Kako da uverim nekoga da veruje u Bibliju?

anajade

Elita
Banovan
Poruka
18.996
Koliko god se trudili ili koliko argumenata iznosili, na kraju samo Bog moze uveriti coveka da je biblija istinita. Isus je rekao. Niko ne moze doci k meni ako ga ne privuce Otac koji me je poslao(Jovan 6:44).
Da se ubedjuje ne ali onaj koji veruje nek moli boga oca da privuce i njegovog bliznjeg.
Samo toliko moze se uciniti i nista vise .

Spasio nas je od smrti koju je patentirao bog - gde je on- umro je
Od smrti koju su ljudi sami sebe natovarili na vrat svojim grijehom.

kako je smrt porazena? :mrgreen:
Tako što imamo lijek za nju: Gospoda Hrista. Nekada je smrt za ljude bila strašna jer su znali da poslije nje ide nešto loše i ružno, a za hrišćane je smrt samo novi početak i odlazak kod Gospoda. Mi za bolest kažemo da je poražena kad izumimo lijek i onda ta bolest više za nas ne predstavlja prijetnju iako je ljudi idalje mogu dobiti. Primjeri: velike boginje, tuberkuloza, veliki kašalj itd. Isto tako je i sa smrću. Smrt više nije prijetnja za vjerujuće ljude, za one koji istinski vjeruju u Gospoda Hrista jer znaju da će biti sa Njim u raju.

Tako što imamo lijek za nju: Gospoda Hrista. Nekada je smrt za ljude bila strašna jer su znali da poslije nje ide nešto loše i ružno,
a neko se vratio pa ispricao?
a za hrišćane je smrt samo novi početak i odlazak kod Gospoda. Mi za bolest kažemo da je poražena kad izumimo lijek i onda ta bolest više za nas ne predstavlja prijetnju iako je ljudi idalje mogu dobiti.
jeste ali smrt nije pretnja,smrt je smrt i za nju ne postoji "lek".
Primjeri: velike boginje, tuberkuloza, veliki kašalj itd. Isto tako je i sa smrću. Smrt više nije prijetnja za vjerujuće ljude, za one koji istinski vjeruju u Gospoda Hrista jer znaju da će biti sa Njim u raju.
kad umres svejedno ti je.

Tako što imamo lijek za nju: Gospoda Hrista. Nekada je smrt za ljude bila strašna jer su znali da poslije nje ide nešto loše i ružno, a za hrišćane je smrt samo novi početak i odlazak kod Gospoda. Mi za bolest kažemo da je poražena kad izumimo lijek i onda ta bolest više za nas ne predstavlja prijetnju iako je ljudi idalje mogu dobiti. Primjeri: velike boginje, tuberkuloza, veliki kašalj itd. Isto tako je i sa smrću. Smrt više nije prijetnja za vjerujuće ljude, za one koji istinski vjeruju u Gospoda Hrista jer znaju da će biti sa Njim u raju.
Bajku potvrdjivati bajkom donosi slabe temelje
Zasto su nekad ljudi znali da posle smrti dolazi nesto ruzno - odakle im to?
Bolje nadji nesto logicno, nesto utemeljeno na pameti

Biblija nije samo knjiga za čitanje. Biblijom se može lečiti ljude (sami sebe ili druge). Kao što muslimani koriste Kuran za lečenje, tako se može koristiti i Biblija. Npr. čitanje psalama za razne prilike:
https://crkvasvetepetke.org.rs/kada-se-cita-koji-psalam-1/
Mogu se praviti i zapisi poput muslimana sa rečenicama iz Biblije. Oni imaju svoju snagu jer je tekst nadahnut od Svetoga Duha.

Back