Kako da izmenim text sa slike

Nema potrebe ako imas layer-e onda si na konju jednostavno u layeer-u teksta selektujes i promenis tekst ofnt i velicinu a ako nemas layere onda ces morati malo da korstis alatku stamp.
Format moze biti iblo koji samo da proguita osvetljivac ili printer
 
NICS:
Nema potrebe ako imas layer-e onda si na konju jednostavno u layeer-u teksta selektujes i promenis tekst ofnt i velicinu a ako nemas layere onda ces morati malo da korstis alatku stamp.
Format moze biti iblo koji samo da proguita osvetljivac ili printer
Ako bi mogao to malo da objasnis ( koji mi program treba i u kom se programu nalazi ta alatka stamp. i kako ona radi).
 
Fazon je upravo kao sto ti rece NICS sa layerima, jer i bitno je da znas sa kojim je to programom radjeno kako bi mogao da dodjes do layera, recimo ista situacija ti je sa PNG formatom i sa Macromedia Fireworksom, dakle kada neku sliku radjenu u ovom formatu preko layera, otvoris u gore pomenutom programu, imas priliku editovanja svakog layera, pa bio od slika, tekst itd td
 
Nije samo dovoljno znati program u kojem je radjeno, bitni su i layeri, jer moguce da je sve to sto vidis na toj slici ubaceno kao obicni jpeg ili bitmap izvrsena neka mala prepravka i exportovana kao tiff fajl, dakle u ovom slucaju neces moci da uradis nista po tom pitanju.
 
ne možeš nikako. Kao što su neki već rekli. MORAŠ da imaš layere i da izabereš layer u kojem je to šta želiš da izmeniš (u tvom slučaju tekst). Koliko se sećam TIFF format je obićan kao i JPG tako da ne sadrži layere (kao recimo PSD u photoshopu koji sadrži layere).
Naravno i bez toga u photoshopu možeš da izmeniš sliku ali ti treba puno truda i znanja.
Sad ja imam jedno pitanje.
Pošto sam nešto petljao sa standardima i da nisam nešto slućajno zezno, da li se vide naša slova u ovom mom tekstu?

@GZ
Potpuno si u pravu
 
Ako je to priprema za sito-štampu, koja je verovatno prosta jer i sam se trenutno bavim tom štampom, ne vidim zašto ne bi ponovo uradio text u Corelu. Ako hoćeš da imaš baš isti font morao bi da crtaš ta slova. I ako imaš neki clip art pride na pripremi i ako ti je loša rezolucija jednostavno ga precrtaj pomoću alatki za crtanje u Corelu. Onda sve lepo rasporediš kako je i bilo na slici, uveženu sliku obrišeš i završio si posao. Oduzeće ti malo više vremena ako moraš da precrtavaš ali šta je tu je. I sam sam poslednjih mesec dana precrtavao sve i svašta, ponajviše logoe.
Posle ako ti baš treba u nekom drugom formatu jednostavno exportuješ u koji god hoćeš.
Za detalje pitaj da ne nagađam više.
 

Back
Top