KAKO DA PREVEDEM TEKST U ORIGINALU?

• Začetnik teme Začetnik teme -
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gost
ljudi jedno pitanje;
imam jedan tekst na engleskom od par stranica pa me zanima kako je najboje da ga prevedem doslovce?mislim mogu ja da prevodim uz pomoc recnika rec po rec ali meni treba originalan prevod.pa me zanima da li to moze nekako preko komjutera,da ubacim ceo tekst pa da mi izadje prevod,ili kako vec?HVALA

Ako ti neko da link mogla/mogao bi da ga proveris pre nego sto odgovoris,na toj adresi je program koji instaliras pa ti prevodi tekstove koje ti zelis na tvom racunaru a ne neki on-line prevodilac.Ako je nesto korisno i utrosen je trud da se napravi naravno da ce i kostati,da li je skupo ili jeftino to necu da komentarisem.
Pa sad razmisli,da li ces 125 evra dati za casove engleskog ili za program na tebi je da odlucis,nemoj samo da ocekujes da je sve dzabe i besplatno.

Poz.

Postoji softver: CONTACT ENGLESKO-SRPSKO-ENGLESKI REČNIK,
PREVODILAC TEKSTA, PROZORA I INTERNET STRANICA
Može se naručiti preko prodavnice Krstarice. Ne daje kvalitetne prevode, ali može da posluži da stekneš uvid o čemu se u datom tekstu radi. (Pravim prevodiocima služi kao potvrda da ih mašine još dugo neće zameniti.)

Leka:
Ako ti neko da link mogla/mogao bi da ga proveris pre nego sto odgovoris,na toj adresi je program koji instaliras pa ti prevodi tekstove koje ti zelis na tvom racunaru a ne neki on-line prevodilac.Ako je nesto korisno i utrosen je trud da se napravi naravno da ce i kostati,da li je skupo ili jeftino to necu da komentarisem.
Pa sad razmisli,da li ces 125 evra dati za casove engleskog ili za program na tebi je da odlucis,nemoj samo da ocekujes da je sve dzabe i besplatno.

Poz.

Daj evrice na ucenje engleskog :wink: mnogo korisnije nego za bilo kakav softver posto kad naucis jezik onda ces moci da prevodis ne samo komp. tekstove nego i stampane knjige casopise....... 8)
Doduse moze da se desi da ti zatreba malo vise evrica ali je u svakom slucaju bolje.

E sad o temi, ako neces onu katastrofu koju nazivaju prevodom a koju generisu razni softverski nadriprevodioci onda lepo plati profesionalcu pa nek ti prevede.

Back