Kako će se završiti rat u Ukrajini?

Meliot

Elita
Poruka
24.179
Šta mislite kako će se završiti rat u Ukrajini? Ja ću izbaciti nekoliko mogućih ishoda rata, a vi slobodno dajte svoj sud o ovom pitanju:

- Potpuni poraz ukrajinske vojske i ulazak ruske vojske u Kijev.
- Potpuni poraz ruske vojske i ulazak ukrajinske vojske u Donjeck, Lugansk i na Krim.
- Status kvo uz mogućnost obnavljanja sukoba.
- Stvaranje Novorusije na istoku Ukrajine koju bi Ukrajina priznala (u bilo kom formatu) i priznanje Ukrajine da je Krim deo Rusije.

Vaše mišljenje? Slobodno dodajte i vaš predlog ukoliko imate svoj stav o završetku rata u Ukrajini.

Pa ovoj Ukrajini što ratuje sa Rusijom.
Takva Ukrajina više ne postoji , postoji teritorija koju drži Rusija i teritorija koju drži NATO koristeći lokalno stanovništvo kao pijune bez subjektivteta. Ukrajina se raspala onog trenutka kad je puko utemeljući konsezus različitih regiona o jedinstvenoj državi . Kada je državnim udarom nasilno urušen predstavnički sistem različitih opcija u parlamentu. Formano postoji neko ime no ono nema ni legitimitet ni legalnost , zapravo prekršene su sve utemeljujuće premise izvora suvereniteta pa to ime može biti samo zlounamerna zloupotreba.
Koliko sam razumeo tematsko pitanje glasi kako će se završiti rat. Moje mišljenje je da će doći do potpunog zamora materijala i sa jedne i sa druge strane (Ruske i NATO strane) te će se praviti novi zid od gvožđa . Gde će biti ta granica teško je reći kao i to kada će se to desiti. Ako mogu da tipujem i bukvalno nagađam to će se desiti s proleća ili leta sledeće godine. Za granice može biti samo još veće nagađanje pa se u ovom trenutku ne usuđujem da prognoziram.

Takva Ukrajina više ne postoji , postoji teritorija koju drži Rusija i teritorija koju drži NATO koristeći lokalno stanovništvo kao pijune bez subjektivteta.
Na tu Ukrajinu mislim.
Koliko sam razumeo tematsko pitanj glasi kako će se završiti rat. Moje mišljenje je da će doći do zamora materijala i sa jedne i sa druge strane (Ruske i NATO strane) te će se praviti novi zid od gvožđa . Gde će biti ta granica teško je reći kao i to kada će se to desiti.
Ja mislim da neće biti većih pomeranja u odnosu na sadašnje stanje. Sada ostaje pitanje da li će to biti stalno ili privremeno rešenje, odnosno da li će u nekoj bliskoj budućnosti doći do obnavljanja sukoba.

Sve više liči na rat u BiH a Ukri se nadali da će biti nešto u stilu hrvatske Oluje. Rusi su sa druge strane verovatno želeli da poklope barem do Dnjepra sve ali i oni su odustali od te ideje. Ukrajina će priznati gubitke trenutnih teritorija ili će se sklepati nešto u stilu Dejtona, država u državi.

Ja mislim da je za sada status kvo uz veliku verovatnoću obnavljanja sukoba najverovatniji ishod.Ne deluje mi da ijedna strana u ovom trenutku može mnogo napredovati na frontu.

Postavlja se onda pitanje kome bi više odgovarao takvo stanje, odnosno ko bi eventualno primirje bolje iskoristio za naoružavanje i za obuku novih vojnika?
Rusija ako pristane na status kvo je porazena Rusija.
Ako ne pripoji Krim i 4 oblasti Rusiji nije ni trebala pocinjati sukob.
Bilo kakvi pregovori sa zapadom ne dolaze u obzir.

Ja mislim da neće biti većih pomeranja u odnosu na sadašnje stanje. Sada ostaje pitanje da li će to biti stalno ili privremeno rešenje, odnosno da li će u nekoj bliskoj budućnosti doći do obnavljanja sukoba.
Očigledno je da će teritorijalni pomaci zavisiti od kapacitetivnosti obe strane pri tom mislim na Rusiju i NATO stranu pošto o nekoj ukrajinskoj kapacititetivnosti sem u ljudskom faktoru ne može biti reči. Ključan momenat će biti trenutak istopljenja ljudstva sa ukrainske strane , da li će NATO tada biti spreman da uputi druge ljude , npr. Pojake, Rumune , Bugare i koliko su oni spremni da ratuju protiv Rusa.
Što se tiče naoružanja i MTS-a stvari izgleda idu na ruke Rusima , NATO skladišta su ispražnjena pa sad ubacuju zadnji adut; kasetnu municiju. Međutim izgleda da Rusi imaju probleme sa dugim prodorima što je nekada bila karakteristika ruskog manerva pa su prinuđeni na kratke udare taktičkog nivoa. Moguće je da će me iznenaditi nekom koncentracijom od 150 000 boraca i operativnim prodorom kada procene da su Ukrajinci dovoljno slabi u dubini (iza prvih ešalona) i procene da im ponestaje art . granata . Ako se to ne desi onda kao opcija ostaje gvozdena zavesa na nekim zatečenim linijama.

da li će NATO tada biti spreman da uputi druge ljude , npr. Pojake, Rumune , Bugare i koliko su oni spremni da ratuju protiv Rusa.
Mislim da od toga nema ništa. Ukrajinci su prepušteni sami sebi što se tiče ljudstva.
Što se tiče naoružanja i MTS-a stvari izgleda idu na ruke Rusima , NATO skladišta su ispražnjena pa sad ubacuju zadnji adut; kasetnu municiju.
Ko to može znati? NATO se nije nešto pretrgo u pomoći, samo himars, patrioti i par leoparda. Zemlje NATO-a, naročito SAD imaju mnogo veće kapaciteta u tehnici i vojnom naoružanju.

Šta mislite kako će se završiti rat u Ukrajini? Ja ću izbaciti nekoliko mogućih ishoda rata, a vi slobodno dajte svoj sud o ovom pitanju:

- Potpuni poraz ruske vojske i ulazak ukrajinske vojske u Donjeck, Lugansk i na Krim.
- Stvaranje Novorusije na istoku Ukrajine koju bi Ukrajina priznala (u bilo kom formatu) i priznanje Ukrajine da je Krim deo Rusije.

Vaše mišljenje? Slobodno dodajte i vaš predlog ukoliko imate svoj stav o završetku rata u Ukrajini.

Завршиће се катастрофално за Украјинце, врло лоше за Русе, лоше за Европу, и одлично за УСА.

Останак линија фронта какав јесте мање-више за неко скорије време. Руси су узели што су хтели

Kojoj Ukrajini.
Onoj zbog koje će opstanak Rusije biti doveden u pitanje. Nisu je Rusi trebali čačkati.
U svakom slučaju će nakon završetka borbenih dejstava Ukrajina ući u NATO jer joj je to jedina garancija da je Rusija neće opet napasti.
Tako ćemo imati 3 nove NATO države i to je sve posledica Putinove alavosti.

Onoj zbog koje će opstanak Rusije biti doveden u pitanje. Nisu je Rusi trebali čačkati.
U svakom slučaju će nakon završetka borbenih dejstava Ukrajina ući u NATO jer joj je to jedina garancija da je Rusija neće opet napasti.
Ako takva Ukrajina bude ušla u NATO , znači Ukrajina bez ruda , energetskih kapaciteta , bez najvećeg dela černozema, sa uništenom industrijom a ono što i ima ostaće Rusima , sa stanovništvom koje će još više da mrzi vlast koju joj izaberu stranci ... Ako takvu zemlju prezme Nato onda će zapadni svet zasigurno otići u još veći ofsajd .

Останак линија фронта какав јесте мање-више за неко скорије време. Руси су узели што су хтели
I dodao bih šta su mogli.
Nema ništa od toga. Pa zbog toga se i vodi ovaj rat da Ukrajina ne bi ušla u NATO.

Stvaranje Novorusije na istoku Ukrajine koju bi Ukrajina priznala (u bilo kom formatu) i priznanje Ukrajine da je Krim deo Rusije.
mislim da će biti ovo. ionako ukrajinci se i ne pitaju a to odgovara i rusiji i americi.
amerima odgovara zato što ostale države po svetu imaju delove koji hoće da se otcepe, pa za primer matične države da priznavaju.
rusi su ispali tupani kad je bila šansa da se škotska odvoji nisu reagovali i podmazali škote. tako bi ameri bili zakinuti za vernog saveznika u evropi i sve bi bilo drukčije. ne verujem da bi sad ovo bio problem.

Back