Kako da imam dva operativna sistema...??

daredare

Početnik
Poruka
23
Tranutno imam instaliran Windows XP home....Kako da instaliram jos jedan operativni sistem Npr Linux.....pa da biram pri paljenju koji sistem hocu....dali opet moram nanovo da instaliram XP....??Dali neko zna koko se na LInux-u ponasa program 3 ds Max..i dali uopste moze da radi pod Linux-om.....??
 
Instaliras jedan pa instaliras drugi...pa onda shvatis da si se zaebo kad si instaliro linux...tj da ti trebaju ta 3-4 ili kolko giga za nesto pa onda kao i svaki win user izbrises linux sa P.M. pa onda ostane boot loader koji ti ne da da podignes windows pa onda dodjes ovde i pitas sta da radis :p

@ Smrznuti

Zar nije bolje instalirati windows pa linux...pa onda boot loader sam ubaci i win i linux...ali sto bi radili prosto kad moze komplikovano... :confused:
 
Lako i jednostavno... Ustvari, zavisi sta treba da bude drugi sistem, pored Windozze. Vecina Linux instalera ce da odradi posao na next-next ili na enter-enter ako nemaju GUI :) Znaci za GNU/Linux sisteme, nemoj da se brines, vrlo prosto ces ih instalirati pored Windowsa.

btw: To sto podize sistem po ukljucivanju racunara se zove boot-loader. E, sad, postoje razni boot-loaderi. Ti vec imas onaj koji dolazi uz Windows, i on ne moze da podigne nijedan sistem osim Windowsa. Za Linux ima vise boot-loadera, od kojih su najpopularniji LiLo i GRUB. Vecina distribucija dolazi sa oba ova, i pri instaliranju te lepo pita koji zelis. E, ako si pocetnik i ako cesto preinstaliras Windows, iskreno ti preporucujem Lilo, jednostavno se lakse odrzava nakon instalacije sistema. GRUB je inace mocniji i robusniji.

3ds max, koliko ja znam ne postoji za Linux. Bledner je daleko slabiji. Postoji Maya ako ti nesto znaci. Mozes da probas da emuliras 3ds, ali je to prilicno zahtevan program, pitanje je kako ce da radi. I da li ce da rad :wink:
 

Back
Top