Kako da popravite izgrebane i oštećene felne

Neno

Elita
Poruka
20.640
Koliko puta vam se desilo da zakačite ivičnjak i da kasnije primetite da su vaše felne dobile još jednu ogrebotinu?

befunky-collage-12.jpg


Mnogi kažu da felne imaju toliko veliki uticaj na izgled automobila da ponekad mogu da potpuno transformišu vozilo. To je razlog zbog kojeg mnogi daju velike sume novca za lepe i moderne aluminijumske felne koje poboljšavaju izgled njihovog metalnog ljubimca. Ipak, felne su vrlo osetljive, jer se nalaze blizu druma. Najveća opasnost za felne su ivičnjaci koji ih mogu prilično oštetiti ako ih zakačite, ali sitni kamenčići, zimska so i još mnogo drugih faktora mogu dovesti do toga da se vaše felne oštete.

Kada se to desi, vaše felne postaju neprivlačne i mogu vas prilično iznervirati. Međutim, postoji lagano rešenje koje možete uraditi, mada će od vas zahtevati da se malo bavite šmirglanjem i gitovanjem.

Kod reparacije felni, prva stvar koju morate uraditi jeste da kupite odgovarajući git kojim ćete popuniti rupe i ogrebotine na felnama. Git lepo razmažite i pustite da se uvuče u pukotine i ogrebotine. Zatim uzmite finiju šmirglu i lagano skinite višak gita. Što je veći broj šmirgle to znači da je ona finija, a za ovakve “fine” poslove, biće vam potrebne fine šmirgle koje se kreću oko broja 1000, kako biste postigli glatki izgled bez brazda.

Felnu čitavu trebate blago išmirglati kao biste skinuli prvi sloj farbe i kada primetite da je felna matirana, to je znak da je ona spremna za farbanje. Kupite odgovarajuću farbu i boju u spreju i isprskajte felne.

Na ovaj način ćete vrlo lako uraditi odličan posao i vaše felne će biti kao nove.

Pogledajte video klip koji će vam pokazati čitav postupak.


M.M.
 

Back
Top