Kako da repair-ujem sistem?

Silence_

Zainteresovan član
Poruka
270
Windows mi se napunio virusa i kada ih je antivirus ocistio obrisao je i neke fajlove iz windowsa zbog kojih mi se kad ukljucim comp pojavljuje da nedostaje COMRes.dll ili nesto slicno i moram da stalno pritiskam OK da bih sklonio to obavestenje... Kada preko Task managera, iz Processes izbacim odredjene fajlove onda se vise ne pojavljuje do sledeceg ukljucivanja kompjutera, ali mi radi isto i kad otvaram neke programe ili u Google Chrome-u mi povremeno izlazi to...

Elem, posto necu ponovo da dizem sistem niti formatiram C particiju (jer imam svasta na njoj), a i trenutno nemam CD, da li neko zna da postoji program za repair widowsa ili nesto slicno da resim ovaj problem?
 
XP ima u sebi ugrađenu opciju System File Checker (SFC), koja služi za proveru ispravnosti ključnih komponenti Windowsa. Ukoliko program nađe da su određeni fajlovi "kompromitovani" ili da nedostaju iste će prekopirati sa instalacionog CD-a (dakle moraš imati WinXP CD ubačen). Program se pokreće iz command prompta (Start-Run):

sfc/ scannow

Za preuzimanje i zamenu fajlova traži se dozvola korisnika (može malo duže da potraje).
Nikakvi drugi programi za to ne postoje (a da ne treba CD XP).
 
Poslednja izmena:

Back
Top