Kako brzo osvežiti kuhinju malim intervencijama

Poruka
7.293
(izvor: bojezazidove.com)

Da bismo osvežili kuhinjski prostor, nisu potrebna velika ulaganja.

Najjednostavniji način za postizanje veće otvorenosti kuhinje može da bude uklanjanje suvišnih vrata sa pojedinih ormarića.
Umesto da ugušite prostor visećim plakarskim elementima, na zidove postavite otvorene police koje će doprineti prijatnijoj, ušuškanoj atmosferi.
Dobićete osećaj prostranosti i lepšeg ugođaja.

sl-01.jpg

U ormariće možete ubaciti drvene ili pletene korpe, koje će vrlo dekorativno izgledati.

Druga ideja je da modernizujete Vašu kuhinju dodavanjem metalnih elemenata poput ugradnih zičanih korpi i visećih elemanata.
Biće Vam od koristi za odlaganje, ali i kao dekor za čaše, kutlače, drvene posudice...

Možete i kombinovati metalne detalje sa drvenim i pletenim elementima.
A evo i još nekoliko predloga:

Веlе kuhinje su nekako najčešći izbor. Asociraju na čistoću i prostranost.
Najbolji način za njeno osveženje је bojenje gornjeg dela zida iznad elemenata.
Odaberite Vašu omiljenu nijansu ili upotrebite neki od kolorita iz trpezarije ili dnevne sobe, ukoliko su u istoj prostoriji.
Kuhinja се dobiti potpuno novi izgled sa tako obojenom pozdinom.

Nove ručke mogu doprineti da kuhinja izgleda novo i drugačije.
Ponekad je dovoljno i da se samo promeni boja.
Ne postoji pravilo da sve prednje strane ormarića moraju da budu u istoj boji.
Dobro rešenje se postiže kombinovanjem dve boje u mat i sjajnoj varijanti.
Koristite tonove iz toplog ili hladnog spektra koji su bliski.

sl-02.jpg

Vodite računa о detaljima. Kupite šoljice za kafu u boji i postavite ih na vidno mesto.
Uklopite ih sa bojom kuhinje ili upotrebite kontrast.

* * * * * *
Galeriju slika i inspiraciju za uređenje svoje kuhinje možete naći ovde..

a ako više volite rustični stil uređenja kuhinja, onda ovde..

Da, da to samo u slučaju ko je spreman da tu otvorenu kuhinju bliska svaki dan, inače se jako brzo uhvati masnoća od kucanja i to posle bogorac ne može da oriba i vrati u prvobitno stanje, pa mu vrlo brzo na nos izadje modernizacija kuhinje. Znam da su standardni kuhinjski elementi malo zastareli ali su i dalje najlakši za održavanje. Sve u časopisima nije standardni život svakog od nas, isto kao što ne nosimo svi S i XS veličine, i što po radnjama vecinom nema odece preko M/L veličine, tako nismo ni vecinom u mogućnosti da plaćamo kućnu pomocnicu da briska naše hitove prenete iz časopisa, jer zivot je jedno, a slike iz časopisa zanetih dizajnera enterijera potpuno nesto drugo.

Da, koliko, o ko su ti ljudi? Obično radni narod nije to mogu da potpišem, čak i ako se u naletu zanosa uređenja stana i zavesu, brzinski se pokažu i traže način da to što pre moguće promene.
Začudilo bi te koliko ih zapravo ima.. i to baš među običnim radnim narodom.. :)
Nije to uopšte tako nedostižno, kako ljudi žele da predstave..

Sta? Plaćaš kućnu pomocnicu, dnevno ili mesečno? Koliko? Za to se mora imati ozbiljan novac, jer po satu naplaćuju po 600,00 bez 3h tesko da ce i doći, a to je na mesečnom nivou suma.
E pa, sad.. :D Šta je za koga ozbiljan novac, ne vredi diskutovati.. jer je to stvar od čoveka do čoveka..
Ali generalno govoreći - to što si navela iznad zavisi puno od organizacije stvari.. evo, vidi i sama:
Ako si u kući uredan, treba ti pomoć manje i ređe nego ako si neuredan..
Ako imaš angažovanu istu osobu godinama, ona ti daje povoljniju cenu nego ako ste tek ugovorili posao..
Ako u tvom kraju ima još jedan ili nekoliko stanova u kojima radi, onda će do tebe doći čak i na samo 1h prema potrebi, jer joj to bude usput i popunjava satnicu..
Eto, je li vidiš? Ne mora da bude uvek onako kako si navela.

I, konačno, ako bi se malo poigrala sa računicom, videla bi da ljudi prečesto daju na cigarete i alkohol puno više novca nego što iziskuje ova vrsta "luksuza".. i pritom su samo najobičniji radni narod, baš nikakvi bogataši.. :) Sve se može, kad se hoće.. Radi se samo o tome, ko kako želi da živi svoj život.. i kakav kvalitativno sam da bude.

E pa, sad.. :D Šta je za koga ozbiljan novac, ne vredi diskutovati.. jer je to stvar od čoveka do čoveka..
Ali generalno govoreći - to što si navela iznad zavisi puno od organizacije stvari.. evo, vidi i sama:
Ako si u kući uredan, treba ti pomoć manje i ređe nego ako si neuredan..
Ako imaš angažovanu istu osobu godinama, ona ti daje povoljniju cenu nego ako ste tek ugovorili posao..
Ako u tvom kraju ima još jedan ili nekoliko stanova u kojima radi, onda će do tebe doći čak i na samo 1h prema potrebi, jer joj to bude usput i popunjava satnicu..
Eto, je li vidiš? Ne mora da bude uvek onako kako si navela.

I, konačno, ako bi se malo poigrala sa računicom, videla bi da ljudi prečesto daju na cigarete i alkohol puno više novca nego što iziskuje ova vrsta "luksuza".. i pritom su samo najobičniji radni narod, baš nikakvi bogataši.. :) Sve se može, kad se hoće.. Radi se samo o tome, ko kako želi da živi svoj život.. i kakav kvalitativno sam da bude.
Nema potrebe meni da objašnjava šta i kako, dovoljno godina imam sa sve to znam odlicno. Ja od imam ženu zadnjih godinu ipo dana jer zbog bolesti nisam sposobna da uradim ono što sam radila za par sati. Uredna sam i ona se ne zamori nesto puno nije mi skupa i jako sam zadovoljna, izmedju njenih dolazaka održavamo sama lagano.
Za svakodnevno je sve puno skuplje da se ne lažemo, jer to je jedna plata faktički.

Istina.. ali ima i ljudi koji sve to mogu.. :)

(Mislim, bilo da sami čiste, bilo da plate kućne pomoćnice..)
te otvorene police su lepe i dekorativne ali ne pada mi na pamet,da svaki dan briskam otvorene police i stvari na njima
moja kuhinja je zatvorena..nema cak ni onaj stakleni deo..

slicna je ovoj kuhinji ali bez staklenog dela i elementi su do plafona..znaci ni tu ne pada prašina

Clipkuh.jpg

Poslednja izmena:
te otvorene police su lepe i dekorativne ali ne pada mi na pamet,da svaki dan briskam otvorene police i stvari na njima
moja kuhinja je zatvorena..nema cak ni onaj stakleni deo..

slicna je ovoj kuhinji ali bez staklenog dela i elementi su do plafona..znaci ni tu ne pada prašina

Pogledajte prilog 1242932
Ta kuhinja na slici mi je baš lepa.. na njoj bih možda samo ručke promenila..
Inače, i moja je slična..

Back