Kako bi izgledala crkva ako Isusa ne bi smatrali bogom

Iskreno do sada nisam nikog cuo da je neko bio razocaran kada bi citao njene knjige koje sadrzi konkretne duhovne savete za hriscansku duhovnost a narocito za zdravstvenu reformu...
...ali takodje bih se slozio da uvek ima izuzetakja,evo recimo poput tebe i onog tvog verskog pajtasa papiste koji pljujete pre svega na Bibliju,na Hrista,na Mariju,na Josifa i t.d....ma nista vam ne valja,sve to lose,ovakvo onakvo,pa bi ste hteli da vam autori Pisma koriste iskljucivo formulacije koje vama odgovaraju ili nista od poslusnost i t.d.
...ma nek ste vi nama zivi i zdravi pa za ostalog... :D :D:mazi:
Baba zmaj.

Ovo prvi put od tebe cujem ali ako ti i tvoj ekspertski tim tako tvrdite onda je valjda tako... :D

Ellen White je naučavala kako je došlo do križanja čovjeka sa životinjom.

"Ako postoji bilo koji grijeh koji je iznad drugih, zbog kojeg se dogodilo i uništenje potopom, onda je to grijeh križanja čovjeka i životinje koji je zamaglio sliku Boga, i izazvao pomutnju posvuda." (Ellen White Spiritual Gifts, Vol. 3, p. 64, 1864.)

Da bi dokazao ovo njeno vjerovanje i naučavanje Uriah Smith je, četiri godine nakon što je Ellen White objavila Spiritual Gifts u kojima piše o križanju ljudi i životinja, dakle, 1868. objavio knjigu The Visions of Mrs. E. G. White, A Manifestation of Spiritual gifts According to the Scripture. U ovoj svojoj knjizi Smith navodi neke rase ljudi, Bušmane, Hotentote i neka plemena sa Patagonije, kao dokaz da je došlo križanja između čovjeka i životinje.

Iskreno do sada nisam nikog cuo da je neko bio razocaran kada bi citao njene knjige koje sadrzi konkretne duhovne savete za hriscansku duhovnost a narocito za zdravstvenu reformu...

Odmah mi provjerimo:

"Maslac i meso podražavaju. Oni oštećuju želudac i izopačuju okus. Osjetljivi živci mozga bivaju umrtvljeni, a životinjski apetit ojačava na račun moralnih i intelektualnih sposobnosti. Čovjekove snage koje bi ovo trebale kontrolirati postaju sve slabije, tako da čovjek ne može razabrati ono što je važno vječnost. Paraliza izazove obamrlost za duhovno i sveto." (Ellen G. White, Counsels on Diet and Foods, str. 48)

"Oni [roditelji] namamljuju svoju djecu da udovolje njihovom apetitu stavljajući na stolove meso i drugu hranu pripremljenu sa začinima, koja imaju tendenciju pobuditi životinjske strasti." (Ellen G. White, Counsels on Diet and Foods, str. 231-232)

"Prehrana mesnom hranom razvija animalizam. Razvoj animalizma smanjuje duhovnost, čineći um nesposobnim za razumijevanje istine." (Ellen G. White, Counsels on Diet and Foods, str. 382)

"Oni koji slobodno koriste meso, nemaju uvijek nezamagljen mozak i aktivan intelekt, jer upotreba životinjskog mesa ima tendenciju da uzrokuje grubost tijela i otupi finije osjećaje uma. ... nemoguće je da oni koji slobodno koriste meso imaju nezamućen mozak i aktivan intelekt." (Ellen G. White, Counsels on Diet and Foods, str. 389)

"Ali mi kažemo da meso nije prava hrana za Božji narod. Ono čini ljudska bića životinjskim." (Ellen G. White, Counsels on Diet and Foods, str. 390)

Sažmimo iz ovoga gore učenja Ellen White o mesu u prehrani i njegovim posljedicama na čovjeka:

Izaziva obamrlost za duhovno i sveto, pobuđuje životinjske strasti, zamućuje mozak, otupljuje intelekt, čini um nesposobnim za razumijevanje istine, čovjeka pretvara u životinju, ...

Razmislite

Je li ovo istina? Jesu li ovako učili Krist i apostoli? Uči li ovako medicinska znanost?

Bozyn Sin pa nije Bog haha... Pa ništa, Isys bi služio za slikanje ko i Jehova, koji nikog ne spasava.

I adventista sedmog dana je sve više i više koji odbacuju Isusa Boga. Ja sam svjedok na jednom forumu kako su od njih četvorice sva četvorica u zadnjih 2-3 godine odbacili Boga Sina, Isusa. A Isusa odbacuju nakon što saznaju da im pioniri utemeljitelji nisu vjerovali u Trojstvo, dapače naučavali su da je Trojstvo babilonsko-poganskog podrijetla, čime jasno svjedoče da njima nisu autoritet ni apostoli ni Biblija (Novi zavjet) nego Ellen White i drugi utemeljitelji njihove 'crkve'.

Ljudi prizemite se,osvestite se,budite kao i za sve stvari REALNI,PROBUDITE SE! Kakav crni Isus,Bog,ziva dusa posle smrti,uskrsnuce, nema od toga nista.Idemo pod zemlju, tuga za nama traje nedelju dana,postovanje par godina i to od najblizih, a nakon toga tek povremeno prisecanje na vaznije datume, da bi posle njih nastupio zaborav, i nepoznanica na nas za generacije koje nas nisu nikada upoznale.Vekovi ce obrisati i trag naseg postojanja.Mozda nam neki arheolog pronadje kosti,bez imena,ikakve identifikacije i izlozi u muzej, a mozda cak ni to...Surovo, istinita,ali to je buducnost svih nas

Ellen White je naučavala kako je došlo do križanja čovjeka sa životinjom.

"Ako postoji bilo koji grijeh koji je iznad drugih, zbog kojeg se dogodilo i uništenje potopom, onda je to grijeh križanja čovjeka i životinje koji je zamaglio sliku Boga, i izazvao pomutnju posvuda." (Ellen White Spiritual Gifts, Vol. 3, p. 64, 1864.)
A jel po tebi ona ovim pogresila,tebi mozda lepo kad uskocis nekoj kozi ?
...ili kravi mozda da bi dobio neku "asistenciju straga"od ljubomornog bika ?
...ili si mozda sebe smatrao iznad svih jer si proizvod coveka,majmuna i konja u kombinaciji koja ti jos uvek nije jasna ali smatras vrednim ponosa ???
Da bi dokazao ovo njeno vjerovanje i naučavanje Uriah Smith je, četiri godine nakon što je Ellen White objavila Spiritual Gifts u kojima piše o križanju ljudi i životinja, dakle, 1868. objavio knjigu The Visions of Mrs. E. G. White, A Manifestation of Spiritual gifts According to the Scripture. U ovoj svojoj knjizi Smith navodi neke rase ljudi, Bušmane, Hotentote i neka plemena sa Patagonije, kao dokaz da je došlo križanja između čovjeka i životinje.
Sta je sad ovo,krenuli smo sa verskim vicevima ?
U redu,evo i od mene jednog:

" Dođe djevojka na ispovijed.
- Jesi li zgriješila, kćeri? - upita ju svećenik.
- Jesam oče.
- A što to?
- Ljubila sam se s dečkom.
- Čekaj malo.
Svećenik lista po molitveniku sa spiskom grijeha.
- Izmoli za to 2 Očenaša kćeri.
- Nije to sve... dala sam mu da me pipa.
- Pipanje, pipanje... još 5 Očenaša.
- Nije ni to sve, dirala sam mu ga.
- Dirala ga, dirala ga... čekaj... još 10 Očenaša.
- Nije ni to još sve... pušila sam mu ga.
- Pušila, pušila... čekaj...
Svećenik ne može naći ništa o tome, i pita kolegu s druge strane:
- Fra Ante, koliko smo dali onoj našoj za pušenje?
Fra Ante odgovara:
- Pa 50 DM, k'o uvijek!!!..."

Poslednja izmena:
A jel po tebi ona ovim pogresila,tebi mozda lepo kad uskocis nekoj kozi ?
...ili kravi mozda da bi dobio neku "asistenciju straga"od ljubomornog bika ?
...ili si mozda sebe smatrao iznad svih jer si proizvod coveka,majmuna i konja u kombinaciji koja ti jos uvek nije jasna ali smatras vrednim ponosa ???

Razumijem ja tebe. Izlaze činjenice na vidjelo o tvojoj 'proročici', a padne li proročica pada i subota.

Tko ti je veće božanstvo? Proročica ili subota?

Razumijem ja tebe. Izlaze činjenice na vidjelo o tvojoj 'proročici', a padne li proročica pada i subota.
Kakva bre subota covece sta je tebi ?
Jesi li me ikad video da bilo sta argumentiram a narocito u vezi subote njenim tekstovima ???
Ja dajem ono sto znam iz Pisma i to je to,kraj price.
Tko ti je veće božanstvo? Proročica ili subota?
To si rascisti sa papom i sa Makijem,onako se timski dogovorite koliko to bogova imate,kako im sluzite,koja su vasa ocekivanja od njih i t.d.
Ja sam covek koji veruje u Boga nebeskoga kji je toliko voleoo ovaj svet da je i Sina Svojega dao da svi koji Ga veruju imaju zivot vecni !
Ili ukratko - verujem u Isusa Hrista !!!

Kakva bre subota covece sta je tebi ?
Jesi li me ikad video da bilo sta argumentiram a narocito u vezi subote njenim tekstovima ???
Ja dajem ono sto znam iz Pisma i to je to,kraj price.

Da je subota zapovjeđena Adamu, kako ti tvrdiš, nije zapisano u Bibliji, ali se nalazi u spisima Ellen White. A to što pri ovoj tvrdnji kao referencu ne navodiš Ellen White, dokazuješ da si i licemjer.

To si rascisti sa papom i sa Makijem,onako se timski dogovorite koliko to bogova imate,kako im sluzite,koja su vasa ocekivanja od njih i t.d.
Ja sam covek koji veruje u Boga nebeskoga kji je toliko voleoo ovaj svet da je i Sina Svojega dao da svi koji Ga veruju imaju zivot vecni !
Ili ukratko - verujem u Isusa Hrista !!!

Da vjeruješ u Isusa Krista vjerovao bi i Isusovim apostolima. Apostol Pavao kaže da je židovska subota iz Dekaloga sjena, a ti odbacuješ svetog Pavla i vjeruješ svojoj 'proročici' da je subota zapovjeđena Adamu i da će tako ostati do vječnosti, iako je ovo u suprotnosti čak i s Tanahom, kojeg jedino priznaješ označavajući Novi zavjet kao nepotreban.

Da je subota zapovjeđena Adamu, kako ti tvrdiš, nije zapisano u Bibliji,
Biblijski demant:

Marko 2,27:
"...I govoraše im: subota je načinjena čovjeka radi, a nije čovjek subote radi...."

Kao sto se jasno vidi,Isus je otvoreno rekao da su i covek i subota stvoreni s tim sto je napravio razliku i pojasnio Bozje motive i namere ili preciznije sta je za koga stvoreno.
Sa obzirom da se tacno zn KADA JE covek stvoren akoriscena je potpuno ista rec onda je jedini moguci zakljucak da je subota stvorena u toku Bozjeg stvaranja iz 1 Mojs.1 i 2 poglavlje.
Da je to zaista tako vidimo iz toga sto je Bog TADA blagoslovio i posvetio SAMO TAJ DAN,dakle subotu i to nije nikada ponovio nit uradio za neki drugi dan.
ZAKLJUCAK: Sa obzirom da je u toku tog stvaranja JEDINO LJUDSKO BICE tada bio Adama onda je jasno da je subota stvorena upravo zbog njega jer je SAMO ON tada mogao imati bilo kakvog benefita od Bozjeg posvecenja i blagosiljanja tog dana.
...naravmno,ovaj bi se zakljucak mogao poreci jedino ukoliko se dokaze da je tada u raju bilo jevreja ili da je subota bila posvecena i blagoslovena da bi od toga benefite imali magarci,krokodili,majmuni i t.d.

ali se nalazi u spisima Ellen White. A to što pri ovoj tvrdnji kao referencu ne navodiš Ellen White, dokazuješ da si i licemjer.
Evo ,upravo sam ti pokazao gde sam ja nasao dokaze za subotu pa se sad lepo fokusiraj tim navodima.
Da vjeruješ u Isusa Krista vjerovao bi i Isusovim apostolima.
Veryjem,AMIN !
Apostol Pavao kaže da je židovska subota iz Dekaloga sjena,
Slazem se,sjena su bile one subote koje nisu imale nikakve veze sa stvaranjem ili preciznije - koje nisu bile spomenik stvaranja !!!
a ti odbacuješ svetog Pavla i vjeruješ svojoj 'proročici' da je subota zapovjeđena Adamu i da će tako ostati do vječnosti, iako je ovo u suprotnosti čak i s Tanahom, kojeg jedino priznaješ označavajući Novi zavjet kao nepotreban.
Ma neee,ja zapravo verujem tom istom apostolu koji je jasno i precizno rekao da SUBOTNJI POCINAK I DALJE OSTAJE Bozjem narodu a sa obzirom da je to bio kontinuitet do tog trenutka jasno je da je ta poruka u svrsi daljeg kontinuiteta !!!

Ne treba mi tvoj zaključak, daj mi citat iz Biblije da je subotu Bog zapovjedio Adamu, ili citat iz Biblije iz kojeg je vidljivo da je netko prije Židova na Sinaju svetkovao subotu.
Pa dao sam ti covece i to ne bilo koga vec sam citirao Isua Hrista stoga sve sto imas na subotu s Njim rascisti ne sa mnom.
Zar si ti 'jedini nepogrešivi tumač biblijskih principa' pa da mi je neophodan tvoj ZAKLJUČAK?
Ma neee,ja samo jedan od onih koji citaju Sveto Pismo i razmsiljaju moleci se Bogu da im da razuma da pravilno shvate zapisano...
Zakljucak mlzes prihvatiti ili odbaciti,to je na tebi.

Pa dao sam ti covece i to ne bilo koga vec sam citirao Isua Hrista stoga sve sto imas na subotu s Njim rascisti ne sa mnom.
Pa jeste subota stvorena za čoveka, kao što reče Gospod ali ne pre Sinaja i samo za Jevreje.

Zato ipak daj BIBLISKI izveštaj da ju je iko od ljudi pre Mojsija svetkovao ili priznaj da si lažov koji babine gluposti recituje a ne biblisku Reč.

Ma neee,ja samo jedan od onih koji citaju Sveto Pismo i razmsiljaju

Onda ti ne bi trebalo biti teško ovdje dati citat iz Svetog pisma gdje stoji da je Bog Adamu zapovjedio subotu. Zašto to odbijaš?

Ako nastaviš odbijati dati ovakav citat iz Biblije, ja ću te ponovo nazvati sljedbenikom i klanjateljem Ellen White (lažljivice, kradljivice, bogohulnicei alkoholičarke) jer točno znam da se ove tvrdnje nalaze u njenim spisima.

Onda ti ne bi trebalo biti teško ovdje dati citat iz Svetog pisma gdje stoji da je Bog Adamu zapovjedio subotu. Zašto to odbijaš?

Ako nastaviš odbijati dati ovakav citat iz Biblije, ja ću te ponovo nazvati sljedbenikom i klanjateljem Ellen White (lažljivice, kradljivice, bogohulnicei alkoholičarke) jer točno znam da se ove tvrdnje nalaze u njenim spisima.
Da, šta odjednom bi sa Sola scritturom? Pojela maca?

Pa jeste subota stvorena za čoveka, kao što reče Gospod ali ne pre Sinaja i samo za Jevreje.
Za coveka i subotu koriscena je potpuno ista rec - STVOREN / STVORENA stoga je jasno da se radi o ISTOM STVARANJU !!!
...utoliko vise sto je opsto poznato kada je i kako Bog stvorio sedmog dana, subotu,evo dokaza:

1 Mojs.2,2.3:
"...I svrši Bog do sedmoga dana djela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svijeh djela svojih, koja učini;
I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svijeh djela svojih, koja učini;..."

Ovo sto je tada Bog uradio JEDINO sa sedmim danom nikada nije ponovio stoga je jasno kako stvari stoje...utoliko vise sto je cak i na kamenim plocama ponovio razlog zasto je i jevrejima ponovio tu zapovest:

2 Mojs.20,19:
"...Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga..."

Zato ipak daj BIBLISKI izveštaj da ju je iko od ljudi pre Mojsija svetkovao ili priznaj da si lažov koji babine gluposti recituje a ne biblisku Reč.
Dokaze dajem jedino ukoliko mi pokazes da je bilo potrebno da se u Pismu evidentira da su verni ljudi sve do Sinaja postovali trecu Bozju zapovest i da su praktikovali zoofiliju !!!

Za coveka i subotu koriscena je potpuno ista rec - STVOREN / STVORENA stoga je jasno da se radi o ISTOM STVARANJU !!!
...utoliko vise sto je opsto poznato kada je i kako Bog stvorio sedmog dana, subotu,evo dokaza:

1 Mojs.2,2.3:
"...I svrši Bog do sedmoga dana djela svoja, koja učini; i počinu u sedmi dan od svijeh djela svojih, koja učini;
I blagoslovi Bog sedmi dan, i posveti ga, jer u taj dan počinu od svijeh djela svojih, koja učini;..."

Ovo sto je tada Bog uradio JEDINO sa sedmim danom nikada nije ponovio stoga je jasno kako stvari stoje...utoliko vise sto je cak i na kamenim plocama ponovio razlog zasto je i jevrejima ponovio tu zapovest:

2 Mojs.20,19:
"...Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga..."

Dokaze dajem jedino ukoliko mi pokazes da je bilo potrebno da se u Pismu evidentira da su verni ljudi sve do Sinaja postovali trecu Bozju zapovest i da su praktikovali zoofiliju !!!

Dakle, nemaš citat iz Biblije da je Bog zapovjedio Adamu subotu. Nemaš ni citat iz Biblije da je netko od Adama pa do Židova na Sinaju svetkovao subotu. Nemamo o čemu razgovarati. Da kojim slučajem nisi 'soloskripturaš', pa da se pozivaš na neku Predaju, i mogli bismo razgovarati, ovako ne jer ti 'proročicu' ne mogu priznati. Žena je lagala, krala, bogohulila i na kraju se alkoholu odala, pa se nadam da ćeš me razumijeti.

1 Mojs.2,2.3:

2 Mojs.20,19:

Postoji potreba jer si ti taj koji je tvrdio da je još Adam svetkovao subotu. E pa, onda navedi nekoga ko ju je od Adama do Mojsija svetkovao, Sola scritturom a ne babinim izmišljotinama? Ili priznaj da lažeš.

A nije samo to, nego lažeš i falsifikuješ da je Bog Jevrejima preko Mojsija predao subotu radi pomena na stvaranje što uopšte nije tacno!!!!!!!!!!!!

„I pamti da si bio rob u zemlji Misirskoj, i Gospod Bog tvoj izvede te odande rukom krjepkom i mišicom podignutom. Zato ti je Gospod Bog tvoj zapovjedio da svetkuješ dan od odmora.“(Peta knjiga Mojsijeva 5:15)

Back