Kako crvena boja utiče na duži period izloženosti?

Antihejter

Iskusan
Poruka
6.861
Ne znam da li treba da se zabrinemo i zato ovde i pitam jer nisam stručan, ni približno.

Ovako laički, treba obojiti ovaj sivi svet. Možda crvena može da pomogne, deca vole crvenu, žutu, jarke boje. Oduvek sam i sâm govorio da i odraslima trebaju boje, toliko jesam primetio. (Primenio u krečenju zidova).

Ja ipak ne bih baš mahao ljudima crvenom bojom ispred nosa, možda kod depresije i može da pomogne ali depresija je jedna od mnogih dijagnoza. Jel' 2024. još jedan projekat?

@Smorisha , ti se poprilično razumeš u psihologiju, mišljenje? Hoće li ovoliko crvene boje da izazove bolje raspoloženje ili veću agresivnost?

P.S. Žene- pitanje: hoćete li pratiti ovaj trend?

Screenshot_20240103-124033_Instagram.jpg

Screenshot_20240103-124105_Instagram.jpg

Da, sad me podseti na jednu stvar "I saw red" od Skid Row
Loša boja, eto boja besa. Takoreći.
A dobro, crvena se koristi i za radost.
Ljudi misle ako neko voli crno i oblači se u tu boju da ili žali nekog ili je sektaš.
Onda roze boja je predstavljena kao omiljena boja za hm... Manje inteligentne plavuše, da se tako izrazim.
Boja kao boja, ne treba pridavati toliki značaj.

A dobro, crvena se koristi i za radost.
Ljudi misle ako neko voli crno i oblači se u tu boju da ili žali nekog ili je sektaš.
Onda roze boja je predstavljena kao omiljena boja za hm... Manje inteligentne plavuše, da se tako izrazim.
Boja kao boja, ne treba pridavati toliki značaj.
Kad pomenu, ne znam koliko koincidencije ima kod mene ali najpametnije drugarice, poznanice, od školskih dana su upravo prirodne plavuše.
:)
Nijedna ne posvetljuje kosu dodatno, zato naglašavam da se radi o prirodnim plavušama. E, sad, pojam prirodne plavuše u Srbiji je već relativan.

Nekako crvene imam najmanje oko sebe, i najređe se odlučujem da kupim nešto baš u toj boji. Ima nešto kod te boje što smatram... vulgarnim (na sebi), ali ne znam odakle i otkad mi je takva ideja. Npr. ima nešto kod mog tona kože što mi većina nijansi crvene boje na meni izgledaju odvratno.
Bordo mi se, pak, dopada, kao i što svetlija, što prelazi u nešto "koralno".
Imam par komada odeće u crvenoj boji, ali nijedan nikad nisam obukla.
Ne bih kupila nikad komad nameštaja u crvenoj boji.
Ne bih okrečila nijedan zid u crveno.
Ma ni crvene ruže mi nisu to...
Baš moram da razmislim kakva je to vrsta neugodnosti koju osećam oduvek u odnosu na tu boju.

Baš moram da razmislim kakva je to vrsta neugodnosti koju osećam oduvek u odnosu na tu boju.
Interesantno koju reč si upotrebila, neugodnost.
Ako smo tu negde generacija verovatno asocijacija na kurvanje i bordel, to nam je nekako usađena ideja a ni sâm ne umem da objasnim kako nam je ta ideja u glavi kad je u našoj generaciji seks bio tabu tema...

Ako dođeš do nekog zaključka, javi. Postaje interesantno, sama tema je jedno veliko pitanje.

Dobro, ono-crveno svetlo-stop.
Crvena je boja krvi-makar je moja krv jako svetla.
Kad god sam namazala crvenom bojom nokte, imala sam na umu-je l' ovo moja krv sveža ili malo starija?
Crveno mi je takođe asocijcija na: "Gledajte me svi!", a to ne želim.
Poistovećivala sam se, ranije, sa Emily Dickinson koja je živela povučeno, volela usmaljenost... pritom ja volim da komuniciram. Mislim da bi Emily živela sasvim ispunjen život da je imala npr. Forum Krstarice i poživela bi mnogo duže. Ono, misli iz bunara!

Ja se sjecam jednog profesora sa fakulteta koji nam je na prvom casu rekao da niko na njegova predavanja ne dolazi obucen u nesto crveno i da on ne podnosi tu boju.
Meni je to tada bilo bas cudno.
Ispade da ima mnogo ljudi koji ne vole crvenu boju (koji god da je razlog) i onda- kakav to eksperiment prave sa navalom na crveno? Praktično se vratih na uvodno pitanje.

Ah. Biće jasno za neko vreme. Nema postova od psihologa, a ne znam ni da li imamo baš psihologa na Krstarici.

Back