Kako da naučim da kuvam?

Dobar dan!

Nesto razmisljam, koji sam ja kreten... volim da jedem sve a slabo sto znam da skuvam (neka osnovna jela).. Kako da postanem dobar kuvar? Volio bih da znam da kuham, a i zene to vole pa bi to bio veliki plus u vezi
Kako poceti ? Koja osnovna jela u pocetku da znam da spremim? Sta ako to u pocetku je bude kako sam se nadao? Da li je bitno iskustvo ?
Preporucite mi neko jelo koje bih mogao nauciti
Kupis kuvar.Knjigu sa receptima hrane i krenes od onoga sta ti se svidja.

pioneer.gif

3 Sata Pogledajte prilog 1693563

Pogledajte prilog 1693564
6 sati , još sat dva na malo jačoj temperaturi .
Da marinada pobeli .
Posle prirodnog hladjenja ide u frižider i tek sutradan dobija ukus .
Дај мало више детаља?
Рекао бих по сликама да си скушу исекао на мање комаде?
На којој температури се кува? Јел треба да баци кључ?
Да ли се процеди када се заврши?

Дај мало више детаља?
Рекао бих по сликама да си скушу исекао на мање комаде?
На којој температури се кува? Јел треба да баци кључ?
Да ли се процеди када се заврши?
Da posle guljenja , koje je komplikovano, isekao sam na manje komade .Biraj domaći luk onaj sto ne smrdi .
Temperatura srednja , ključ po ključ jedno 6 sati , a posle da se dobro krčka još najmanje sat a bolje dva .
Sama marinada je meni bolja od ribe , i čuva ribu duže vreme , takoreći konzervira , u frižideru .
Vino isključivo neki rizling , može banatski , druga bela zbog nekog nepoznatog razloga ne mogu , nemaju tu aromu .
Isto je tako i za riblju čorbu , ne mogu smederevke i ostala bela vina bez obzira da ĺi su skuplja Stavljam dve čaše a ko ne voli jednu .
Od rečne ribe takozvani : jez , plotica , krkuša čak i sitna bela riba su vrh , najbolji za ovo , može i skobal, pastrmka i tako to , samo su manje masni .Nisam probao kečigu sigurno je ok .
Ne može oslić .

Poslednja izmena:

Back