Kako ce nastati nova Yugoslavia?

Једну ситницу си заборавио. Чијим парама?

Misliš bili smo u dugovima.U dugovima smo bili ali su se ti krediti ulagali u razvoj a ne u potrošnju kao danas.To što se napravilo od tih kredita danas sve da se proda vredelo bi deset puta toliko.Mi i dan danas živimo od prodaje onog što se napravilo od tih kredita i pored toga se zadužujemo kreditima koje dajemo za potrošnju a ne za razvoj.Pa danas je sama Srbija dužnija nego što je bila dužna cela Jugoslavija.

http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/242183/Bez-Juge-svi-smo-gubitnici
Dug Srbije veći od duga SFRJ
Od početka tranzicije, nakon političkih promena, sve bivše socijalističke zemlje su imale pad BDP-a, neke od njih i ozbiljnijih razmera. Prva je nivo iz 1989. godine dostigla Poljska (1995), pa Slovenija (1998) i Mađarska (2000). Ostale su to uspele posle više od dekade. Jedine koje nisu ni do danas dostigle nivo iz 1989. su dve najviše opterećene politikom – Srbija i Ukrajina.
Prvih 10 godina 21. veka predstavljaju, dakle, dekadu stagnacije uprkos milijardama direktnih inostranih investicija, fondovima pomoći, donacijama i zaduživanju. Srbija je 1990-ih napravila nekoliko istorijski jedinstvenih ekonomskih poteza kojima je praktično uništila sopstvenu ekonomiju. Najveća hiperinflacija u svetskoj istoriji, finansiranje više ratova, prestanak ulaganja u održavanje postojećih kapaciteta, uništavanje nasleđenih institucija, rast javne potrošnje...
Ukupan spoljni dug Srbije danas je 23 milijarde evra, dok je spoljni dug SFRJ iznosio 25 milijardi dolara.

Poslednja izmena:
Za njega je bilo važno da je granica Srbije na Drini i da je BiH čvrsto u rukama Hrvata koji su u savezu sa svojim cvećem - muslimanima.Da bi ojačao hrvatsko-muslimansku većinu naredio je preseljenje 250 000 Srba iz BiH u Vojvodinu.Ni on nije mogao da pretpostavi da će jednog dana doći do sukoba baštovana i cveća.

manovina%20Hrvatska.jpg

Ja ovde ne vidim nikakve granice Srbije, de molim te pokaži ih... Ili je to Kralj imao neke specijalne olovkice...:rotf::rotf::rotf::rotf:

Misliš bili smo u dugovima.U dugovima smo bili ali su se ti grediti ulagali u razvoj a ne u potrošnju kao danas.To što se napravilo od tih kredita danas sve da se proda vredelo bi deset puta toliko.Mi i dan danas živimo od prodaje onog što se napravilo od tih kredita i pored toga se zadužujemo kreditima koje dajemo za potrošnju a ne za razvoj.Pa danas je sama Srbija dužnija nego što je bila dužna cela Jugoslavija.

Ne lupetaj,nisu u seoskoj kafani,na interetu si neznalico !

Misliš bili smo u dugovima.U dugovima smo bili ali su se ti grediti ulagali u razvoj a ne u potrošnju kao danas.To što se napravilo od tih kredita danas sve da se proda vredelo bi deset puta toliko.Mi i dan danas živimo od prodaje onog što se napravilo od tih kredita i pored toga se zadužujemo kreditima koje dajemo za potrošnju a ne za razvoj.Pa danas je sama Srbija dužnija nego što je bila dužna cela Jugoslavija.

Потпуно тачно. Али, чијим парама? И ко отплаћује?

Radilo se bre!! Danas posao nemožeš da nađeš ako nisi u nekoj stranci koja je na vlasti!!

Za njega je bilo važno da je granica Srbije na Drini i da je BiH čvrsto u rukama Hrvata koji su u savezu sa svojim cvećem - muslimanima.Da bi ojačao hrvatsko-muslimansku većinu naredio je preseljenje 250 000 Srba iz BiH u Vojvodinu.Ni on nije mogao da pretpostavi da će jednog dana doći do sukoba baštovana i cveća.

Izvini, ja zaboravio da ti živiš u 1943. Moja greška...

Radilo se bre!! Danas posao nemožeš da nađeš ako nisi u nekoj stranci koja je na vlasti!!

Nema posla jer nemamo razvijenu industriju i druge grane privrede.Prespavali smo 60 godina dok je Evropa napredovala.To malo što se prozivodilo i izvozilo, izvozilo se u vrlo nestabilne zemlje sa diktatorskim režimima.Danas više nema ni istočnog bloka a nema ni režima sa kojima je SFRJ najviše sarađivala - Sadam Husein,Gadafi,Mubarak... Svi kupuju kvalitetne zapadne proizvode a niko naše,sumnjivog kvaliteta.

http://aktuelno.me/zemlje-bivse-jugoslavije-pet-puta-zaduzenije-nego-u-titovom-vremenu/
Zemlje bivše Jugoslavije pet puta zaduženije nego u Titovom vremenu
Written by Aktuelno on 09 June 2010
Ukupan spoljni dug Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije SFRJ iznosio je gotovo 22 milijarde dolara, a države nastale njenim raspadom bar pet puta više, što potvrđuje i podatak da su krajem prošle godine samo Hrvatska, Slovenija, Srbija i BiH dugovale više od 112 milijardi eura.

Radilo se...proizvodilo se! Danas smo samo potrošači!! Da nećeš da kažeš da otplaćuju ovi što su sve prodali??? Daj bre to su njihove fore...

Боже, па и данас би се производило да дају. Није то проблем.

Да ли ико примећује да је стил владања ондашње државне елите потпуно истоветан садашњој? После мене потоп. Једина разлика је у томе што су оновремени донатори било далеко издашнији, па се обична раја могла сладити и веселити, за разлику од данашње ситуације.

http://aktuelno.me/zemlje-bivse-jugoslavije-pet-puta-zaduzenije-nego-u-titovom-vremenu/
Zemlje bivše Jugoslavije pet puta zaduženije nego u Titovom vremenu
Written by Aktuelno on 09 June 2010
Ukupan spoljni dug Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije SFRJ iznosio je gotovo 22 milijarde dolara, a države nastale njenim raspadom bar pet puta više, što potvrđuje i podatak da su krajem prošle godine samo Hrvatska, Slovenija, Srbija i BiH dugovale više od 112 milijardi eura.
Ne lupetaj,veći deo današnjih dugova su dugovi privatnih lica odnosno preduzeća u privatnoj svojini.Nije važna visina duga nego sposobnost zemlje da dug servisira,Jugoslavija kao i Argentina svoje dugove nisu mogle da servisiraju.

Snacices se i ti ne brini utro je tvoj stari tebi put ne bi on dzabe tebe upisao na fakultet a da nije vec smislio gde da te posalje.
Ako nije ovde nasao vezu tamo jeste sigurno.
Ko jednom pocne da malti pare po Dubaiju ne odustaje lako.

Nije problem otici u Dubai, ali daj da ne idemo odavde...ne trazim ja platu od nekoliko hiljada eura, i standard Dubaija, nego samo pristojan zivot...trazimo li puno?
A ne da sedim na birou i radim neke poslove sa srednjom skolom pa jos i sa tim da ne mogu preziveti nego citav zivot biti roditeljima na grbaci.

Потпуно тачно. Али, чијим парама? И ко отплаћује?

Pazi ovako.Krediti nisu uopšte loša stvar ako se ulože u nešto što će da se isplati.Od toga što je napravljeno od tih kredita pedeset posto je prodato u privatizaciji.Ta suma je daleko veća od tih kredita.Da ti ne pričam koliko vredi recimo jedna hidroelektrana Djerdap koja je do sada sama isplatila jedno pet puta vrednost kredita koji je uložen u nju.Znači da su se ti krediti koji su uzimani tada već odavno sami otplatili.Pa mi i dan danas živimo od prodaje onoga što je tada napravljeno.

Poslednja izmena:
Ne lupetaj,veći deo današnjih dugova su dugovi privatnih lica odnosno preduzeća u privatnoj svojini.Nije važna visina duga nego sposobnost zemlje da dug servisira,Jugoslavija kao i Argentina svoje dugove nisu mogle da servisiraju.
Da ali su tada preduzeća bila društvena ili državna.Tako da je nekadašnji dug usporediv sa današnjim dugom iako su kompanije danas privatne.

Pazi ovako.Krediti nisu uopšte loša stvar ako se ulože u nešto što će da se isplati.Od toga što je napravljeno od tih kredita pedeset posto je prodato u privatizaciji.Ta suma je daleko veća od tih kredita.Da ti ne pričam koliko vredi recimo jedna hidroelektrana Djerdap koja je do sada sama isplatila jedno pet puta vrednost kredita koji je uložen u nju.Znači da su se ti krediti koji su uzimani tada već odavno sami otplatili.Pa mi i dan danas živimo od prodaje onoga što je tada napravljeno.

Да, али ти кредити су стизали са Запада, а кад су западни лихвари давали нешто повољно? И да за узврат нису тражили неке круцијалне ствари? Продали смо себе и будућност своје деце и сад кукамо како нам је тешко...

Jednostavno osecam da ce kad tad nastati nova Yugoslavia, i da cu opet ziveti kao nekad, da cu biti sretna. Sta vi mislite dragi moji forumasi, hoce li i kad nastati nova Yugoslavia, zelite li uopste takvo nesto? Meni je drago sto znam da nisam sama.

Лош ти је осећај... Какав нова Југославија... Јел ти мислиш да смо ми Срби толики мазохисти да опет будемо у држави са усташама,балијама, шиптарима и бечким коњуарима ? Ајде да ратове оставимо по страни... Јел може неки Србин у Хрватској или Федерацији да се врати без проблема у своју кућу, јел може да добије неки судски спор ако није Хрват или Бошњак, јел сме слободно да каже "Ја сам Србин", јел може да добије посао ??? НЕ !

Јесу ли Хрватска и Словенија учиниле неки корак у помирењу ? Јесу ли се можда успротивиле стварању независне шиптарске државе и пројекту Велике Албаније или их у томе даје неограничену подршку ?

НИКАД ВИШЕ ЈУГОСЛАВИЈА !!!

Za vreme Franka Spanija je bila odmah ispred Albanije po razvoju....

Tako da se tamo nije odlazilo u pecalbu...

Mozda su pobegli neki KRIMINALCI i TERORISTI da se spasu ....

A kako Srbi NIKADA NISU IZVODILI TERORISTICKE AKCIJE, nije bilo potrebno ni da ih Udba juri po jednoj zemlji gde je bila DIKTATURA! (To nije bilo ni moguce)

Pogotovo ne 1977. godine, jer Udba tada vise nije ni postojala.

BLAJBINGERU ,AJMO OVAKO ....GDE SAD ZIVIS ? U SRBIJI ,NEMACKOJ....??

Važno je ko vraća dugove.Za socijalistička preduzeća garantovala je država i ako oni ne vraćaju dug vraćala je država.Za tajkune koji duguju stranim bankama,država i građani nisu jemci.
Kako god okreneš kredite vraćaju na neki način građani.Ako je država uzela kredit ona uzme od građana pa vrati ali je zato ulagala u budućnost tih građana.Ako je tajkun uzeo kredit on uzme od građana pa vrati a uložio je taj kredit u svoju budućnost.Meni se više sviđa prva varijanta.

Back