Kako da očistimo ekran telefona?

Neno

Veoma poznat
Moderator
Poruka
12.191

EKRAN telefona, leglo je bakterija, a dodiruje lice..​


ekran.jpg

Jedan od uzroka bubuljica...

Pre ili kasnije moraćete da očistite vaš pametni telefon. Dajemo vam pregled načina kako ukloniti prljavštinu i sačuvati uređaj u dobrom stanju.

Problem: Na ekranu su ostaci hrane

Rešenje: Kapljice umaka ili ulja čim pre pokupite ubrusom kako se ne bi širile. Dubinsko čišćenje obavite kod kuće, u blizini umivaonika. Stavite komadić deterdženta za suđe na čist peškir ili platnenu krpu pa trljajte ivicom od tkanine pod mlazom vode dok ne dobijete malo pene. Nemojte ga potpuno namočiti već tek koliko je dovoljno kako biste očistili telefon.

Vodu i neabrazivni deterdžent sigurno je koristiti u malim količinama, pogotovo ako čistite uređaje koji su sertifikovani kao otporni na vodu. Očistite smartfon pa ga osušite onako kako biste obrisali ruke nakon pranja, piše cdm.me.

Šta ako smartfon želite i da dezinfikujete?

Pomešajte destilovanu vodu i beli ocat u razmeri pola-pola pa smesu naspite u flašicu za pranje prozora. Pošpricajte pametni telefon i obrišite ga krpom od mikrovlakana. Možete kupiti i gotovo sredstvo, ali pripazite da ne sadrži alkohol i amonijak.

Problem: Smartfon je umrljan ružom, šminkom…

Rešenje: Postupak je isti kao i uklanjanju ostataka hrane. Razmislite o dodavanju sloja zaštite i odmaknite malo uređaj od lica dok razgovarate.

Problem: Na smartfonu je nešto lepljivo, niste sigurni o čemu je reč

Rešenje: Ukoliko krpa blago natopljena neabrazivnim deterdžentom nije rešila problem, pokušajte ukloniti mrlju ivicom bankovne kartice. Ali ne na ekranu, već samo na kućištu! Korisni vam mogu biti i pamučni štapići za uši natopljeni acetonom, iako to ne preporučujemo osim u slučajevima kad ništa drugo ne pomaže. Naime, aceton može ukloniti boju sa kućišta.

Problem: Zaštitna futrola/maska se uprljala

Rešenje: Ako materijal od kojeg je napravljena to dozvoljava, uronite je u posudu s toplom vodom i neabrazivnim deterdžentom, pa je izribajte četkicom za zube. Mrlje i osušene ostatke hrane možete pokušati ukloniti peškirom natopljenim sredstvom za čišćenje.

Ako ništa drugo ne pomaže, upotrebite pamučne štapiće za uši natopljene u barem 70-odstotni alkohol za čišćenje. Po završetku čišćenja temeljno obrišite i pustite neka se osuši.

Problem: Kabl za punjenje je prljav

Rešenje: Uzmite čist peškir ili krpu s malo deterdženta i vode. Izbegavajte direktan doticaj kabla s vodom i dobro ga osušite nakon što završite sa čišćenjem.

SD
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.