Kako ce nastati nova Yugoslavia?

Koja bre nova Jugoslavija i Velija Srbija..samo na srpskim forumima ima vakve bisere i nebulozne stvari..Jos zivite u proslost i fantazije.

Niko drugi sem vas vise i ne spominje Jugoslaviju..gledajte vise u buducnosti da ne bi ziveli u bedi .Daj Sredite svoju drazavu da ne bi bili tako ocajni i gnevni . Ccini se da srbi mrze ceo svet, samo su oni pametni i dobri.

:rotf: :rotf: :rotf:

Па ти онда баш често посећујеш несрпске форуме када овако нешто можеш да изјавиш....

Srbi su jedini ulozili u stvaranje Jugoslavija.Ulog drugih je zanemarljiv.A to sto je Srbija u krizi, pa naravno, ona je jedina republika koja se nije borila za samoopredeljenje do otcepljenja.Srbi znaju kako je tesko stvoriti drzavu.Zato i nisu bili za rastutanje Jugoslavije.Ali, za slogu je potrebno bar dvoje.A sto se plata tice, u Jugoslaviji su najvece plate bile u Sloveniji, a najnize u Makedoniji.Ne dezinformisi ove mlade ljude.

ja nista ne dezinformisem mlade, ja pricam ISTNU i to vas nervira...

Otkrivam ono sto vi hocete da "pocistite pod tepih".

Najveci doprinos u bivsoj Jugoslaviji su davali Srbija i Hrvatska. (Jedna prodajom poljoprivrednih proizvoda, a druga dohotkom iz turizma)

Licni dohoci su bili u pocetku po PLATNIM RAZREDIMA u celoj FNRJ, a kasnije u SFRJ su bili najvise 2 : 1 (Slovenija - Makedonija)

Како ће настати нова Југославија? :eek:

Ако и настане, битније питање је - како ће нЕстати нова Југославија... :rtfm:

Надам се да ми Срби нећемо испасти (опет) будале! :rtfm::evil:

Najveci doprinos u bivsoj Jugoslaviji su davali Srbija i Hrvatska. (Jedna prodajom poljoprivrednih proizvoda, a druga dohotkom iz turizma)

Тачно... Тако да данашња развијеност Словеније нема везе са ЕУ... Они си и пре уласка у њу били савршено добро развијени...јер су пре свега били лукави... због тога никад више са њима заједно !

Licni dohoci su bili u pocetku po PLATNIM RAZREDIMA u celoj FNRJ, a kasnije u SFRJ su bili najvise 2 : 1 (Slovenija - Makedonija)

I mi smo imali poljoprivredu, Slavonija.

FNRJ je kratko trajala, a ovo sto pricas o odnosu 2:1 je nedopustivo.Uostalom, nemoj mene, Srpkinju, da pitas za Jugoslaviju.Svi moji su izginuli za tu drzavu.A onda mi slovenacka i hrvatska vlast saopsti da ih sputavamo.ne zelim nikoga da sputavam.Uostalom, lako ti je za Srbe, oni su naivni i sujetni.Anketiraj Slovence, Hrvate, Crnogorce, itd.Bas me zanima kakav ces dobiti presek.nece ljudi Jugoslaviju, pa postuj tu zelju.

Живели се добро ја нисам рекао да се није живело... Али је било и пребијања Срба што певају песме, слања на голи оток и свега и свачег....

Живело се добро због тога што се радило....Радиле су фабрике по три смене а у продавницама није било пуно страних производа ако би они имали адекватну замену за домаћи... Банке су биле наше а не стране са вампирским каматама....
Е сад поставља се питање зашто сада није тако ? Пре свега зато што нам је власт издајничка... Шта се друго може рећи за власт која је стању да прода природне ресурсе (воду, плодну земљу,...)...

Али кључна ствар је била у томе да је западу одговарало да Југославију држи по страни док води "Хладан Рат"... Значи држати Србе по страни био је једини начин да добију рат против СССР односно Русије... Тита не волим уопште али још више мрзим те приче како је он узимао кредите па смо зато живели добро ! ГЛУПОСТ ! Баба и деда су ми по три смене радили а данас од тих производа које су они правили нема више ништа да се купи све се увози !

Људи у Србији морају да схвате те стране речи (не само ко папагаји да их понављају него да их разумеју ).... Рецимо "Инвестиција" није када Израелска фирма долази у Нови Сад да отвори тржни центар у којем ће да продаје своје производе... Или рецимо ИКЕА и сл... То није инвестиција... Нема ни "И" од инвестиције...Они само долазе да продају....

Слично томе какве користи од рецимо од неке Немачке ИТ фирме у Србији која заради милионе евра...? Када она плати смешан порез (+ вероватно добије и субвенције од државе) + још смешније плате (само доприносе за једног радника у Немачкој би платио ко неколико радника овде)... И шта онда ? Они лепо тај зарађани новац ставе у немачку банку и пошаљу у Немачку ...? И онда се нађу ликови ко ти и питају "Где су Војвођанске паре ?"

Veruj mi da nikog nisu dirali ko se nije trpao u politiku.

naravno, onda su bila druga vremena, nije bilo demokratije i ljudskih prava kao danas, pa ne mozemo objektivno da cenimo.

Srpska vlast danas IMA ZAVEZANE RUKE.

Mora jednostavno da SLUSA one od kojih dobija kradite.

Rat je ostavio KUCU POTPUNO PRAZNU, ISCPLJENU.....

(Amerikanci jos ne mogu u potpunosti da se oporave od vijetnamskog rata!)

Srbija je IZGUBILA RAT.....I sada trpi KONSEKVENCIJE, koje jos i nisu tako strasne kakve bi mogle da budu!

Sto se tice stranaca.....Njima treba IZDATI U ZAKUP sve objekte koje zele po bagatelnim cenama....

Ali, pod uslovom da ZAPOSLE DOMACE STANOVNISTVO i da PLACAJU POREZ...

Jer Srbija nema ni PARA NI LJUDI da pokrene pojedine privredne objekte.

A bolje je dobiti BILO STA nego da ti objekti ISTRUNU....

Ne treba gledati sta stranci dobijaju (oni ce doci da zarade) nego sta Srbi dobijaju...

Veruj mi da nikog nisu dirali ko se nije trpao u politiku.

naravno, onda su bila druga vremena, nije bilo demokratije i ljudskih prava kao danas, pa ne mozemo objektivno da cenimo.

Srpska vlast danas IMA ZAVEZANE RUKE.

Mora jednostavno da SLUSA one od kojih dobija kradite.

Rat je ostavio KUCU POTPUNO PRAZNU, ISCPLJENU.....

(Amerikanci jos ne mogu u potpunosti da se oporave od vijetnamskog rata!)

Srbija je IZGUBILA RAT.....I sada trpi KONSEKVENCIJE, koje jos i nisu tako strasne kakve bi mogle da budu!

Sto se tice stranaca.....Njima treba IZDATI U ZAKUP sve objekte koje zele po bagatelnim cenama....

Ali, pod uslovom da ZAPOSLE DOMACE STANOVNISTVO i da PLACAJU POREZ...

Jer Srbija nema ni PARA NI LJUDI da pokrene pojedine privredne objekte.

A bolje je dobiti BILO STA nego da ti objekti ISTRUNU....

Ne treba gledati sta stranci dobijaju (oni ce doci da zarade) nego sta Srbi dobijaju...

Potpuni kontrapunkt.

FNRJ je kratko trajala, a ovo sto pricas o odnosu 2:1 je nedopustivo.Uostalom, nemoj mene, Srpkinju, da pitas za Jugoslaviju.Svi moji su izginuli za tu drzavu.A onda mi slovenacka i hrvatska vlast saopsti da ih sputavamo.ne zelim nikoga da sputavam.Uostalom, lako ti je za Srbe, oni su naivni i sujetni.Anketiraj Slovence, Hrvate, Crnogorce, itd.Bas me zanima kakav ces dobiti presek.nece ljudi Jugoslaviju, pa postuj tu zelju.

Ja se u goreboldovano bas ne bih zakleo.

Hoce oni Jugoslaviju, samo na RAVNOPRAVNOM ODNOSU.

Samo informacija. Ona karta di ste stavili Banovinu Hrvatsku. Ona je bila veća (65.456 km2) nego današnja Hrvatska (56.590 km2). Imali smo Herceg-Bosnu u matici. Sada ne. :)

To jeste tačno ali to rezultat pogrešne procene vašeg Josipa Franjinog Broza da će hrvatsko cveće-muslimane uspeti da integriše u hrvatsku naciju i tako ostvariti san o hrvatskoj granici na Drini.Da je vratio granice iz 1939,ostatak BiH a to je oko 60 % teritorije BiH bi pripalo Srbiji.Ni on nije mogao da pretpostavi da će između baštovana i cveća doći do nesporazuma.

Надам се да ми Срби нећемо испасти (опет) будале! :rtfm::evil:

План је да прво ми Срби нестанемо...Рашкa и Војводина ће да се одвоје...РС ће да нестане....Млади ће да се покупе и оду у иностранство... Стари ће кад тад умрети.... Србију ће дочекати судбина Курди... То је управо оно нашта нас је Милошевић упозоравао.... Значи нећемо испасти буделе јер смо већ испали...5. Октобра Срби су започели пројекат самоунишставања....

Kaда Срби нестану онда ће да се створи као нека "Југославија" можда заједно и са Бугарском....Онако лепо уштиркана да Турцима пут под Европом коначно буде чист !!! После тога долази "Нови Светски Поредак"...

Back