Kako da naučim da kuvam?

Pilgrim

Veoma poznat
Poruka
10.185
Dobar dan!

Nesto razmisljam, koji sam ja kreten... volim da jedem sve a slabo sto znam da skuvam (neka osnovna jela).. Kako da postanem dobar kuvar? Volio bih da znam da kuham, a i zene to vole pa bi to bio veliki plus u vezi
Kako poceti ? Koja osnovna jela u pocetku da znam da spremim? Sta ako to u pocetku je bude kako sam se nadao? Da li je bitno iskustvo ?
Preporucite mi neko jelo koje bih mogao nauciti

Dobar dan!

Nesto razmisljam, koji sam ja kreten... volim da jedem sve a slabo sto znam da skuvam (neka osnovna jela).. Kako da postanem dobar kuvar? Volio bih da znam da kuham, a i zene to vole pa bi to bio veliki plus u vezi
Kako poceti ? Koja osnovna jela u pocetku da znam da spremim? Sta ako to u pocetku je bude kako sam se nadao? Da li je bitno iskustvo ?
Kreneš od jela koje najviše voliš, npr. bolonjeze. Pa onda ili pitaš ovde ili Google. Mada mi ovde sve znamo bolje od Gugla. :manikir:

Dobar dan!

ja sam vrhunski kuvar, a za to ti treba samo želja.
ako kuvaš automatski čitajući recepte, bez interesa, bez inventivnosti, bez uzbuđenja... onda ništa od toga
recepata imaš svuda po internetu, ali da to stvarno ispadne dobro - zavisi od tebe

Nesto razmisljam, koji sam ja kreten... volim da jedem sve a slabo sto znam da skuvam (neka osnovna jela)..
Ako volis sebe , naucices da kuhas, pogotovo jer niko ne zna bolje od tebe tvoj ukus.drugi je razlog, kuhanje je izuzetno zabavno i najbolja antistres aktivnost. Nadalje, kuhanje je izuzetan nacin da se izrazis ,pokazes ko si ali i da eksperimentises.
Nemoj da citas recepte jela na pocetku vec Uci tehnike kuhanja i upoznaj dobro povrce i zacinsko bilje itd. Posebno nauci dobro da koristis noz jer ce ti to omoguciti da izbjegnes dosadni dio kuhanja. I kupi sve zacine koji postoje . I reci sebi da kuhanje nije rad vec je Zabavna aktivnost i zabavljaj se dok kuhas.
I onda eksperimentisi .recimo probas da kuhas jednu vrstu povrca razlicitim tehnikama da vidis kako to ispada. Sjutra kombinujes to povrce sa drugim. Recimo probas kombinaciju kuhanog krompira i kuhanog kupusa i vidis da li ide zajedno. Ako ne mozda pire krompir ide sa kuhanim kupusom. I nemoj da razmisljas da li drugi ljudi to kombiniraju ili ne. Tvoj stomak ce ti kazati najbolje. Naredni, korak je dodas neki zacin ili dodatak ,mozda dodatno povrce ili recimo dodas pastu. Ovakve kombinacije uradis sa mesom, sa pastom, sa rizom . Nakon ovog ucis osnovne sosove, supe i druge jednostavne recepte. Preporucujem ti da ucis talijansku kuhinju a da na pocetku izbjegnes nasu kuhinju .

Dobar dan!

Dobar dan!

Не одустај! :super:

Back