Људи, ја не знам шта је са вама. Не знам какве сте ви родитеље имали и како су вас васпитали. Док сам био клинац, мој отац је био војно лице и све се знало, где да уведем животињу у кући... Правило је било да се постељина мења сваки седам дана, а у кревету немаш шта да тражиш у свакодневној одећи (макар то било на пар секунди, само да седнеш), а да не причам о томе да се једе у кревету... Као и већина деце, пожелео сам и ја да имам кућног љубимца, добио сам пса за рођендаски поклон и отац није дозвољавао да пса држим у боксу, да буде везан... искључиво да буде у дворишту пуштен, као што заслужују све животиње. Али правило је било да се ја бринем о њему и да га дресирам (ако се деси да уједе некога, то би значило сам изгубио пса), тако да сам био приморан да се бринем о псу. Једноставно, научен сам да није хигијенски да пас скаче на тебе приликом уласка у кућу, за мог оца је било недопустиво да скочи пас на тебе, а да после тога одеш у кућу да једеш или да седнеш у дневни боравак... И знало се време кад се игра са псом, да се после одмах треба скинути све са себе и окупати. И тај пас је био изразито паметан и послушан, никад никога није напао (чак ни другог пса), није се довикивао са другим псима из комшилука, довољно је било да лупим ногом од под и да зна да нешто ради погрешно, а притом је стално био пуштен у дворишту (никад није био везан). И врло добро знам шта значи имати кућног љубимца, обавезе око њега, али и даље сматрам да није у реду да се животиње држе у кући, али да... слажем се још је горе држати животињу на ланцу или боксу.
Против сам иживљавања над животињама, исто сам тако против остављања животиња на улици или још горе покрај неке депоније.
Наслов схватите како желите. Мислим да ти људи говоре из личног искуства, онај који мрзи, он мисли да сви мрзе. Људи мисле да ја мрзим животиње, зато што они мрзе и ја их са те тачке гледишта разумем. Ја не само према мачкама, апсолутно према било којем живом бићу немам мржњу .
Потпуно, разумем ваше ставове и поштујем их. Пишем из свог искуства и нигде нисам написао да сам у праву, можда на крају крајева и нисам у праву.