Како да шутнем мачку из куће?

Ти си један од љубитеља не животиња него себе а животиње су ти део амбијента!
То је кренуло са модом држања животиња по становима. Толико их волите да немате појма које су природне потребе тих животиња. Животиња у стану је у ствари у затвору!
На жалост, такви као ти то не разумеју па отуда и такви коментари!
nisi pročitao ceo post koji je napisao zgibnjev. ukoliko jesi pročitao a nisi shvatio vojnu diktaturu koju je otac sprovodio nad sinom, psom verovatno i ostalim ukućanima mogu da zaključim da si verovatno i sam takav, strog rigidan i jednobojan poput svih vojnih lica. zato me ne čudi da je tebi sasvim normalno da te neko drzi u borbenoj gotovosti 24/7

analiziraš moju ljubav prema životinjama da li je prava ili fejk, i ne vidis dalje od nosa šta je bila poenta.
 
Једино да све мачке у граду преселим на друго место, што није изводљиво. Све док у мојој околини има тих животиња она ће купити са улице и доводити кући



И то сам размишљао, па ћу се после тога лако решити мачке. Изгледа да сам био дуго добар према њој, време је да покажем зубе.



Не знам шта ћу са две мачке у кући, још ми треба трећа. И велика могућност да после тога моји родитељи буду у првом реду на сахрани.
Ti druže nisi alfa u ovoj vezi ili braku, šta god da je.Ti si običan papučar od početka i sad ti je malo kasno da pokazuješ zube.Ako na početku veze, pa posle u u braku nisi bio onaj što nosi pantalone, sad ti je kasno.Mogao si bar da joj ispipaš puls kad je pokupila i donela zverku u kuću da joj daš ultimatum, ali to nisi uradio nego si pristao bez reči na to.To ti je bila kardinalna greška, osim svih onih grešaka koje su dovele do toga da nisi muško u kući i da moraš da trpiš nečije detinjarije.Volim i ja pse i mačke, ali su u dvorištu, kod mene u kuću ne ulaze.Sve treba da je stvar dogovora, ali uvek neko mora doneti ispravnu i razumnu odluku, a u mojoj kući ja donosim takve odluke.I svima lepo.Kuća je kuća, a ne zoo vrt niti azil za životinje.Neki red mora da se zna, a preko nečijih hirova ne sme da se prelazi.Ako imaš uslova i dvorište gde možeš držati ljubimce, onda morate svi to da poštujete i da se držite tih pravila, ali da ih držiš u kući i da spavaju u bračnom krevetu, to nikako.To se odmah postavi pitanje, hoćeš da te mačka ili pas izdržava i zadovoljava, ili ćao đaci.Ako imaš "oraje" za takav kompromis, izvoli pa probaj, možda i ispadneš muškarac.Ako za to nisi sposoban, onda nisi muško nego si kesa, izvini na poređenju, bio sam i previše blag, ali sam u pravu ljutio se ti ili ne.
 
Људи, ја не знам шта је са вама. Не знам какве сте ви родитеље имали и како су вас васпитали. Док сам био клинац, мој отац је био војно лице и све се знало, где да уведем животињу у кући... Правило је било да се постељина мења сваки седам дана, а у кревету немаш шта да тражиш у свакодневној одећи (макар то било на пар секунди, само да седнеш), а да не причам о томе да се једе у кревету... Као и већина деце, пожелео сам и ја да имам кућног љубимца, добио сам пса за рођендаски поклон и отац није дозвољавао да пса држим у боксу, да буде везан... искључиво да буде у дворишту пуштен, као што заслужују све животиње. Али правило је било да се ја бринем о њему и да га дресирам (ако се деси да уједе некога, то би значило сам изгубио пса), тако да сам био приморан да се бринем о псу. Једноставно, научен сам да није хигијенски да пас скаче на тебе приликом уласка у кућу, за мог оца је било недопустиво да скочи пас на тебе, а да после тога одеш у кућу да једеш или да седнеш у дневни боравак... И знало се време кад се игра са псом, да се после одмах треба скинути све са себе и окупати. И тај пас је био изразито паметан и послушан, никад никога није напао (чак ни другог пса), није се довикивао са другим псима из комшилука, довољно је било да лупим ногом од под и да зна да нешто ради погрешно, а притом је стално био пуштен у дворишту (никад није био везан). И врло добро знам шта значи имати кућног љубимца, обавезе око њега, али и даље сматрам да није у реду да се животиње држе у кући, али да... слажем се још је горе држати животињу на ланцу или боксу.
Против сам иживљавања над животињама, исто сам тако против остављања животиња на улици или још горе покрај неке депоније.

Наслов схватите како желите. Мислим да ти људи говоре из личног искуства, онај који мрзи, он мисли да сви мрзе. Људи мисле да ја мрзим животиње, зато што они мрзе и ја их са те тачке гледишта разумем. Ја не само према мачкама, апсолутно према било којем живом бићу немам мржњу .

Потпуно, разумем ваше ставове и поштујем их. Пишем из свог искуства и нигде нисам написао да сам у праву, можда на крају крајева и нисам у праву.
:eek: :fdlan: Robija !
 

Back
Top