Kako biste potrošili milion dolara osvojenih na lutriji?

Samsonight

Elita
Poruka
15.656
Autorska;
Robot mi je na jednom mestu kao uslov za nešto postavio ovo pitanje i zahtevao da što detaljnije opišem sve.
Kakva je stvar ako ste u pitanju vi?
Šta biste uradili sa milion dolara dobijenih tek tako? Da li uopšte učestvujete u nekim lutrijama?
Da li biste momentalno zaboravili na svoje "male" snove od juče i živeli "high style"?
Nadam se da će mašta proraditi ovog petka... jer... Forum petkom je upravo to, Forum zapaljene mašte!
Rich people.jpg

Autorska;
Robot mi je na jednom mestu kao uslov za nešto postavio ovo pitanje i zahtevao da što detaljnije opišem sve.
Šta biste uradili sa milion dolara dobijenih tek tako? Da li uopšte učestvujete u nekim lutrijama?
Da li biste momentalno zaboravili na svoje "male" snove od juče i živeli "high style"?
Nadam se da će mašta proraditi ovog petka... jer... Forum petkom je upravo to, Forum zapaljene mašte!
Pogledajte prilog 1374142

Verovatno u stek dok se ne stvore uslovi da kupim stan u Pragu i neku vilu na moru u Grckoj za izdavanje.
Ostalo bih na slicne finansijske poduhvate.

Naravno, jedno je dobiti negde milion dinara, a drugo milion funti, dolara ili evra.
Ljudi su postali sjajni matematičari iako nisu mnogo bili dobri u matematici, npr u školi kad su nas oko toga kinjili i gledali popreko.
Moj prvi kondicional je bio-da li govorimo od milion dinara, ili o milion funti, dolara, evra? :D
Znači, i san se bazira na tome o kojoj valuti je reč, bez obzira što bi retko ko rekao da mu i milion dinara ne bi dobro došao.
Mi smo optimističan narod, ako ništa drugo, a malo li je!

Тражио бих да ми плаћају у једнаким месечним ратама током 10 година.
Сваки месец то је тачно 8250 евра.
Ценим да би то било довољно за куповину неке некретнине после годину дана.
А за остатак бих размислио шта да чиним.

Robot je zahtevao što više detalja... a vi ste to sve sveli u jednu reč.
Ok...
Ali... ipak, kako??? Milion bilo čega potrošiti, nije baš posao za jedan dan! ;)
Stan od 100 kvadrata u Becu (gde ja zivim) na nekom normalnom mestu, ne na periferiji, se krece od 700 000 eura.
Da ga opremis, platis porez i notara i vec je skoro sav novac otisao. Jedva da ti nesto ostane.
A kuce sa dvoristem vec kostaju po par miliona.

Nazalost, milion dolara vise nije puno novca.

Stan od 100 kvadrata u Becu (gde ja zivim) na nekom normalnom mestu, ne na periferiji, se krece od 700 000 eura.
Da ga opremis, platis porez i notara i vec je skoro sav novac otisao. Jedva da ti nesto ostane.
A kuce sa dvoristem vec kostaju po par miliona.

Nazalost, milion dolara vise nije puno novca.
i tebe bi odveo na sladoled.

Sta bih radila? :)
Podelila jedan deo dragim ljudima, da sa tim rade sta zele, jedan deo dala u dobrotvorne svrhe, jedan deo ostavila malenom, a za 20 000, sto je stvarno dzabe, bih kupila kamenu kucu sa imanjem na planini u Piemontu i renovirala je. Taj proces renoviranja mi je uzasno zanimljiv, a o lepoti prirode i izolovanosti da ne i govorim. Volim osamljivanje i ozbiljno se razmisljam o tome.

Nesto kao sto je Martijn Doolaard uradio.

On ce tu ziveti.
Ja bih to vise dozivela kao povremeno skloniste i odmak od ljudi.
A i moglo bi se izdavati ljudima slicnih sklonisti :D

Za njega sam cula preko muza i njegovih projekata: Two years on a bike (od Vankuvera do Patagonije) i One year on a bike (od Amsterdama do Singapura).

Autorska;
Улагање у бизнис

To treba da bude najmanje milion funti, dolara ili evra.
Rekonstruisala bih majčinu kuću da u njoj mogu da živim, i pokrenula sopstveni biznis kao krojač sa još nekoliko krojačica koje su trenutno bez posla. Počele bismo kao mali proizvođač donjeg rublja sa akcentom na uvozne visokokvalitetne materijale i profesionalno šivenje koji prevazilaze postojeće proizvođače u mojoj zemlji. Podržala bih svoje sestre da otvore sopstveni biznis, jer bi jedna želela da otvori cvećaru, a druga, centar za čuvanje dece.
Finansijski bih podržala ljude koji su me do sada psihički i duhovno podržavali.
Deo novca bi otišao za podršku beskućnicima, ali i životinjama na ulici. Oduvek sam želela da sakupim sve pse i mačke sa ulica u mom gradu i pružim im srećno i mirno mesto za boravak. Popravila bih uslove života svim članovima svoje porodice.
I, volela bih da jednom bar posetim Izrael...; :cvet:

Autorska;

U obrazovanje deteta. Sve ostalo vec imam, taj milion ne bi promenio nista u kvalitetu mog zivota.

Back