Kako bi ste glasali na eventualnom referendumu o Kosovu?

Kako biste glasali na refenerendumu o Kosovu i Metohiji?

  • Glasao bih protiv nezavisnosti i bilo kakve podele Kosova

  • Glasao bi za nezavisnost Kosova ili dogovor oko priznavanja i podelu kosova


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Sta je to sto vi imate a ne dajete na Kosova ? Kakav suverinitet kakvi bakraci trice i kucine...
ви шиптари имате вашу државу и ваша држава је шипериа тј албанија, ви сте национална мањина на српском косову ма колико да вас има и ма шта да добијете.
 
Nikada nećete dobiti tako jasno i konkretno pitanje nego neke oblande da možete da ih progutate lakše. Naročito onaj deo što inače dobija sendvič sledovanje. Tako da će proći referendum kada za to dođe vreme i to onako bez mnogo stresa.... bez brige.

Inače...šta god smislili ja teško da bih izašao. Ne pravim se uopšte da mi je to bitno. Smatram ga odavno suštinski izgubljenim ali tačno me zabole da bandi dole ja to formalno aminujem. Zato neću glasati na ovako ponuđene opcije kao što neću glasati ni na eventualnom referendumu osim ako to ne povežu sa nečim meni bitnim.
 
Dakle nije bitno kako ce usloviti pitanje, ja sam odabrao dvije opcije, ali je jasno poenta ove ankete...
Ниси коректно поставио анкету.
Треба три опције; трећа- може независност, ако претходно направимо договор о разграничењу, исплати улагања Србије у делове "Косова" који излазе из Србије и о екс-територијалности манастира.
 
"Nije isključeno ni raspisivanje novih izbora na KiM"
Politikolog Ramuš Tahiri ocenio je da spor oko podele funkcija na KiM može rezultirati raspisivanjem novih izbora.
Izvor: Kosovo online četvrtak, 5.12.2019. | 17:39

Politikolog iz Prištine Ramuš Tahiri ocenjuje da, zbog spora oko podele funkcija, koalicioni dogovor između Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova može potpuno da propadne, a da u tom slučaju nije isključeno i raspisivanje novih izbora.

Tahiri ukazuje da je DSK javno objavio da, pored pet ministara, jednog zamenika premijera i predsednika Skupštine traži i poziciju predsednika Kosova.

“Oni su bili saglasni da im daju predsednika Skupštine, ali ne i predsednika države. Izgleda da je ta raspodela izazvala neslaganje. Sledeći sastanak će se održati izgleda tek sledeće nedelje, a rok za saziv Skupštine već teče, prošlo je već desetak dana”, napominje Tahiri za Kosovo Onlajn.

On objašnjava da predsednik Kosova Hašim Tači treba u roku od 30 dana od objavljivanja konačnih rezultata da sazove prvu konstitutivnu sednicu Skupštine Kosova, što znači da bi poslednji rok za konstituisanje parlamenta bio 27. decembar, imajući u vidu da je CIK konačne rezultate potvrdio 27. novembra. Kada se svi rokovi uzmu u obzir jasno je da izglasavanje vlade u parlamentu može da se prolongira do druge polovine januara.

“Od dana konstituisanja Skupštine, predsednik ima 15 dana da imenuje mandatara, a posle mandatar ima 15 dana da sastavi vladu. Ukupno, od današnjeg dana, krajnji rok za sastav vlade je još oko mesec i po dana”, kaže Tahiri.
 
Pronađeno telo bivšeg tužioca u Prizrenu: Sumnjiva smrt u stanu, porodica našla leš nakon optužnice
Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Matijanija zbog zloupotrebe službenog položaja
05.12.2019., (Telegraf.rs/ Tanjug)


Kosovska policija potvrdila je danas da je bivši tužilac, Agron Matijani, pronađen mrtav u svom stanu u Prizrenu.

Portparol prizrenske policije, Šaban Osmanolaj, rekao je da je slučaj okvalifikovan kao sumnjiva smrt, kao i da je telo bivšeg tužioca pronašla njegova porodica.

Portal Gazete Expres podseća da je 5. novembra ove godine kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Matijanija zbog zloupotrebe službenog položaja.

Prema optužnici, Matjani je kao tužilac u Odeljenju za teške zločine Osnovnog tužilaštva u Ðakovici, namerno zloupotrebio položaj i dužnosti tužioca, tako što je drastično ublažavao kazne za teška krivična dela u nekim predmetima.

Na ročistu održanom 22. novembra, Matijani je rekao da se ne oseća krivim, a nakon čitanja optužnice, rekao je da je ne razume.

Telo Matijanija je poslato na obdukciju.
 
Đurić: Račak je laž, Vučić brani istinu
Tanjug | 05. decembar 2019.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju rekao da je finski tim patologa utvrdio isto činjenično stanje kao i Ivan Todosijević

 Marko Đurić Foto: Tanjug/Sava Radovanović Marko Đurić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da ista grupa hajkača koja je fabrikovala događaje u Račku sada optužuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog toga što nepokolebljivo insistira na istini i činjenicama.

"Podsetiću samo da je "Figaro" pisao o Račku kao fabrikovanom zločinu, a da su Heleha Ranta i finski tim patologa nakon uvida u činjenično stanje rekli isto što i Ivan Todosijević - da je Račak laž", istakao je Đurić u saopštenju.

On je podsetio i da je posle svedočenja Danice Marinković, istražnog sudije Osnovnog suda u Prištini koja je vodila slučaj Račak, čak i Haški tribunal odbacio sve optužbe protiv predsednika Slobodana Miloševića i svih naših generala za taj slučaj, te da je izbacio iz upotrebe termin "masakr" u Račku.

"Ispada da je prva presuda za Račak doneta u slučaju Ivana Todosijevića", primećuje Đurić.

On je poručio i da niko ne može sprečiti Srbiju, njene zvaničnike i građane da, bez obzira na cenu, brane istinu.
 
Ниси коректно поставио анкету.
Треба три опције; трећа- може независност, ако претходно направимо договор о разграничењу, исплати улагања Србије у делове "Косова" који излазе из Србије и о екс-територијалности манастира.
to spada u drugu opciju botu


taj tvoj dogovor je opcijqa dva

kakvo razgranicenje ce ti ponude sipci?


tu pricu ostavi sa zvalavim na sednici stranke...
 
Опет си се усвињио... :lol:
ja ne pijem debilu botovski...
nema opcije tri, sve je u opciji dva, sve sto bi ti to toboz ko i tvoj ktitor zvalako prodali je u opciji dva...

nikakav dogovor sa sipcima ti nece biti ponudjen, a ia ko bude to ce biti da dobijes deo kosovske mitrovice a jos pride dadnes medvedju bujanovac presevo...


tak oda to sto si ti ponudio je prica *******a i anrod se popisa i na tebe i na njega

i na tvoj predlog...
 

Back
Top