Kako da odmeriš u dve kante po 5 litara mleka

I onda žena dođe, Bog je blagoslovio, đe čula i đe ne čula! Pazi sad dobro i pamti, ako već nisi sam skontao: zahvatiš dva puta kofom od 3l i prespeš u onu od 7l, koja sad ima 6l. U velikoj kofi ostane 4l, a mala je prazna. Sad onom najmanjom zahvatiš 3l, prespeš 1l do vrha one od 7l i u njoj ostane 2l a u najvećoj 1l. Sad onih 7l sručiš u onu kofu od 10l i prespeš 2l iz najmanje u srednju. Na kraju balade zahvatiš tri litra najmanjom kofom i dospeš u srednju od 7l gdje se nalazi 2l koja skupa čine 5l. Jesi skont’o? Polako, ima kad.

https://www.roditelji.me/blog/2021/04/02/zadatak-za-malog-sa-kriptona/

Imam ja zadatak za vas...

Jedna igracica igre poznate, cini mi se rise of nation ili tako nesto , znaci 50 mil igraca je bila u mojoj gildi, e sad ja nisam bas mnogo preaktivan, ne placam pare, ali nalazim sta se najvise isplati redovno da uzimam...

To nije bilo skoro nego kad je igra bila popularna..

E sad, tu je bilo puno australijanaca, australijanki , nemaca, amerikanaca, ja sam bio yugosloven da se ne bi sad pretvaralo u politiku i Srbin...i bila je jedna iz swe..

Ta zenska je radila neki intelektualni posao , a istovremeno je bila na univerzitetu ili kao postdoktorand ili neki student...i pravila je pitalice i zadatke, ovakve, samo mnogo teze...

Necu vam davati njene zadatke, ali su poprilicno teski i zanimljivi..
E sad, prvih 10 nista posebno pa se nisam ukljucivao u njenu socijalizaciju i nagrade koje je davala simpatikusima koji su se trudili...
A onda je pocela da daje teze i zanimljive zadatke...
Ali tu je nastuio problem...odjednom od 40 ljudi iz guilde nije bilo vise toliko interesovanja, dok je meni postalo interesantno , jer su stvarno dobri zadaci...

I nekad se desavalo da uradim zadatak slucajno i bolje i krace od onog sto je trazeno u zadatku , tj provalim logiku resenja, to je kao u ovom zadatku da je 5 vec namesteno u pretposlednjem potezu a drugih 5 pavimo spajanjem..

Sad je meni postalo zanimljivo da gledam kako se ona psiholoski dvoumi sta da radi...
Ima jednog followera mene koji joj ne samo resava nego joj razbija zadatke, ako joj je cilj da napravi zadatke za svoje zivo okruzenje ima dupe da im pomeri , ako hoce pestiz, ili ako pravi zbirkicu....

E sad, ako trazi druzenje, onda ja nisam bas dobar tip jer je nisam muvao a mlada je i lepa , video sliku , prava ozbiljnija svedjanka...8...a nisam se ni slihtao , zadatke sam joj slako kao resenja, normalnim tonom,

Ako je htela da ostvari prisniji kontakt sa selekcionisanim osobama, razvoj toka zadataka je totalno zeznuo stvar, jer iako ja nisam cudak, ja ostavljam utisak cudaka preko mreza...zato sto ljudi tu imaju svoje stereotipe i suvise male kucice u kojima misle i tacno odredjene stereotipe odgovora...

Moje razvijanje njenih zadataka kroz moguce otezanje i unapredjenje je pocela da shvata ne kao socijalizaciju nego kao prepucavanje ko je pametniji....klasika kao i svuda ako osoba nema ciste motive i samopouzdanje....

I tako je zavrsila neslavno jedna dobra serija zanimljivih pitalica samo zato sto se ljudi uvek igraju u pitalicama i nekih pritajenih motiva....a ja sam dete, tj das mi pitaluci ili ne znam ili znam, sta ima da se zaebavam, to su isto kao ukrstene reci...

I zadatak za vas je , kako uspostaviti pravu komunikaciju sa takvim ljudima..
Ja ne zelim da nekom kvarim igranje selekcije da izabere najvickastijeg ili najpametnijeg...
Ne zelim ni da propada mogucnost da kad vec pravi tako lepe zagonetke i pitalice, to propadne a moze da bude jos slozenije i lepse, iz mogu ugla...
Slazem se da ako je neka pitalica npr za iq 128 i ja volim nacin zapleta ali vidim da moze da se unapredi da bude jos senzacionalnija, onda prelazi preko 140 iq , a ako ga bas zacinim i lepim recnikom , onda prelazi 150iq....

Sta raditi...koja je putanja za ljude od 128 iq....?
Da se pravimo godinu dana malo priglupi....dok se ne upoznamo i dok im ne bude prihvatljivo da su neki za malo snalazljiviji...da iskljucimo rec bolji...

Kako dobiti konstruktivno kreativni tim za logicke pitalice, to bi bio formalni tekst zadatka...

Treba li da se uvek pravimo onoliko glupi koliko procenjujemo da ce prijati drugima....?

Imam ja zadatak za vas...

Jedna igracica igre poznate, cini mi se rise of nation ili tako nesto , znaci 50 mil igraca je bila u mojoj gildi, e sad ja nisam bas mnogo preaktivan, ne placam pare, ali nalazim sta se najvise isplati redovno da uzimam...

To nije bilo skoro nego kad je igra bila popularna..

E sad, tu je bilo puno australijanaca, australijanki , nemaca, amerikanaca, ja sam bio yugosloven da se ne bi sad pretvaralo u politiku i Srbin...i bila je jedna iz swe..

Ta zenska je radila neki intelektualni posao , a istovremeno je bila na univerzitetu ili kao postdoktorand ili neki student...i pravila je pitalice i zadatke, ovakve, samo mnogo teze...

Necu vam davati njene zadatke, ali su poprilicno teski i zanimljivi..
E sad, prvih 10 nista posebno pa se nisam ukljucivao u njenu socijalizaciju i nagrade koje je davala simpatikusima koji su se trudili...
A onda je pocela da daje teze i zanimljive zadatke...
Ali tu je nastuio problem...odjednom od 40 ljudi iz guilde nije bilo vise toliko interesovanja, dok je meni postalo interesantno , jer su stvarno dobri zadaci...

I nekad se desavalo da uradim zadatak slucajno i bolje i krace od onog sto je trazeno u zadatku , tj provalim logiku resenja, to je kao u ovom zadatku da je 5 vec namesteno u pretposlednjem potezu a drugih 5 pavimo spajanjem..

Sad je meni postalo zanimljivo da gledam kako se ona psiholoski dvoumi sta da radi...
Ima jednog followera mene koji joj ne samo resava nego joj razbija zadatke, ako joj je cilj da napravi zadatke za svoje zivo okruzenje ima dupe da im pomeri , ako hoce pestiz, ili ako pravi zbirkicu....

E sad, ako trazi druzenje, onda ja nisam bas dobar tip jer je nisam muvao a mlada je i lepa , video sliku , prava ozbiljnija svedjanka...8...a nisam se ni slihtao , zadatke sam joj slako kao resenja, normalnim tonom,

Ako je htela da ostvari prisniji kontakt sa selekcionisanim osobama, razvoj toka zadataka je totalno zeznuo stvar, jer iako ja nisam cudak, ja ostavljam utisak cudaka preko mreza...zato sto ljudi tu imaju svoje stereotipe i suvise male kucice u kojima misle i tacno odredjene stereotipe odgovora...

Moje razvijanje njenih zadataka kroz moguce otezanje i unapredjenje je pocela da shvata ne kao socijalizaciju nego kao prepucavanje ko je pametniji....klasika kao i svuda ako osoba nema ciste motive i samopouzdanje....

I tako je zavrsila neslavno jedna dobra serija zanimljivih pitalica samo zato sto se ljudi uvek igraju u pitalicama i nekih pritajenih motiva....a ja sam dete, tj das mi pitaluci ili ne znam ili znam, sta ima da se zaebavam, to su isto kao ukrstene reci...

I zadatak za vas je , kako uspostaviti pravu komunikaciju sa takvim ljudima..
Ja ne zelim da nekom kvarim igranje selekcije da izabere najvickastijeg ili najpametnijeg...
Ne zelim ni da propada mogucnost da kad vec pravi tako lepe zagonetke i pitalice, to propadne a moze da bude jos slozenije i lepse, iz mogu ugla...
Slazem se da ako je neka pitalica npr za iq 128 i ja volim nacin zapleta ali vidim da moze da se unapredi da bude jos senzacionalnija, onda prelazi preko 140 iq , a ako ga bas zacinim i lepim recnikom , onda prelazi 150iq....

Sta raditi...koja je putanja za ljude od 128 iq....?
Da se pravimo godinu dana malo priglupi....dok se ne upoznamo i dok im ne bude prihvatljivo da su neki za malo snalazljiviji...da iskljucimo rec bolji...

Kako dobiti konstruktivno kreativni tim za logicke pitalice, to bi bio formalni tekst zadatka...

Treba li da se uvek pravimo onoliko glupi koliko procenjujemo da ce prijati drugima....?
Hmmm...kao i svaka druga igra,intelektualna igra stimulise.
Steta sto se i tu nekada uplete ego kod ljudi.
Svakako...i nadmetanje,ako je zdravog sportskog duha je podsticajno.
Zadnji deo tvog pitanja...ako zelite da drugima bude prijatno vecinski,smanjite iq nivo( pravite se "glupi")
Ako zelite da istinski stimulisete na visem nivou mnogo manji mozda broj ljudi ,koji traze upravo to jer su,verujem,u manjini,onda sve na max.Ja bih ovo drugo na vasem mestu,jer ono prvo je i onako mnogo frekfrentnije kao pojava.
Jako zanimljiva je tvoja prica😎🦾🤖✅

Da, ukoliko ti prija igra i samo ona ti je cilj. Ego je kao sufle.
Kako sam ja uzivao u riziku za 6 igraca...
Ej dogovorimo se nas 6 razliciti domovi , vecina etf ali nije obavezno , ej moze da bude utakmica, moze ispid da je bio prethodni dan, ima da dodju ljudi a cesto i gledaoci , ribe se podrazumevaju da ih dovedes pa nek idu posle ako hoce,...

Jedan igra kako si rekla, imas utisak da ga hoce sreca kao ludog, ali nije, dobar je diplomata ali samo za igru , mozda bude i u zivotu kasnije..
Drugi igra vragolasto , inteligentno ali sa onim zacinom e sad ga neces uci na tu teritoriju pa makar izginuo , ali ne blesavo nego ono samo je spreman da zrtvuje snage sa neke teritorije..
Treci igra stalozeno
cetvrti igra malo oprezno
Tu su i zene, jedna igra zenski ali logicno ...
Druga igra samoubilacki ali to samoubilacki totalno pocisti ostale igrace na tabli , unosi totalnu neizvesnost
treca igra imas utisak da ti se namesta za seks dok ostali odigraju svoje poteze ona ce na WC koji je tu u blizini citaonice gde se sve ovo i odigrava , da se poigra sa tobom, sto je samo utisak....ali i to je zanimljivo..
cetvrta igra kao neki pregovarac u integraciji dve firme....trguje, ucenjuje, prebacuje...ako pustis sve, ona ce istrgovati juznu ameriku za celu aciju...

Znam da je to nezrelost, ali ne razumete koliko je to razlicitih psiha koje igraju zajedno , i gledate medjurezultate tih razlicitih psiha....kao i testove koje im postavljate...

Kazu da postoje cluedo i neke mnogo zanimljivije igre od rizika, u 6, ali meni eto ostalo zbog ljudi a ne zbog igre taj efekat da se mi ustvari bolje znamo nego iko drugi...a sipak cu to da pomislim za kompjuterske igre cak i za onu poganu igru prince of mercants, gde ubijas, palis, plajckas, saigrace i skladista, a trgovac si , naravno preko placenika....i nekad se zna nekad ne zna ko je...znaci za podmukle igra da postanes odmah sef poslanicke grupe ili BIA...

Nezavisno od ovog, samo da kazem, kad su testovi za iq, preko 200, nisu zanimljivi zadaci , ali bih ja voleo da su kao sto ih je pravila ta svedjanka, oni nisu za 200 ali su za 160iq
Tu su definisani sta se trazi ali je to daleko od testova koje vi znate...
Dok kod testova za 200 i 210 220 nemate tu pitanja, nego sami mora da provalite i sta je pitanje...to nije moj reon , od 5 zadataka, obicno je 5 u paketu , 2 razumem, ostalo gledam kao tele u sarena vrata, nekad 2,5, ali to su moja ogranicenja..znaci nisam ni blizu 200...

Ali mi se svidja ideja da se svedjankini zadaci psotave kao testovi za iq 150 ili 160

Interesantno. Baš. Pratiti ljude, čitati ih, studirati... kroz igru. Najbolja terapija za igrača i lekcija za posmatrača.

Moj sin igra DnD ali se nisam nikada udubljivala. Dao si mi ideju, da se okušam u Escape Room-u.
Escape room su nekad promotivno besplatne...
Ali to su zabave...meni se jos nije desilo da igram te besplatne verzije na trgu republike a da se od nas 4 a igra se dva tima po 2 ili nekad 4 , osete iskrice...
Ne znam sta je, ja sigurno nisam inicijator...garantujem...
Ja jesam zabavnjak i sigurno je zabavno sa mnom u sobi , plus glup sam kako kazu svi rodjaci i forumasi , ali ne kolege i naucni saradnici...

U svakom slucaju , ako imate zabavnjaka koji je inteligentan cak i kad je svima tesko , a desi se....bude zabavno u escape room, samo ne znam koliko je skupo....
Idealno vece bi bilo 1h escape room na kalemegdanu , i posle izlazak u cetvoro...to je stvarno poprilicno obecavajuce vece.....za sve namere...

Escape room su nekad promotivno besplatne...
Ali to su zabave...meni se jos nije desilo da igram te besplatne verzije na trgu republike a da se od nas 4 a igra se dva tima po 2 ili nekad 4 , osete iskrice...
Ne znam sta je, ja sigurno nisam inicijator...garantujem...
Ja jesam zabavnjak i sigurno je zabavno sa mnom u sobi , plus glup sam kako kazu svi rodjaci i forumasi , ali ne kolege i naucni saradnici...

U svakom slucaju , ako imate zabavnjaka koji je inteligentan cak i kad je svima tesko , a desi se....bude zabavno u escape room, samo ne znam koliko je skupo....
Ne znam, nisam proveravala, prijatelji su išli i kažu da je interesantno. Ja bih sa "klincima", vole da im se uposle vijuge.

Hajde kad pricam o ushicenju i intelektualnom prepoznavanju bliskosti...

Da me ubijes ne mogu da se setim kako me je kontaktirala neka zenska da igramo slagalice, a tada je bilo 4 verzije slicne tih slagalica...
I dogovorimo se, tj ona predlozi da zeli da joj pomognem i da igramo zajedno protiv njenih prijateljica iz beca i australije....niti su one pametnije, mozda ova iz australije malo , niti je ova glupa....ni malo..

Meni lepa , ali ima komplekse i nema samopouzdanja...
Preko team ja mislim da se tako zvao program, da mogu da udjem i kontrolisem njen racunar, mi se povezemo , a ja gledam sta ona gleda i ona ima kontrole i tako igramo protiv ostalih....ali ona je timac...ona obozava , usrecuje se kad igra kao deo nekog tima sa nekim zajedno nesto da izgradjuje..

Naravno kad se spoje dva inteligentna bica, ma koliko slicna tu ima i razlike i asocijacije i znanje i onda pocnemo da razaramo ostale....tu vise nije bilo bas lako da mozes sa nama....
Ali uvezbani mogu , a stvarno ima uvezbanih , da ne poverujes....vidis po brzini odgovora...

Sve u svemu , prati nas i njen brat, prvo mozda zbog spijunaze, osetio da joj se ja svidjam pa da vidi , posle se vise njemu svidim i covek navija da mu zavedem sestru, otvoreno ...
Ona malo uplasena, znace neki zasto....ali uziva totalno u toj saradnji u igranju igrice...i uopste u prici , komunikaciji pre i posle igre...

A prednosti kad nema fizickog kontakta a ima intezivnog mentalnog kontakta je poznata...
Znaci i ona i ja smo doveli sebe do zaljubljenosti 10, sto je uzasno opasno...
6 ne mozes da jedes, 7 ne mozes da spavas, 8 ne mozes da pijes, 9 ne mozes da dises kako treba, 10 moras da resis to prelaskom u real inace neces psihicki da izdrzis...jer prelazak u real spusta napetost za 2...

Tako da kad pronadjes blisku i jako srodnu dusu , nikako ne sme da se ceka da emocija naraste do 10....cim predje 6,7,8 mora da reagujes....ovo za disanje je vec ozbiljna kardio opstrukcija, to nije zezanje, bukvalno od strave osobe pocinjes da imas ubrzan ritam na 120 150, javljaju se aritmije , mozda 1 na 13 mozda 1`na 15, nije to katastrofalno ali nije bas ni zezanje....

A taj sinhronicitet slicnih zivotnih , a ne strastvenih stavova, zivotnih , to nekad ili obicno ljudi nikad i ne izgovore svom partneru da ih to lozi , da to zele i da uzivaju u tome..

Ja bar mislim tako , cesto cujem od starih osoba da nikad nisu rekle nesto sto prepoznam da sam ja sa nekim svojim devojkama osetio i rekao....sta nam otvara ceo svet...

Back