Kako biti romantičan prema muškarcu (navodno su muškarci tako rekli)

Daniel Linder je licencirani bračni i porodični terapeut, trener za odnose i specijalista za bolesti zavisnosti, oporavak i intervencije. Autor je brojnih knjiga i članaka o zavisnosti i odnosima.

Interesovalo ga je koliko su muškarci romantični.

Šest od sedam ispitanih je odgovorilo kako nisu mogli ništa smisliti (razumljivo :)).

S obzirom da nije hteo da prihvati stereotip da muškarci nisu romantični, počeo je da se priseća što je naučio o muškarcima i romansi kao psihoterapeut

I evo do kakvog zaključka je došao

1. Izrazite interesovanje za ono što misli ili oseća tako što ćete ga pitati.
Postavljanje samorefleksivnih pitanja, ostavljajući mu vremena i prostora da odgovori, a zatim razgovarajući tako da on može detaljnije, verovatno će ga naterati da se oseća cenjenim i da vam je stalo do njega na poseban način.

2. Posvetite mu svoju nepodeljenu pažnju.
Generalno, žene više pričaju nego što slušaju. Poklanjanje vaše nepodeljene pažnje pokazuje da vam je važno šta god da imaju da kažu.

3. Recite šta zaista želite - i budite konkretni.
Džordž se neko vreme osećao odvojeno od svoje žene. Osećao je da je ona stalno iscrpljena, uznemirena i zabrinuta i da je retko na njenom radaru. Šta god da je uradio, prošlo je neprimećeno, pa je posle nekog vremena prestao da pokušava da joj čita misli.

4. Izrazite zahvalnost za nešto što je rekao ili uradio.
Ovde je ponovo tema spoljašnjeg i eksplicitnog izražavanja priznanja, uvažavanja ili naklonosti.

5. Recite šta biste želeli da radite zajedno.
Pokretanje razgovora o planiranju neke vrste zajedničkog bega šalje poruku da nije uvijek ili u potpunosti na njemu da nešto učini.

6. Postavljajte pitanja koja ga podstiču da se otvori.
Postavljanje pitanja koja zahtevaju malo razmišljanja, možda samopreispitivanje, može mu stvoriti retku priliku da se otvori na način na koji nije navikao i rasvetli neki poseban kvalitet ili sposobnost koju uzima zdravo za gotovo ili nikada ne bi mogao da pripiše zasluge .

7. Pokažite da ga razumete kroz empatiju.
Razumevanje je osnovna ljudska potreba. Na jednostavan, bazičan način, razumevanje može poslužiti kao definicija ljubavi. To je ono što je intimnost. Počnite korišćenjem izjava koje počinju sa „Shvatam da je ono što ti je najvažnije...“

8. Iznenadite ga u duhu slobode i spontanosti.
Preovlađujući stereotip je da su muškarci uvek zauzeti „radeći“, da su rasejani, da su pod pritiskom, da gledaju u vreme i da su zaključani u rutinu od koje će retko odstupiti.

9. Proslavite ono što vas povezuje jedno sa drugim.
Nazdravi mu! "U tvoje zdravlje." Nazdravite vašoj vezi! "Za nas."

Pogledajte prilog 1462365

Pa, šta znam?

Ima tu nečega.

Možda lupeta?

10. Poklonite mu vaucer od 5000 evra za kupovinu opreme za motorcikl :D
 
е па доле га зову шедок, нисам школувала за помело :roll:
1702330172394.png

1702330190657.png
 

Back
Top