Kako da reinstaliram vistu

Nixxee

Zainteresovan član
Poruka
194
Ja sam nedavno ubacio os windows vista.
Uslo mi je puno virusa, izbrisali su se neki sistemski fajlovi i sad hocu da reinstaliram sistem.
Imam cd, ali bih molio za vasu pomoc posto nikad do sad nisam reinstalirao os.
Nije mi jasno ono kad palis comp. i pritiskas delete, onda udjes negde i tu ne znam sta da radim.
Posle kad trebam da pokrenem instalaciju, da particionisem diskove i da ubacim drajvere nemam nikakvih problema, ali pre toga. . .:-|


Please help me !
 
Prvo,pazljivo u bios-u da ne bi od jednog posla napravio dva.Dakle nemoj nista da menjas ako nisi siguran sta je to.Kako si i sam rekao treba da pritiskas del dok ti nepokrene bios.Kad pokrene onda trazi opciju gde pise nesto: boot 1 ili first boot.Izaberi da ti first boot bude CD a drugi hard.Ako si mozda usput nesto promenio onda samo zapamti gde se ta opcija nalazila i izadji na esc,nikako f10 ili save and exit.Tako ces biti siguran da nisi nista zeznuo a kad sledeci put udjes u bios znaces gde je ta ocija i lako ces podesiti.E onda izaberi save and exit.

Ako ti je sve to komplikovano pogledaj koji ti je bios(trebalo bi pisati kad palis komp ili u samom bios-u) pa napisi i neko ce ti vec reci gde se to podesavanje tacno nalazi.Ali mislim da nije ni ono gore mnogo koplikovano,mozes ti to i sam ;)
 
Kad si siguran da si uradio sta si hteo,a da pri tom nisi nesto drugo zeznuo onda ides na save&exit.Tako ces kao sto pise,sacuvati i izaci.Kad izlazis na esc onda se nece sacuvati. ;)
edit: nesto mi nije odmah poruka poslata,komp nesto z...ssashaa ti je odgovorio u medjuvremenu ;)
 
Hm, ma sve zavisi kakva ti je makina, neke ti odmah daju prilikom pritiska na odredjen taster opciju da biraš odakle ćeš da botuješ pa ti čačkanje po biosu i nije potrebno... Uglavnom su to sledeći tasteri... pa ti vidi... esc, delete, f12... Kad ti izbaci opciju da biraš ti odaberi boot from cd-dvd ili tako nešto... zvekni enter i prati uputstva... Sad, ako sam te dobro ukapirao... možeš da odradiš i sledeće... ubaci jednostavno cd u komp dok radi i opet će ti izbaciti dve opcije... install or upgrade... uradi šta želiš...
 

Back
Top