Kako ce Srbija izaci iz teske ekonomske i politicke krize?

Evo ti si upravo napisala: "Najmanje košta tudje vreme"

Ne moze da kosta vreme, kao sto ne moze da kosta tezina ili visina ili temperatura. To su merni sistemi i jedinice, ne mogu da se poseduju, ne moze da se trguje njima, ne mogu da kostaju. Prestanite da pisete besmislene recenice.

Kao prvo, to je napisano u prenosnom smislu jer trošite nepotrebno tudje vreme ispunjavajući svoje pisanjem i prepucavanje do besvesti, a ne u ekonomskom smislu.
Čitanje je kao i pisanje....umeće.
Istrgnuti samo jednu rečenicu iz konteksta i na njoj bazirati svoj post, kazuje o piscu posta mnogo, posebno da želi da popuni svoje vreme trošeći tudje....u ovom slučaju je to spamovanje teme, jer si već ko zna koliko puta rekao to isto.
Shvatili smo, te nema potrebe da nam to ponavljaš opet :)

U svakom slučaju, svaki moj sledeći dolazak će biti jako kratkog vremenskog trajanja :lol:

Idemo dalje, sa nekim novim idejama u okviru teme i to bez vredjanja i uz kulturan dijalog. Ko ne zna, nek ne piše dok ne nauči.
Poslednja opomena za sve učesnike diskusije
Nadovezao bih se na Ljiljin post,gde je vise nego ocigledno daa je moderatorki dojadilo vredjanje i prikazivanje elementarnog neznanja.Kad u neznanju,za koje se misli da je znanje,ponestane argumenata,onda na red dolazi vredjanje.Ekonomija,bez obzira na svoju,,mladost"u odnosu na filozofiju,medicinu ili matematiku,je nauka koja poseduje zakone na kojima pociva ta nauka.Neke dileme svakako da jos postoje i uvek ce postojati,ali mnoge stvari su dokazane kroz praksu i kao takve zapisane i uvrstene kao ekonomski aksiomi u pojediniom skolama ekonomske nauke.Slobodno trizste i njegovo funkcionisanje najbolje je objasnila,,austrijska skola ekonomije",a postoje i drugi pravci razmisljanja,te da bi se moglo doci do sopstvenog suda mora se posedovati saznanje o tim drugim pravcima razmisljanja i teoretisanja u ekonomiji.Samo ono sto je dokazano kroz praksu,moze se smatrati verodostojnim.Ovde je razmatrano pitanje vrednosti rada i kome pripadaju rezultati tog rada.Pre nekih 10-tak dana dao sam svojim postom misljenje o ,,znanju"clana foruma koji je ovde napisao toliko gluposti da ce tesko biti prevazidjeno i u narednim godinama postojanja ovog foruma.Takvo neznanje nije dosad moglo da se procita na ovom,inace najposecenijem,srpskom forumu.Karl Marx koji je u ,,Kapitalu-prvi deo"izneo svoje misljenje,koje je kasnije postalo temelj kritike i zamajac komunistickog pokreta sirom planete,NIKADA nije u potpunosti obranio svoje misljenje,a to znaci ni u drugom ni u trecem delu ,,Kapitala".Da bi mogao covek nesto da kritikuje,najpre mora dobro biti upoznat sa tezama teorije koje kritikuje.Toga ovde nije bilo.

Pa,ko si ti uopste da napises za,,austrijsku skolu ekonomije" da je glupost?Neka pise ko god sta hoce,ali neka pokrije to svoje pisanje znanjem,tj.argumentima.Mises,kao poslednji i najveci ekonomista ove skole razmisljanja u ekonomiji,je prakticno dokazo svoje postavke,a on ih je u dobroj meri nasledio od ljudi koji su svoje knjige bazirali isljucivo na resavanju problema isprobanim u praksi.Dakle,ti koji ocigledno nemas u zivotu ni minutu razmisljanja kako funkcionise ekonomija,ispalis ovde kritiku za skolu koja se aktivno dokazuje svojim znanjem preko 200 godina???!!!

Mises i Austrijanci su pogresili bukvalno oko svega. Njihovi 'argumenti' su demolirani u poglavljima na koje sam te uputio.
Demoliraces ti sam sebe ne okanes li se brzo i smesta od tih gluposti napisanih na tom sajtu.Taj sajt kritikuje,kritikuje i kritikuje i nista drugo.Ne daje konkretno resenje i obrazlozenje tog resenje.Danas i stariji osnovci i nepismena starcad po planinskim selima znaju da nesto nije u redu,ali ne mogu niti da objasne zasto to tako jeste niti znaju koje mere upotrebiti da bi se stanje popravilo.Taj tvoj sajt ne valja dakle nista.Sta to,konkretno,nije u redu sa ekonomijom kakvu vide i objasnjavaju u tancine pripadnici ucenja,,austrijske skole ekonomije"?Konkretno znaci,ali sa argumentima i pisanje iz glave,a ne gadjanje linkovima.

Tomovi I i J ( http://anarchism.pageabode.com/afaq/index.html ) sasvim lepo objasnjavaju koje je resenje problema i kako ga ostvariti. Mada nije ni cudno sto ne znas da to tamo pise, posto neces ni da procitas tu kritiku koju pominjes. Dakle, prvo poglavnje C1 ( http://anarchism.pageabode.com/afaq/secC1.html ).
Vidis da ne znas sta je ekonomija niti si upoznat sa njenim pravcima razmisljanjima niti teorijama i zakonima koji vladauju.Fino sam ti napisao da se ne gadjamo linkovima,nego da raspravimo na osnovu onog sto znamo,dakle,pisanje iz glave,kao razgovor uzivo.Ti ocigledno to ne zelis,a razlog je ili tvoja frustracija necim ili neznanje.Poceo sam da citam i tamo pise da ekonomija nije nauka i tu je za mene kraj svakog citanja dalje.Osnovni razlog cele ove konfuzije jeste neznanje.Mora se poznavati istorija ekonomije,razvoj drustva koji je inace direktno razvoj ekonomije kao nauke i zatim se dolazi do odgovora na pitanja.Da bi se doslo do pravih odgovora mora se znati postaviti pravo pitanje,a da bi se znalo postaviti pravo pitanje mora se poznavati problem,a problemi se susrecu samo u praxi i nigde vise.Ovo sto ti zastupas nije u nikakvoj razlici izmedju filozofije komunizma ili fasizma,dakle,,tamo neki rukovodilac odredjen drzavnom odlukom po principu partokratije odredjuje koji ce se program sprovesti kako bi se obezbedilo funkcionisanje drustva".To tako jednostavno ne ide,jer ko poznaje ekonomiju taj znade da se ceo sistem pokrece odd delovanja pojedinca i samo njegovo slobodno delovanje neometeno nicim moze doneti progres kako njemu,tako i celom drustvu.Spreman sam,najvise zbog drugih mladjih clanova foruma,da ti pojasnim sve tajne koje poznajem iz ekonomije,ali bez gadjanja linkova sa tvoje strane.Dakle,pisimo iz glave,bez gadnja linkovima.Objasnicu sve te tvoje nedoumice tako jasno da ce biti jasno i sedmogodisnjaku koji sada zavrsava prvi razred osnovne.

.Poceo sam da citam i tamo pise da ekonomija nije nauka i tu je za mene kraj svakog citanja dalje.
Dakle, cim neko porekne stav koji prihvatas, ne zanimaju te dalji argumenti za to. Koja je onda poenta pricanja sa tobom?

Ovo sto ti zastupas nije u nikakvoj razlici izmedju filozofije komunizma ili fasizma,dakle,,tamo neki rukovodilac odredjen drzavnom odlukom po principu partokratije odredjuje koji ce se program sprovesti kako bi se obezbedilo funkcionisanje drustva"
Sta baljezgas, ja sve vreme pricam o tome da ne treba da postoje nikakvi vladari, vec da drustvo treba da bude besklasno.

Dakle, cim neko porekne stav koji prihvatas, ne zanimaju te dalji argumenti za to. Koja je onda poenta pricanja sa tobom?

Sta baljezgas, ja sve vreme pricam o tome da ne treba da postoje nikakvi vladari, vec da drustvo treba da bude besklasno.
Dovoljno znam kad nesto nije vredno daljeg citanja,a to je upravo taj link koji je za tebe Biblija.Ekonomija je nauka,a to za tebe nije nauka.To su dve suprotnosti ne kao dva kontinenta nego kao dve galaksije.Ovaj glagol,,baljezgati'ne upotrebljavaj vise,jer time dovodis sve koji ovo citaju do zakljucka da si primitivac i nista drugo.Ako to nije tako kako tvrdis,a ti u stvari nista i ne tvrdis-ti se pozivas na sajt na kojem ti nisi autor nicega,onda mi objasni npr.kako funkcionise npr.rad danasnje Vlade RS i zasto to tako funkcionise.Evo,konkretno i ukratko.Posto je vecina clanova ovog foruma iz RS ,nadam se da ih bas zanima tvoj odgovor.

Ti mislis da je ekonomija nauka, a ustvari je ekonomija za tebe biblija. Ekonomija nije nauka i nema veze sa naukom: http://anarchism.pageabode.com/afaq/secC1.html#secc12

Baljezgas je bio najblazi glagol koga sam mogao da se setim za to tvoje ponasanje gde ne znas sta da kazes da me optuzujes da se zalazem za boljsevizam i fasizam, a ja sve vreme pricam protiv ta dva sistema.

Poslednja izmena od moderatora:
Rupa u budžetu ?
Kod mene u kući delimo koliko imamo.
Ako nemamo ništa - ništa ni ne delimo !

Gde je tu problem ?
Ko to hoće da deli nešto što nema ?

Policajci, doktori, profesori ..
Imate plate 50, 60, 70 hiljada ?
Pa dobro.
Sada ćete imati 30, 40, 50 hiljada.
Možda i manje.
Ima neki problem ?

Pa neka dođe do socijalnih nemira.
Izneo bih sve u javnost.
Celokupnu našu situaciju.
Koliko imamo i koliko nemamo.

Na demonstrante ne bih slao nikakve jedinice.
Neka narod uđe u skupštinu, Narodnu banku i gde god hoće.
Kada bi videli da NEMA, smirili bi se !

Nego to političari zaebavau, znam ja.
Oni kao cinculiraju i prave situaciju koju kao oni posle popravljaju.
Hahaha,
to je !

Kao ne možeš ti sa narodom tako ..
Ma ko ne može ?!
Hmmmm ..

Sredio bih ih kao ovog mog malog.
Hoće smartfon, a ni sa ovog običnog mi se ne javlja.
Hoće nešto što nemamo, niti nam treba !

Back