Kako da pomognem zapustenom macku?

Odveli smo ga kod veterinara, pregledao ga je i kaze da je dobro, nema parazite ni bolesti, ima artritis i nekih problema sa srcem sto je normalno za njegove godine - otkrila sam da ima oko 20 godina! Posto sam polepila neke oglase ovde okolo sa njegovom slikom, javila se neka zena da kaze da je to macak lutalica, i da ona zna za njega jos od kako se doselila, pre 19 godina, i da je ziveo na krovu jedne zgrade, i da su mu tamo bacali hranu. Tu na tom krovu je i kisnuo i bio gladan, jer izgleda da dugo nije mogao da sidje zbog tog artritisa, i onda je izgleda pao i zavrsio u ovom nasem dvoristu ovde. Sada je poprilicno zadovoljan, oporavio se potpuno, ja ga redovno hranim, odsekla sam mu ono ucebano krzno sto je imao i ocistila ga maramicama za zivotinje, napravili smo mu kucicu pa se tu krije kada pada kisa. Sada se toliko navikao na ljude, pa svaki put kada neko izadje tamo uvija se oko nogu i hoce da se mazi. Svaki dan ga ocesljam da se ne bi opet ucebao. Ranije se uopste nije umivao i cistio od iscrpljenosti i gladi, a evo ga sada izgleda kao druga macka, svaki dan se umiva i trckara okolo, nije vise onako prljav i. Eto to je ukratko kako se razvija situacija, a uskoro cu da zakacim i neke slike, cim ga fotografisem!
Pozdrav!!!

Odveli smo ga kod veterinara, pregledao ga je i kaze da je dobro, nema parazite ni bolesti, ima artritis i nekih problema sa srcem sto je normalno za njegove godine - otkrila sam da ima oko 20 godina! Posto sam polepila neke oglase ovde okolo sa njegovom slikom, javila se neka zena da kaze da je to macak lutalica, i da ona zna za njega jos od kako se doselila, pre 19 godina, i da je ziveo na krovu jedne zgrade, i da su mu tamo bacali hranu. Tu na tom krovu je i kisnuo i bio gladan, jer izgleda da dugo nije mogao da sidje zbog tog artritisa, i onda je izgleda pao i zavrsio u ovom nasem dvoristu ovde. Sada je poprilicno zadovoljan, oporavio se potpuno, ja ga redovno hranim, odsekla sam mu ono ucebano krzno sto je imao i ocistila ga maramicama za zivotinje, napravili smo mu kucicu pa se tu krije kada pada kisa. Sada se toliko navikao na ljude, pa svaki put kada neko izadje tamo uvija se oko nogu i hoce da se mazi. Svaki dan ga ocesljam da se ne bi opet ucebao. Ranije se uopste nije umivao i cistio od iscrpljenosti i gladi, a evo ga sada izgleda kao druga macka, svaki dan se umiva i trckara okolo, nije vise onako prljav i. Eto to je ukratko kako se razvija situacija, a uskoro cu da zakacim i neke slike, cim ga fotografisem!
Pozdrav!!!

missmoon to je super vijest, jedva cekam da vidim nowe fotografije:roll:

E, stvarno je priroda čudo! Ne da se macan, mada mu tegobe otežavaju život.
To je natprosečni vek i za kućnog mačora, a kamoli uličnog, i ja jedva čekam slike, meni je lep i na onim prethodnim, iako je sirotan u ne tako sjajnom izdanju. Ako se već pripitomio, pomazi ga i za nas:p

Divna priča o sivo-belom mačoru:heart:. Ne znam kako sam je propustila kada je bila aktuelna...pitam se kako li je sada posle skoro godinu dana...
Moja drugarica ima mačku koja je stara 21godinu i kusurz:p...kad sam gledala ove slike dekice mačora, odmah mi je bilo jasno da je star dosta, zbog zuba, ušiju koje su potrošene, prednjih šapa, zadnjih šapa, glave, krzna...divno je što je naišao na Missmoon da dobije klopicu i pažnju. Njegove oči deluju bistro, što je suuuper!
Možda je malo i tužnjikava priča, ko zna šta je sve proživela ova mačija dušica...ali je lepo čuti da jedan mačiji život, koji traje u proseku par meseci na ulicama, doživeo i preživeo ovolike zime. Svaka čast!

Poslednja izmena:
Možda je malo i tužnjikava priča, ko zna šta je sve proživela ova mačija dušica...ali je lepo čuti da jedan mačiji život, koji traje u proseku par meseci na ulicama, doživeo i preživeo ovolike zime. Svaka čast![/QUOTE]

Potpuno se slažem sa tobom.

A macan izgleda super, mnogo je lep. Sreća pa je ipak posle toliko godina naleteo na nekoga ko je obratio pažnju na njega.

Cao svima! Imam tuznu vest... Macan je uginuo. Starost je ucinila svoje... Ovde na poslu je postao maskota, svi smo ga mnogo voleli, a bio je neverovatno umiljat i mazio se. Voleo je nase drustvo i tokom hladnih dana smo ga pustali u kancelariju, sef nam je bio odobrio. Svima nam je sada uzasno zao, i puno nam nedostaje... Zadnje dve nedelje zivota se videlo da je jako star, kretao se polako, nije mnogo jeo a i veterinar je rekao da ne ocekujemo mnogo i da je pravo cudo sto je ziv... I onda je uginuo, krivo mi je sto donosim lose vesti, ali za sve one koji su pratili ovu temu, i podrzali me lepim recima i pohvalama, mislim da bi trebalo da vam objavim.
Veliki pozdrav svima!

Evo jedna slicica za secanje

Prilozi

• IMG_18032.jpg
    IMG_18032.jpg
    46,5 KB · Pregleda: 18

Back