Quantcast

Kako da aplikacija pokrene sama sebe?

juznivetar

Ističe se
Poruka
2.045
Koliko sam te shvatio zelis da napravis aplikaciju koja bi se sama pokretala u neko *** vrijeme, tipa remainder ?
E vidi bez aktivnog stanja te aplikacije nemozes to ostvariti, dakle ta aplikacija ili neka druga koja ce pokrenuti
ciljanu aplikaciju potrebno je da je aktivna u trenutku kada treba da se odradi ta operacija programa ili jednostavno
da u tom trenu aktivira neki drugi program.
 

codemaker

Iskusan
Banovan
Poruka
6.517
Login Killer:
Napravis prost program koji ce da uporedjuje vreme i datum sa zadatim. Onda sa API funcijom pozoves program koji hoces da pokrenes. Onda napravis prost kljuc u registar bazi koji ce se pri startovanju pokrtenuti i to ti je to. Drugacije nemoze da se to odradi.
E vala Login, ni ja te nisam razumeo?
Ako ce vec da pokrene neku aplikaciju koja ce biti u StartUp, onda ta aplikacija kroz svoj rad, u zadato vreme ili datum, pokrene glavnu aplikaciju o kojoj govori. U tom slucaju nema ni potrebe za registry menjanjem. API funkciju treba da pokrene neki program.

A moze i Scheduled task.
Ili te ja nisam razumeo?
 

juznivetar

Ističe se
Poruka
2.045
codemaker:
E vala Login, ni ja te nisam razumeo?
Ako ce vec da pokrene neku aplikaciju koja ce biti u StartUp, onda ta aplikacija kroz svoj rad, u zadato vreme ili datum, pokrene glavnu aplikaciju o kojoj govori. U tom slucaju nema ni potrebe za registry menjanjem. API funkciju treba da pokrene neki program.
To bi bilo to, samo nek razdvoji te dvije aplikacije, ako zeli zbog bespotrebnog koriscenja procesora, tj. da jedna minijaturna aplikacija samo prati vrijeme kada ase treba aktivirati ova druga, tako da nece imati skoro nikakve gunitke u performansama i radu racunara, a ako je i ta main aplikacija neka nezahtjevna moze se onda i ona sama podici sa sistemom i u odredjeno vrijeme samo da se maximizuje tj. predje u standardni win dialog ili sta vec.
 

codemaker

Iskusan
Banovan
Poruka
6.517
Pa da, ja to odavno koristim na mom racunaru. Napisao sam jednu minijaturnu aplikaciju koja se dize prilikom starta sistema. Proverava vreme i datum iz zadate male baze i obavestava me ako je vreme za to. Koristim za pamcenje silnih rodjendana i znacajnih datuma poslovnih partnera kao i za druge podsetnike. A u nekim slucajevima, startuje mi vecu aplikaciju koja odradi neke bekapove i slicno.
Nema tu neke mudrolije posebne.
 

codemaker

Iskusan
Banovan
Poruka
6.517
tt05:
U pravu si toxi, niko mi nije odgovorio kako da to uradim!!!
A dalje da vas pitam, da li neko zna kako da napisem programski kod koji ce rarovati odredjeni fajl?
Sto se "RAR-ovanja" tice, to nisam jos nasao biblioteku, ja koristim biblioteku za ZIP kompresiju kad moram da koristim xHarbour. Verovatno i drugi jezici imaju neku biblioteku za ZIP-ovanje. Za RAR jos nisam video, valjda ima
Mozda neki programski jezik i ima biblioteku koja omogucava RAR.

Inace moze se i na "brutalniji" nacin. Napravis BAT fajl, koji pozoves iz programa. BAT fajl odradi kompresiju i vraca te u pozivni program. Sad, da li ce taj pristup raditi i kasnije u 64-bitnom okruzenju, nemam pojma.
 

toxi

Zainteresovan član
Poruka
379
"Napravis BAT fajl, koji pozoves iz programa. BAT fajl odradi kompresiju i vraca te u pozivni program"
Ej Borise pa nista nisam shvatio!
Sta treba da bude u tom .BAT fajlu i gde treba on da se nalazi?
Ako nekom nije problem nek napise kod u C pa cu vec shvatiti....
 

codemaker

Iskusan
Banovan
Poruka
6.517
toxi:
"Napravis BAT fajl, koji pozoves iz programa. BAT fajl odradi kompresiju i vraca te u pozivni program"
Ej Borise pa nista nisam shvatio!
Sta treba da bude u tom .BAT fajlu i gde treba on da se nalazi?
Ako nekom nije problem nek napise kod u C pa cu vec shvatiti....
Izgleda da nisi mnogo radio u DOS-u :)
Znaci mlad decko :)
U notepadu napises komandu za RAR na primer (ne secam se tacno sintakse)
RAR nekirarfajl *.JPG
snimis to na primer kao TEST.BAT
Dalje, iz programa pomocu Shelexecutr() ili EinExec() ili sta god programski jezik podrzava, pozoves taj TEST.BAT. test.BAT ce obaviti arhiviranje i na kraju ces imatu NEKIRARFAJL.RAR

Simple as that
(a tuzicu te sto si otkrio kako se zovem :) kako znas? )
 

codemaker

Iskusan
Banovan
Poruka
6.517
1. Potrebno je da napravis fajl i das mu neko ime, ali da ima nastavak .BAT Na primer KOMPRES.BAT
2. Nekim editorom otvori taj BAT fajl i napisi nesto poput (primer je za ZIP-ovanje_
PKZIP myarhiva *.EXE
3. Prvi parametar je naziv ZIP fajla koji ce nastati a drugi parametar oznacava da u tu arhivu zelis da smestis sve EXE (izvrsne fajlove, programe) u tu arhivu.
4. Iz programa (VB, C ili nekog drugog jezika, koristi neku od fukcija koje mogu da startuju eksterne programe ili BAT fajlove:
WinExec("kompres.bat",...) // ako treba jos parametara
ili
ShellExectute("kompres.bat",...) // ako treba neki parametar jos
itd
zavisi sta koji programski jezik moze
 

sist_ing

Zainteresovan član
Poruka
349
U Windows-u Start\Control Panel\Sheduled Tasks\Add Sheduled Task aktiviraš čarobnjaka koji radi to što tebi treba. Odrediš datum i vreme aktiviranja. Naravno, moraš najpre da instaliraš tvoj programčić jer čarobnjak aktivira samo one programe koji su instalirani.
 

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.