Kako će nam Majkrosoft oteti i prosjački štap!?

fosilvaso

Buduća legenda
Poruka
38.875
Kako nemaju? Kako su koncerti Ace Lukasa pa cak i Ane Mrkute prepuni, pazi sad- mladog sveta?! I najsiromasniji, bar u mom kraju, uvek imaju za cigare, mobilni i internet (zbog fejsa i instagrama).Inace zar stvarno mislis da iko gleda one debilozne emisije, skolske.Onaj ko stvarno hoce da nauci zbog boljeg plasmana sesce i citace knjige uz pomoc keve/caleta.Inace moze se kupiti kad smo vec kod toga polovni laptop, pa cak i sa linuxom ako cika Biliju neces i posredno da platis,mada u ovoj zemlji polovan i sa WIN10 da uzmes to je nesto krakovano

Kako nemaju? Kako su koncerti Ace Lukasa pa cak i Ane Mrkute prepuni, pazi sad- mladog sveta?! I najsiromasniji, bar u mom kraju, uvek imaju za cigare, mobilni i internet (zbog fejsa i instagrama).Inace zar stvarno mislis da iko gleda one debilozne emisije, skolske.Onaj ko stvarno hoce da nauci zbog boljeg plasmana sesce i citace knjige uz pomoc keve/caleta.Inace moze se kupiti kad smo vec kod toga polovni laptop, pa cak i sa linuxom ako cika Biliju neces i posredno da platis,mada u ovoj zemlji polovan i sa WIN10 da uzmes to je nesto krakovano
Kod linux distribucija me najvise smaralo cesto apdejtovanje softvera a isto je i kod windows sistema.Gnu/Linux distra su odlicna za entuzijaste koji hoce da uce i da se usavrsavaju ...Cesto zna da bude problem pronaci pravi distro na kome ce hardver da radi bez greske,pogotovo stariji laptopovi,kompovi..recimo sleep mod zna da pravi problem ,zatim wi fi ponekad ...

Pogodio si! Ako sam zadnji dinar ulupao u dobar mobitel, nemam više ni za hleb, a kamoli za besnu PC-mašinu! Niko sada ne gleda te emisije, ali bi problem mogao biti ako se ovo otegne na još barem godinu dana? Neka deca uče uz pomoć keve/ćaleta koji sede kod kuće jer su nezaposleni? Ako poraste potražnja, i polovni će postati skupi!

Kod linux distribucija me najvise smaralo cesto apdejtovanje softvera a isto je i kod windows sistema.Gnu/Linux distra su odlicna za entuzijaste koji hoce da uce i da se usavrsavaju ...Cesto zna da bude problem pronaci pravi distro na kome ce hardver da radi bez greske,pogotovo stariji laptopovi,kompovi..recimo sleep mod zna da pravi problem ,zatim wi fi ponekad ...
??? Linuks Mint, jednom godišnje ide 19.1 pa 19.2 pa 19.3. A one sitnice između NE moraš ako nećeš!

Jedan haiku za tebe vaso, Bil Gejc nije vise na celu Microsofta. Njemu lova vise ne treba, covek je milijarder. :D
Da, ALI: Na čelu Majkrosofta su ljudi od kojih bi neki rado (sigurno!) na istu foru postali bogatiji od theBill Gejtsa! :bravo:
I nije toliki DIREKTNI problem samo Majkrosoft jer je davao besplatnu nadogradnju na Win10, a imaš i jeftine licence kod kineza, ali je dodatni problem što taj Win10 NE može da ide na 'stari krš' od makine!

Da, ALI: Na čelu Majkrosofta su ljudi od kojih bi neki rado (sigurno!) na istu foru postali bogatiji od theBill Gejtsa! :bravo:
I nije toliki DIREKTNI problem samo Majkrosoft jer je davao besplatnu nadogradnju na Win10, a imaš i jeftine licence kod kineza, ali je dodatni problem što taj Win10 NE može da ide na 'stari krš' od makine!
Vreme je da se modernizujes druze. :mazipsa: Hoces od babe da pravis devoku, ne moze to tako. :mazipsa:

Nije još vreme! Ako ovo stanje potraje, da tek vidiš rasprodaje kada i IT-industrija popuni svoja skladišta! A nema više prodaje i zarade!
Kladis se na mrtvog konja. Nema od toga nista, trenutno vlada teska nestasica komponenti, cene ce otici u nebesa. Ako se korona vrati na jesen i opet ovo bude ovako, obicna kanta od 200 eura bice 800 jura.

Kladis se na mrtvog konja. Nema od toga nista, trenutno vlada teska nestasica komponenti, cene ce otici u nebesa. Ako se korona vrati na jesen i opet ovo bude ovako, obicna kanta od 200 eura bice 800 jura.
Da sam neki ku*ac na svetskom nivou, obzirom da je VEĆINA stanovništva izložena nekim redukcijama i sankcijama, okupio bi sve bitne IT-igrače i pitao: KOJI će biti DOPRINOS IT-industrije? :super:
PS: Odlično, nestašica je, a da bi prešli sa Win7 na Win10, većina bi trebala da kupi NOVE komponente ili čak nove makine? I šta sada!? PAT-pozicija! :super:

Da sam neki ku*ac na svetskom nivou, obzirom da je VEĆINA stanovništva izložena nekim redukcijama i sankcijama, okupio bi sve bitne IT-igrače i pitao: KOJI će biti DOPRINOS IT-industrije? :super:
PS: Odlično, nestašica je, a da bi prešli sa Win7 na Win10, većina bi trebala da kupi NOVE komponente ili čak nove makine? I šta sada!? PAT-pozicija! :super:
Sto nisi kupio na vreme? Sta si cekao do sada? :)

Baš me zanima kako će roditelji koji su ostali bez posla i plata, ili pali na minimalac, moći kupovati svojoj deci besne mašine koje su potrebne za instaliranje Win10 za obrazovanje na daljinu? Da li je to TheBill Gejts potajno u sebi i priželjkivao kada je najavljivao nekakav virus? :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:
https://forum.krstarica.com/threads/problematika-obrazovanja-na-daljinu.905730/
Imas neku alternativu? Mislim OK je za mene i tebe da koristimo Linux ali dok se nije pojavio Windows 90% ljudi je palilo kopijuter shibicom.
Ako je iko doprineo razvoju ovog sveta onda je to Gajts, plus ostavio je celokupno bogatstvo u dobrotvorne svrhe.

On je sam skontao ili si mu "malo" pomogao?:D
da se ne lazemo imam i ja rodtelje u tim godinama i TV je zesci problem, da ne spominjem recimo Skype.
Pa ja im jednom u 6 meseci apdejtujem. Sve znaju sami :P
Pazi 6 meseci ni jedno pitanje o kompu...
Isto i surak, dok je imao Windows svako malo je nosio komp
kod "majstora na propravku". Kako sam mu stavio Linux,
nema nikakvih problema...

Imas neku alternativu? Mislim OK je za mene i tebe da koristimo Linux ali dok se nije pojavio Windows 90% ljudi je palilo kopijuter shibicom.
Ako je iko doprineo razvoju ovog sveta onda je to Gajts, plus ostavio je celokupno bogatstvo u dobrotvorne svrhe.
Zvuči mi isto kao i oni koji još kukaju za Bravarem, kao da bi bez njega danas bili još u kamenom dobu! Kao recimo Mađari koji nisu imali to kopile! :rotf:Najviše 'obožavam' takve koji nas 30 godina PLJAČKAJU preskupim mafijaškim poluproizvodima, a onda jednom počnu da glume velike dobrotvore! :super:

Baš me zanima kako će roditelji koji su ostali bez posla i plata, ili pali na minimalac, moći kupovati svojoj deci besne mašine koje su potrebne za instaliranje Win10 za obrazovanje na daljinu? Da li je to TheBill Gejts potajno u sebi i priželjkivao kada je najavljivao nekakav virus? :zcepanje: :zcepanje: :zcepanje:
https://forum.krstarica.com/threads/problematika-obrazovanja-na-daljinu.905730/
Nasam znao da masine koje trebaju da guraju Win10 spadaju u kategoriju "besnih"...bio sam ubedjen da svaka sklopocija od 300jura moze da potera isti.
Takodje nisam znao da Win10 spada pod obavezno sredstvo za obrazovanje na daljinu.
Ustvari na ovom nasem balkanskom krateru,jos uvek ni sam racunar nije obavezan za obrazovanje na daljinu osim ako nije u pitanju visa skola ili fax.
Ali podrzavam ovu novonastalu hajku na Bilija.No ipak sazaljevam hajkase istog,imam utisak da su malkice nezadovoljni svojim zivotom pa im treba dzak za boksanje.

Fora je u inericiji ali i lakoci upotrebe. Da li se secas kako je bilo jednostavno koristiti Spectrum ili Commodore 64, da ne spominjem domace proizvode tipa Lola..
s-l400.jpg

Back