Kako da prepoznam ko sam ja zapravo???

Jao kakvi odgovori, jadna ova cura. Pošto je forum za tinejdžere pretpostavljam da znam u čemu je tvoj problem. Naime, to ti je jednostavno tako u tim godinama. Ja sam imala baš teške psihičke krize u pubertetu, nisam imala pojma ko sam u smislu da nisam mogla izabrati neki jedan pravac u životu već su me privlačile razne stvari i bilo mi je čudno što se sve to nalazi u mojoj glavi :)
Sad je isto tako, samo što sam sad naučila prihvatiti sebe kao takvu. Tebi savjetujem isto. Ono kako reaguješ u nekim situacijema, ono u šta vjeruješ, šta ti se sviđa, što te pokreće, što te veseli, rastuži, sve si to ti. I sve te to čini posebnom i drugačijom od drugih. I ne treba da biraš da li da budeš mirna ili vesela ili šta već. Budi sve ono što želiš, jer ljudi nisu tako prosta bića, svi mi posjedujemo veći broj određenih osobina. Niko nije samo miran, ili samo bezobrazan. Nemoj previše da se trudiš, ne možeš na to uticati. Sad ti možda izgela kao da možeš birati, zato što bi ti možda htjela da biraš, ali razmisli, da li je ikad upalilo da se pretvaraš da si neko ko nisi? Nije, nikad. Kasnije će ti sve postati logično i normalno, izgradićeš neke stvavove i naučićeš da razmišljaš svojom glavom. Iako svi tinejdžeri misle da je to već tako - nije. Tek kasnije se oformi neko mišljenje, do tad samo radiš šta i drugi, stariji, samo ono što ti se kaže.
Zato nemoj da brineš, proći će, veoma brzo! ;) Mogu li znati koliko ti je godina? I mislim da si temu trebala postaviti na drugi forum, tj. podforum ili kako već. Ne može ti niko od vršnjaka pomoći. Ja sam malo stariji tinejdžer i garantujem ti da je to samo faza. :)
 

Back
Top