Kako da iskorenimo korupciju?

Urwald

Domaćin
Moderator
Poruka
4.793
Brat bratu kao društvo korumpirani smo do koske ...
I ovde ne mislim samo na krupne stvari koje mogu iz aviona da se vide, već i na sitnice tipa kafa/čokolada.

Recimo da hoće da se poradi na sprečavanju/kažnjavanju korupcije kako bi po vama to trebalo da izgleda?

Daleko veci problem su logika trzista i jurnjava za profitom. Ceo kapitalisticki svet se davi u pohlepi niko nista ne preduzima. Mediji cute o tom problemu jer su strogo kontrolisani i potplaceni, ali poneki plakat na ulici svedoci sta se desava
1776620281255.png

Korupcija nije problem.

Ona postoji svuda, posebno u modernom svetu gde su drzavne vlasti toliko jake, sveobuhvatne, i mesaju se u sve.

Korupcija je tu neophodna da vrati balans trzistu i stvara prave informacije na istom.

Problem u Srbiji je potpuno centralno kontrolisana korupcija, tj. udbaska korupcija.

U ovom sistemu se neudbaski korupcionasi guse, a udbaski korupcionasi nagradjuju.

To stvara potpuni dispalans na trzistu korupcije, i to je sustina diktatorskih rezima.

Udbaska korupcija se resava sveobuhvatnom borbom protiv centralistickih diktatorskih snaga unutar Srbije.

Daleko veci problem su logika trzista i jurnjava za profitom.
Ovo donekle i ima veze sa temom jer ovi koncepti umeju da se seku tj. da imaju dosta zajedničkih stvari
Ceo kapitalisticki svet se davi u pohlepi niko nista ne preduzima. Mediji cute o tom problemu jer su strogo kontrolisani i potplaceni, ali poneki plakat na ulici svedoci sta se desava
Treba suštinu tog problema dobro razumeti da bi moglo o njemu da se diskutuje, no mislim da je to za drugu temu. Ovde se baš priča o prirodi korupcije kod nas, kao i tome šta se može činiti po tom pitanju

Brat bratu kao društvo korumpirani smo do koske ...
I ovde ne mislim samo na krupne stvari koje mogu iz aviona da se vide, već i na sitnice tipa kafa/čokolada.

Recimo da hoće da se poradi na sprečavanju/kažnjavanju korupcije kako bi po vama to trebalo da izgleda?
Korupcija je najjača tamo gde je jaka i mafija.Zapad.Ne vidim šta si hteo da kažeš sa primerom kafe ili čokolade?Jel ti žao da počastiš nekoga da ti završi nešto?

NEMOJTE DA SE ZAPOŠLJAVATE PREKO VEZE, A SVI KOJI SU ZAPOSLENI PREKO VEZE DA DAJU OTKAZ.
STOP NEPOTIZMU(KORUPCIJI).
Nije baš za očekivati da će ljudi sa ovim prestati ...
Neko rešenje bi moglo da bude otkaz na osnovu rezultata, svakog meseca se otpušta 10% zaposlenih sa najslabijim rezultatima i sl. a zapošljavaju se nova lica dok kvalitet ne bude iznad nekog proseka.
Ovako kako je sada se preko veze dosta često zapošljavaju žešći neradnici ...

Korupcija je najjača tamo gde je jaka i mafija.Zapad.Ne vidim šta si hteo da kažeš sa primerom kafe ili čokolade?
Najjača je tamo gde se ne poštuju neka pravila, suštinski korupcija dođe prestupanje pravila zarad neke lične koristi?
Jel ti žao da počastiš nekoga da ti završi nešto?
Nije mi žao da počastim nekog ako mi završi nešto, kao što ni ne tražim da mi drugi završavaju stvari.

Nije baš za očekivati da će ljudi sa ovim prestati ...
Neko rešenje bi moglo da bude otkaz na osnovu rezultata, svakog meseca se otpušta 10% zaposlenih sa najslabijim rezultatima i sl. a zapošljavaju se nova lica dok kvalitet ne bude iznad nekog proseka.
Ovako kako je sada se preko veze dosta često zapošljavaju žešći neradnici ...
Ja bih zabranio da se zaposle oni koji već poznaju poslodavce. Znači ni prijatelji ni rodbina. Ne bi im bilo dozvoljeno da rade u firmi. Takav zakon da donesu. Da ne pominjem političke stranke i partije.

Back