Kako da zamiriše veš iz veš mašina

jukabg

Iskusan
Poruka
6.551
Može pomoć od nekog ko se baš razume kako i kojim praskom da operem veš da miriše kada ga izvučem iz ves masine???
Sve sam probao...imam program za čiščenje ubacim limuntos operem bubanj ništa nula bodova.Sve od Arijela persila sve sam probao dismr kad izadje.U najboljem neutralan miris.
Ves masina bosch stara 1 godina.Pomislim često da je do loše vode ali opet ko zna gde problem.

Može pomoć od nekog ko se baš razume kako i kojim praskom da operem veš da miriše kada ga izvučem iz ves masine???
Sve sam probao...imam program za čiščenje ubacim limuntos operem bubanj ništa nula bodova.Sve od Arijela persila sve sam probao dismr kad izadje.U najboljem neutralan miris.
Ves masina bosch stara 1 godina.Pomislim često da je do loše vode ali opet ko zna gde problem.
Staviš li omekšivač? Imaš u DM-u kupiti i granule za miris veša.

stavi omeksiavac
praskovi odavno ne mirisu

Ako je sa mašinom sve u redu onda su ti u vešu namnožene bakterije, to se desi ako ako ti se veš predugo suši, ili ga držiš vlažnog pre pranja (posle treninga ga prosušiti ili odmah prati).
Kupi sredstvo za dezinfekciju veša, ima raznih prozvoda. Neki se koriste uz prašak za veš, a neki u poslednju vodu za ispitranje, umesto omekšivača.

Nakon dezinfekcije veš bi trebalo da miriše nakon pranja, i vodi računa da se uvek brzo osuši.
Ako se problem ponavlja, povremeno ponoviti postupak.

I bez omekšivača, opran veš ima prijatan miris, pogotovo ako se koristi kvalitetan prašak za veš.

Pre početka pranja:
-izvadi posudu za prašak i dobro je isperi, kao i deo mašine gde ulazi posuda.
- otvori i očisti filter mašine ( ona vratanca u donjem desnom uglu mašine)
-crevo za odvod vode spusti dole na pod da iscuri zaostalaa voda
- dobro operi vrata i gumu koja dihtuje vrata.

Pusti praznu mašinu da odradi jedan ciklus, dodaj samo jednu šoljicu sirćeta.

Kada sve to odradiš, pusti veš da se pere ali nemoj previše praška da koristiš.
imaš na vrećići praška preporučene doze, previše praška stvara penu i ne može dobro da se ispere veš.

Koristi oplemenjivač.

Po završetku pranja, veš odmah okači da se suši.
Stajanjem u mašini opran veš dobija neprijatan miris.

JAvi da li. si rešio problem

Pored deterdzenta,a koristimo Persil,koristimo i omeksivac i od njega izlazi misisan i mekan ves iz masine.

Kapsule za pranje veša u veš mašinama mirišu kada se veš izvadi posle pranja a miriše veš i kada se osuši
Ako koristiš samo prašak ..stavi onda omekšivac i veš ce ti mirisati

1666041517759.png

Kapsule za pranje veša u veš mašinama mirišu kada se veš izvadi posle pranja a miriše veš i kada se osuši
Ii ja često koristm kapsule ili diskove.
Posle njih veš mi je baršunast i prosto 'škripi' pod rukom.

Postavljač teme koristi dobar prašak i žali se na neprijatan miris veša.
Negde je greška.
Ili veš dugo ostaje u bubnju posle pranja, ili je nečistoća mašine uzročnik mirisu veša.

danas je cest slucaj da se sve nesto zajedno pere.

probaj da ne mesas kuhinjske krpe, peskire i odecu (svaku grupu peri odvojeno)

probaj da ne mesas sintetiku, pamuk i vunu (takodje odvojeno), za vunu koristi deterdzent za vunu

za svaki tip materijala imas odgovarajuce programe

danasnji deterdzenti su napravljeni efikasni na malim temperaturama ali neki ves se i dalje bolje pere na vecoj temperaturi, na primer pamuk. Ja vise volim tecne, ima i onih 2 u 1 (Lenor ima na primer takav) deterdzent i omeksivas i lepo mirise.

@jukabg cistis li gumu oko vratanaca?
Ocistis od vode svaki put posle pranja stvari gumu okolo kad otvoris ves masinu 📝 dezinfikujes asepsolom 📝 ostavis da stoji pritvoreno kako bi se osusilo.
Nakon pranja (sipao si cime peres ono protiv fleka sto koristis sipao omeksivac da ti mirise zavrsilo se to (ne preteruj sa kolicinom zna da se bude gadno kad se pretera zato sto je prejako / zna da se ne ispere dobro te ponovo bude ruzno imas bele fleke na stvarima) ) ukljuci jos jedan kraci krug pranja da bi se ispralo te sipaj zatvarac dva asepsola.
Peri stvari odvojeno ° baci ono u boji sto ispusta boju ako te mrzi da odvajas nemas vremena da odvajas nemas kada da peres odvojeno.
Odmah kad se zavrsi vadi stvari da okacis na zicu kako bi se ocedile ° ako ih pakujes u kesu ubacis stipaljke da izbacis sutra na zicu za susenje to je u redu ostavi otvorenu kesu (ako zatvoris moze da se ubudja) za jednu noc sve bi trebalo da bude u redu.

Poslednja izmena:
@jukabg cistis li gumu oko vratanaca?
Ocistis od vode svaki put posle pranja stvari gumu okolo kad otvoris ves masinu 📝 dezinfikujes asepsolom 📝 ostavis da stoji pritvoreno kako bi se osusilo.
Nakon pranja (sipao si cime peres ono protiv fleka sto koristis sipao omeksivac da ti mirise zavrsilo se to (ne preteruj sa kolicinom zna da se bude gadno kad se pretera zato sto je prejako / zna da se ne ispere dobro te ponovo bude ruzno imas bele fleke na stvarima) ) ukljuci jos jedan kraci krug pranja da bi se ispralo te sipaj zatvarac dva asepsola.
Peri stvari odvojeno ° baci ono u boji sto ispusta boju ako te mrzi da odvajas nemas vremena da odvajas nemas kada da peres odvojeno.
Odmah kad se zavrsi vadi stvari da okacis na zicu kako bi se ocedile ° ako ih pakujes u kesu ubacis stipaljke da izbacis sutra na zicu za susenje to je u redu ostavi otvorenu kesu (ako zatvoris moze da se ubudja) za jednu noc sve bi trebalo da bude u redu.
Zahvaljujem.
Veš vadim odmah i sušim,ali gumu nisam odmah briso i čistio to moram priznati.Isto tako sam mešao veš.Sve ubacim pomešam na 30/40 stepeni jer nemam uvek belog.
Ispirao sam bubanj limuntosom povremeno ali ništa posebno se ne desi.
Probat ću sada sve tako očistit pa da vidim .Sve deterđžente i omekšivače sam probao ali max je to da dobijem neutralan miris nakon vađenja veša.

Zahvaljujem.
Veš vadim odmah i sušim,ali gumu nisam odmah briso i čistio to moram priznati.Isto tako sam mešao veš.Sve ubacim pomešam na 30/40 stepeni jer nemam uvek belog.
Probat ću sada sve tako očistit pa da vidim .Sve deterđžente i omekšivače sam probao ali max je to da dobijem neutralan miris nakon vađenja veša.
a da nemas koronu ?

Lepo...
Veš vadim odmah i sušim
🛸
,ali gumu nisam odmah briso i čistio to moram priznati.
...nakon svakog pranja treba da se pokupi preostala voda iz gume izbaci obrise guma ostave vratanca otvorena neko vreme da se osuse...tebi mozda sada asepsol treba kasnije mozda ne...

Nije cisceno isto te se sredilo posle koriscenja asepsola zato pišem da to mozes da probas.
Isto tako sam mešao veš.Sve ubacim pomešam na 30/40 stepeni jer nemam uvek belog.
...peri na cetrdeset da bude oprano...
...asepsol...napisah gore..

Tvoje je radi kako zelis ovo su ideje koje moze ne moras da prihvatis nije obaveza ° kako god zelis vidi sta ti odgovara.

Mašinu možeš da dezinfikuješ i da skineš kamenac tako što sipaš 3L sirćeta alkoholnog uveče, i ujutru pustiš program na 90 ili 60 da ispere sve. Ako je bilo nekih bakterija u sistemu, više ih neće biti.

A što se mirisa tiče, meni najbolje mirišu one tečne tablete, ali su malo skuplje. Čak i sa istim praškom i istim omekšivačem, dve mašine mogu da operu različito, ako jedna previše ispere, onda se neće toliko osećati omekšivač. Takođe, savet je da veš vadiš odmah iz mašine, da se ne bi množile bakterije koje izazivaju neprijatan miris.

Mašinu možeš da dezinfikuješ i da skineš kamenac tako što sipaš 3L sirćeta alkoholnog uveče, i ujutru pustiš program na 90 ili 60 da ispere sve. Ako je bilo nekih bakterija u sistemu, više ih neće biti.

A što se mirisa tiče, meni najbolje mirišu one tečne tablete, ali su malo skuplje. Čak i sa istim praškom i istim omekšivačem, dve mašine mogu da operu različito, ako jedna previše ispere, onda se neće toliko osećati omekšivač. Takođe, savet je da veš vadiš odmah iz mašine, da se ne bi množile bakterije koje izazivaju neprijatan miris.
Sve sam to radio i nula bodova...jedino gumu nisam svaki dan čistio i mešao sam beli i šareni veš.

Ako ne upali ni to onda sama vod a ima previše kamenca..

Pogledajte prilog 1240094
I moja zena je to kupovala,ali kaze da je sad dosta poskupelo.Inace je veoma dobra ta kapsula i cist ves,mirisan i mekan.

To nisam probao sirće da sipam preko noći i pustim do ujutro.
Prao sam limuntosom i sircetom bubanj imam taj program za čiščenje na 90stepeni.
Ali da puštam preko noći da odstoji nisam tu foru probao.
Dobra ideja.Dok ne uklonim kamenac ili šta već neće nijedan deterdjent da miriše.Stavljao sam i ariel one loptice i bude neutralan miris.Gde kupi boš mašinu hahaha!!!

Sizif hvala za dobru ideju.

Back