Kako biti romantičan?

za razliku od klasične inteligencije, emocionalna inteligencija se uči tj. stiče kroz iskustvo sopstveno ili tuđe...

Ne bih se složila.
Pre svega trebaš biti rođen kao empata.
Ukoiko nisi to, džaba su sva učenja vezana za emocialnu inteligenciju - mislim na onu iskrenu koju čovek oseća u sebi, to se jednostavno ne može naučiti, pa samim tim ne može ni romantika da se uči.
Može se naučiti, recimo, biti džentlmen, imati lepe manire i sl., ali to je sve mimo romantike.

Romantika se ne uči. Usiljena romantika je nešto najgore, bolje ništa. Nekad i od te druge osobe zavisi šta će probuditi u tebi.

Ja romantiku ne gledam kroz slatkorečivost, prekomerno komplimentiranje, konstantno verbalno izražavanje emocija, sveće i cveće.
Boli me uvo za to, niti me to radi. Meni je važno samo da vidim da je taj neko tu za mene i uz mene.

Dijelim koomplimente na sve strane kad mi nesto treba u fazonu ,divna si ,fantasticna ,volim te ,ljubim ruke i noge kad nesto pogrijesim ali kad iskreno treba nesto da kazem nista ,ni zenama ,familiji ,prijateljima itd. Postoji li kakva tehnika da ja to utreniram na brzinu?
Ne postoji tehnika koju možeš utrenirati na brzinu.Rodiš se romantik i godinama se nadgradjuješ pa opet nema garancije da ćeš uspeti.😊

Romantika se ne uči. Usiljena romantika je nešto najgore, bolje ništa. Nekad i od te druge osobe zavisi šta će probuditi u tebi.

Ja romantiku ne gledam kroz slatkorečivost, prekomerno komplimentiranje, konstantno verbalno izražavanje emocija, sveće i cveće.
Boli me uvo za to, niti me to radi. Meni je važno samo da vidim da je taj neko tu za mene i uz mene.
Mora bas stalno uz tebe ,ja volim cesto sa drugarima da odem vikend motorom ili cuga na moru, u Bosnu isto idem cesto sam.

Ne bih se složila.
Pre svega trebaš biti rođen kao empata.
Ukoiko nisi to, džaba su sva učenja vezana za emocialnu inteligenciju - mislim na onu iskrenu koju čovek oseća u sebi, to se jednostavno ne može naučiti, pa samim tim ne može ni romantika da se uči.
Može se naučiti, recimo, biti džentlmen, imati lepe manire i sl., ali to je sve mimo romantike.
Nisam empatalican,dzentlmen jesam ,znaci nema pomoci ?

Poslednja izmena:
Dijelim koomplimente na sve strane kad mi nesto treba u fazonu ,divna si ,fantasticna ,volim te ,ljubim ruke i noge kad nesto pogrijesim ali kad iskreno treba nesto da kazem nista ,ni zenama ,familiji ,prijateljima itd. Postoji li kakva tehnika da ja to utreniram na brzinu?
Šta te briga.
Važno je da si fin samo kada ti nešto treba. :malav:

za razliku od klasične inteligencije, emocionalna inteligencija se uči tj. stiče kroz iskustvo sopstveno ili tuđe...
Класична интелигенција се дели на кристализовану и флуидну. Кристализована се очигледно учи. Око флуидне може да се расправља ( зависи и од дефиниције која је . . . флуидна? )

Romantika se ne uči.
Увек ми се стешки кад чујем како неко за нешто тврди да се не учи. Прво, особа врло вероватно нема појма о чему прича. Друго, врло вероватно шири дезинформације које људе одговарају од покушаја да нешто науче.

Како кажу, мишљење је као дупе, свако га има.

Cveće je lepo ali Vi ste još lepši
И онда овако заталасаш својим бујним грудима;

meme-20260106231839-716932-null-(online-video-cutter-com).gif

Back