Kako cistite?

gost 439576

Iskusan
Poruka
5.908
Uputstva, savjeti, iskustva...

Kupatilo uglavnom cistim diplo odmascivacem i diplo ljubicastim koji uklanja vodeni kamenac, sa njima je vrlo lako...cesme i metalne djelove poprskam tim ljubicastim pa sacekam minut-dva i isperem sa velikim mlazom vode (tus baterija) isto uradim sa wc soljom, samo sto tu koristim odmascivac.

Imam neku plasticnu kadu pa nju poprskam odmascivacem i onda iskoristim grubi sundjer da protrljam sve to...pa tek onda isperem. Pod kupatila nakon toga obrisem nekim starim komadom odjece koji onda bacim.

Ostale podove (laminat i plocice) pometem nekom metlom i na vise mjesta sakupim gomilice prljavstine koje pokupim tako sto nakvasim ubrus. Ovo mi je mnogo lakse nego usisavati jer je usisivac sa vodom pa ga treba prati posle...a ne kupuje mi se novi jer nije moj stan, zivim privatno.

Dosadi mi tako da cistim pa cu kad se malo zaprlja pitati ovu zenu koja cisti ulaz zgrade da mi ocisti malo detaljnije stan.

denkmit-essigreiniger-mit-apfel-duft.png
U zadnje vrijeme sve čistim s ovim sredstvom. Nema baš neki fin miris ali je jako efikasno i za kupatilo i za kuhinju .

U pokretu... Čistim dok se nalazim u prostoriji, aktivno. Kuhinja-za sobom ostavljam kao da tu niko nikad nije živeo ili kuvao.
Tipa, obavljam fizioložku potrebu-razgledam-Oh, na pločicama ima neka mrlja! Odmah to sve čistim, kompletno, celo kupatilo, zadržim se malo dduže---ali bre.... to je moje intimno vreme.
Oh, eno prašine, vidim je-svuda prašinu počistim, jer vidim je ovde, ali je verovatno svuda, čak i na mestima na koja nisam obratila pažnju, prašina pada svuda nekako uvek ravnomerno, zar ne?
U hodu to sve... da se i ne primeti.
U hodu!

Pogledajte prilog 1411578
U zadnje vrijeme sve čistim s ovim sredstvom. Nema baš neki fin miris ali je jako efikasno i za kupatilo i za kuhinju .
Ja sam ovo bas nedavno kupila jer pise da je sa sircetnom kiselinom,a to racunam da je blaze od onih sredstava sa hlorom i kojekakvim otrovima.
Znaci,dobro je?
Meni treba neko sredstvo za ciscenje kamenca i onog crnila izmedju fuga,ali da nije domestos,sona kiselina i slicno.
Od njih mi se povraca i dobijem gusenje.

Ja sam ovo bas nedavno kupila jer pise da je sa sircetnom kiselinom,a to racunam da je blaze od onih sredstava sa hlorom i kojekakvim otrovima.
Znaci,dobro je?
Meni treba neko sredstvo za ciscenje kamenca i onog crnila izmedju fuga,ali da nije domestos,sona kiselina i slicno.
Meni je dobro,ja ne volim domestose i slične stvari. Malo ostavi da djeluje i skine sve.

Znaci,dobro je?
Uzmi obican limuntus. Malo da odstoji i izribas cetkom.
Masnoce izribas praskom za ves

И ја разредим сирће у прскалицу и тиме бришем, поготово прозоре и стаклене површине. И фрижидер унутра.
Када се редовно одржава није ни потребно неко крвничко рибање.
Престала сам да користим омекшивач за веш, освеживач за шољу и слично.

Иначе ми Лидл има одличну ту кућну хемију. И против каменца и између плочица... Колико је здраво не знам, не могу баш око свега да се оптерећујем. Али то с времена на време, није често.

Pogledajte prilog 1411578
Ja ovo dm sirće koristim 2 godine i prezadovoljna sam.
Najviše ga koristim u kuhinji, prebrišem sudoperu sija se, radne ploče, ponekad šerpe njim izglancam od rostfraja vrati im sjaj, koristim i za ketler ostavim 20 min i skine u njemu kamenac. Miris nije puno jači od običnog sirćeta.
@limunada za fugne jedino što je uspelo a bez hemikalija je paročistač karcher (fugne, lajsne, šarke na vratima i prozorima) i sva ta mesta koja imaju "proreze" nisu mogla bez mnoogo vremena i čačkanja da se očiste tako da otkad imam SC3- druga priča

Ja ovo dm sirće koristim 2 godine i prezadovoljna sam.
Najviše ga koristim u kuhinji, prebrišem sudoperu sija se, radne ploče, ponekad šerpe njim izglancam od rostfraja vrati im sjaj, koristim i za ketler ostavim 20 min i skine u njemu kamenac. Miris nije puno jači od običnog sirćeta.
@limunada za fugne jedino što je uspelo a bez hemikalija je paročistač karcher (fugne, lajsne, šarke na vratima i prozorima) i sva ta mesta koja imaju "proreze" nisu mogla bez mnoogo vremena i čačkanja da se očiste tako da otkad imam SC3- druga priča
Juče sam ga gledala,mnogo je skup nisam mogla da prelomim,oko 250€

Kad se sjetim koliko sam nekad gubila energije i vremena na ciscenje.
I sta?Nista?Ko se jos sjeca kako je nesto bilo cisto nekad? 🙂
Trebalo bi stalno drzati krpu u rukama da se postigne idealna cistoca.

Mozes da crknes od ciscenja,to niko ne primjecuje.
Jednom sam bila u posjeti kod jedne zene,nikad nisam nigdje vidjela takvu savrsenu cistocu.Sve je bilo izglancano do savrsenstva,nigdje trunke,u kupatilu kao da je sad sve iz fabrike novo...
Samo sam pomislila...jadna ona,koliko tu treba truda,a to se sve poremeti cim neko udje u kucu.🙂

I to je neki poremećaj. Kako moze da se živi u kući koja stalno mora biti sterilno čista? Nema tu opuštanja,samo stres i strah od domaćice da ti ne dao Bog ne padne mrva na pod. Kako jedu smoki,čips?

Back