod nas zivotinje se i dalje tretiraju kao STVARI, a ne kao ziva bica... :shock:
volela bih da mogu nekako da pomognem..... :?

Moj problem je vezan za komsiju... Prosle zime moja macka je prolazila kroz njegovo dvoriste i nasla se u zamci (poput davilice) koja je bila postavljena na ogradi. Na svu srecu da sam izasla i spasila je. Kada sam spasila svoju macku, skinula sam i zamku. Proslo je nekoliko dana od tada i na istom mestu sam ponovo videla zamku. Jesenas, macka je izasla ujutro u dvoriste i nije mi se vratila. S obzirom na to da je bila sterilisana i da se kretala do tada po mom dvoristu i dvoristima mojih prvih komsija, mislim da ne moram mnogo da razmisljam sta se desilo. Moje macke pre ove su na slican nacin "nestajale". Imam i 2 psa, za njih me strah da im ne ubace otrov ili nesto slicno. Kada sam macku spasila sa zamke, pokusavala sam da stupim u kontakt sa nekom osobom koja bi mi, zakonski, pomogla da resim problem... Medjutim NIKO me nije shvatao ozbiljno. Da li je neko imao slicno iskustvo i sta da preduzmem, kako da moje zivotinje budu bezbedne?! Ne mogu da podnosim da ih stalno gubim...

Svuda ima problema ali resenje za tvoj problem je da prijavis komsiju ili da macke ne pustas iz kuce !!!! nece im nista faliti da su u kuci a bice bezbedne i resices svoj problem sa gubljenjem ljuboimaca ! Jer ako ga tuzis postavice ti otrov po dvoristu i mnogo drugih problema a ovako je jednostavnije da ne izlaze iz kuce !!!!
Znam da nisam otkrio Ameriku ali mislim da ti je to naj bolje resenje !!

Bože moj, kakvi ljudi, pa šta im smetaju mačke koje se prošetaju kroz njihovo dvorište. :dontunderstand:
Slažem se sa Dexasom, nemoj puštati macu napolje. Ako je već takva situacija sa komšilukom, bolje da ne dolazi sa njim u kontakt.
Jedino, ne znam, jel postoji neki zakon o tome da ne sme držati takve naprave, tipa davilice u dvorištu ili je ono, moja zemlja, pa mogu da radim šta hoću. U svakom slučaju užas.

Bože moj, kakvi ljudi, pa šta im smetaju mačke koje se prošetaju kroz njihovo dvorište. :dontunderstand:
Slažem se sa Dexasom, nemoj puštati macu napolje. Ako je već takva situacija sa komšilukom, bolje da ne dolazi sa njim u kontakt.
Jedino, ne znam, jel postoji neki zakon o tome da ne sme držati takve naprave, tipa davilice u dvorištu ili je ono, moja zemlja, pa mogu da radim šta hoću. U svakom slučaju užas.

Mislim da nije dozvoljeno. Znam da je ono tzv. kljuse zakonom zabranjeno i u lovištima i na privatnim imanjima, kao i ono tzv. rusko bure za hvatanje pacova pa pretpostavljam da ni te davilice nisu dozvoljene. Znam o kakvoj se zamci radi, pravio ih je onaj "barefooted bushman" što gaji morske krokodile na nekim časovima preživljavanja u divljini u Australiji. Čak sam prilično sigurna da je Sarin komšija baš to gledao i došao na ideju kako da iskoristi ustaljene navike njene mačke.

Mislim da nije dozvoljeno. Znam da je ono tzv. kljuse zakonom zabranjeno i u lovištima i na privatnim imanjima, kao i ono tzv. rusko bure za hvatanje pacova pa pretpostavljam da ni te davilice nisu dozvoljene. Znam o kakvoj se zamci radi, pravio ih je onaj "barefooted bushman" što gaji morske krokodile na nekim časovima preživljavanja u divljini u Australiji. Čak sam prilično sigurna da je Sarin komšija baš to gledao i došao na ideju kako da iskoristi ustaljene navike njene mačke.

Ali kad ga prijavi imace opet problema sa njim , mislim na zivotinje tako da opet mislim da je bolje da ih ogranici da budu u kuci ,jedino ce tako biti sigurne !!!
A nece im nista faliti !

Tu se slažemo. Ali ovo je već krivično delo, za to bi morao da odgovara, čak i da ga proglase neuračunljivim, dovoljan bi mu udarac zadala a ovako, svakako treba da vodi računa i da ljubimce drži pod strogim nadzorom. I na kraju krajeva, nek mu polije cveće sonom kiselinom, verovatno mu mačke raskopavaju cveće kad kake ili nešto slično :roll: pa mu to smeta. Oko za oko, zub za zub. Kad naiđu na tvrdo, takvi bolesnici obično odustanu. Još neko vreme prete i busaju se u grudi za neka svoja prava pa se utišaju.

Back