Gedeon
Veoma poznat
- Poruka
- 11.119
To nije nikakva papska podvala. Fatima je imala puno, puno svedoka.Kaže čovjek koji po forumu promoviše papske podvale poput Fatime i
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
To nije nikakva papska podvala. Fatima je imala puno, puno svedoka.Kaže čovjek koji po forumu promoviše papske podvale poput Fatime i
mozemo i tebe da skinemo?tebe ćemo da skinemo sa spiska za ovaj vek...moraćeš da čekaš 22. vek da umreš...![]()
ja više volim da sam obučenmozemo i tebe da skinemo?
uh,zapiste mi ovo kao prvi greh onda.ja više volim da sam obučen![]()
imaćeš dovoljno vremena do 22. veka da se pokaješuh,zapiste mi ovo kao prvi greh onda.
a ne,ja se ne kajemimaćeš dovoljno vremena do 22. veka da se pokaješ...
Podvala ili demonska obmana. Nema treće opcije.To nije nikakva papska podvala. Fatima je imala puno, puno svedoka
Ne, ja se samo nadam da će to sve izaći na dobro i ne želim da pravim bilo kakve ishitrene poteze.Pa već sada se niko ne obazire na sabore i predanje a ti se klanjaš i celivaš ruke onih koji gaze sabore i predanje.
to svi kažu dok su mladi...a onda kako stare počnu da se lome i mole za oproštaj...a ne,ja se ne kajem![]()
imam pitanje za tebe,kada i zbog cega si se okrenuo ovim verovanjima?Ne, ja se samo nadam da će to sve izaći na dobro i ne želim da pravim bilo kakve ishitrene poteze.
meni je sve boljeto svi kažu dok su mladi...a onda kako stare počnu da se lome i mole za oproštaj...
To je dobar stav. Strpljivo čekati.Ne, ja se samo nadam da će to sve izaći na dobro i ne želim da pravim bilo kakve ishitrene poteze.
A možda je istina.Podvala ili demonska obmana. Nema treće opcije.
U papskoj kvazicrkvi nema istine.A možda je istina.
Па одрастао сам у породици која је била вјерничка а и није била у исто вријеме. Дјед са очеве стране ми је био комунист и члан СКЈ, бака са очеве стране такође није то пуно сматрала значајним као ни отац док је мајчина страна била више привржена вјери. Славили смо ми празнике а послије дједове смрти и славу али никад ја лично нисам као мали сматрао вјеру дијелом живота своје породице. У основној школи смо имали православну вјеронауку али углавном је тај предмет имао репутацију најлаганијег предмета а не предмета који учи дјецу о истинама о Богу. Са неких 12-13 година ушао сам у ону своју пубертетску побуњеничку фазу и постао сам атеиста. Мислио сам да је Бог измишљотина, да то нема истине, да су то митови, читао сам атеистичке блогове по интернету (прије свега блог знаност и библија), писао на неким мртвим форумима против религије. Пошто сам увијек јако волио проучавати историју одлучио сам да прочитам и Св. Писмо као један значајан историјски документ тако да сам Библију први пут прочитао са 13 година док сам је још сматрао скупином митова и бајки. И то прво читање ми није промјенило мишљење.imam pitanje za tebe,kada i zbog cega si se okrenuo ovim verovanjima?
Ti si još mlad i još si Bosanac, tako da treba imati razumevanja za tebe. Da si Hercegovac već bi se tražilo više od tebe.И тако сам почео рапидно читање православне литературе почев од неких почетничких ствари па све до Тачног изложења св. Дамаскина и Догматике аве Јустина. Читао сам све од литургике до пророчанстава до тумачења Св. Писма до поука Св. Отаца. На Јутјубу гледао емисије ТВ Храм, предавања оца Рафаила, владике Атанасија, митрополита Амфилохија итд. Посебно бих истакао серијал Веронаука у кући на ТВ Храм који ми је доста помогао на почетку мог духовног пута. Поново сам прочитао Свето Писмо овај пут као чвршћи вјерник и једноставно ми је кликнуло све то. Обраћао сам пажњу на мјеста која нисам ни запазио кад сам читао са 13 година.
Од тада сам одлучио да постанем активнији вјерник, почео сам активно ићи на богослужења, постити, причешћивати се, исповиједати се, давати прилоге, молити се кући ујутро и навече и прије и послије сваког оброка и кад год имам потребу. Наставио сам активно проучавати. То је био период ЦОВИДа тако да се није пуно излазило напоље и ја сам сво своје вријеме посветио поред факултета проучавању православног хришћанства али и осталих вјероисповијести упоредо. Увјерио сам се у истину православног хришћанства. 2021. сам први пут посјетио Острог и осјетио сам такав духовни мир и онда још кад сам осјетио мирис моштију св. Василија дубоко сам се увјерио да сам у правој вјери и да друге истине нема. Наставио сам учествовати у молитвеном и светотајинском животу Цркве, изучавати православну вјеру, учествовати у расправама са другим вјероисповијестима на интернету које су ми додатно учврстиле вјеру кад сам схватио да имам аргументе против њихових ставова.
Шта ти толико имаш против Патријарха па га стално нападаш?Naravno da će Porfirije i njegovi pajdaši prvi čipirati. Oni ne veruju u Boga već su u crkvi radi bogatstva.
Zanima me gde pronalaziš uputstva da nekoga nazoveš labilnim? Ne poznaješ me, ne znaš ništa o mom životu, a ipak, kao vernik, dozvoljavaš sebi ponašanje koje nije blisko iskrenom verniku?Pročitaj naslov teme ...
Nisu oni ništa krivi da bi bili večno nesrećni...Најнесрећнији на свету су људи удаљени од Бога. Они неће бити срећни ни у овом, ни у будућем, вечном животу.
Slažem se, ali put do Boga nije popločan Biblijom....za neke duše nisu potrebni posrednici. Cenim osobe koje do Boga stižu kroz Bibliju i Crkvu, ali samo ako ne nameću svoj put drugima....Најнесрећнији на свету су људи удаљени од Бога. Они неће бити срећни ни у овом, ни у будућем, вечном животу.
Zato što ne veruje u Boga.Шта ти толико имаш против Патријарха па га стално нападаш?
Одакле ти то знаш? А хвалио си га ономад, јел се сећаш?Zato što ne veruje u Boga.
ne nego ti ćeš da odrediš dan a ne znaš dal ćeš se sutra probuditi.jeste,neko gore ima spisak pa silazi dole po nas.. Ja sam sokirana da u 21. veku ljudi ovako razmisljaju.
Ti ako tako stvarno mislis- ti si rob sopstvenih uverenja.