Kako bi izgledala crkva ako Isusa ne bi smatrali bogom

Naravno da bi bila ponistena.
Наравно да не би била поништена, само би престала да се јавно спроводи. Прави верници не би читали "реформисану" Библију, и избегавали би окупљања са јеретицима и расколницима. Ови би онда добили слободу да, као сви протестанти, што се поуздано зна из црквене и светске историје уведу развратни начин живота и развраћали би све више и више ту некад пристојну људску заједницу - до момента - сточног пијаца са ударањем и жига на челу и руци.

Postoje hrišćani koji bibliju smatraju neverodostojnom, upitnom kmjigom prošlih vremena.Neki od njih su Kvekeri.Pa su opet hrišćani
Хришћани - за кога? Ево скоро сам нешто имо неки разговор са суботарима што поклањају ове "књиге". Не кажу ко су само.. "поклањамо"... (мамац).. наравно, да би им помого, питам их... јесте ли ви.. суботари? Они кажу: нисмо ми смо хришћанска адвентистичка црква. Суботари је увредљив назив за нас. Кажем: како секта може бити црква? (тако нешто)... а они: ми смо признати (призно их закон, што каже ЗИЛ-ча, секуларистички (секуларистичка држава)). Реко, па добро, ако сте призната црква, што се онда кријете? (они нит их ико јури ни прогони а - крију се). Што не кажете ко сте.. него "поклањамо"... ? И ту стаде конверзација, једноставно .. у скрипти и шаблону су ишли до трећег корака, и онда - трубак. Ставили трубу своју у футролу.

Толико о "протестантском дијалогу" . Они су (секте) ко војска. Војна покорност - и то ти је. Слободе нема ни у џепу од панталона, барем.

Ništa, izmislili bi nekog drugog.
Crkve su tu radi kontrole masa, rade u sprezi sa državom.
Inače, krštenje deteta u Hramu Svetog Save košta 500e. Koje je to ludilo, ali opet ludilo mase koja na to pristaje zdravog razuma.
Мало, требају да плате бар 1000, па крштење је само једном у животу, а већина тих који хоће да се крштење обави баш у том храму, вјероватно годинама нису били у цркви, изузев као гости на неком другом крштење или вјенчању, па сад имају потребу да се мало похвале и истакну, а то се мора платити мало више, замисли да им кажу да је само 50 или Боже сачувају бесплатно, они би имаи утисак да то није оно право, тако да морају платити мало више како би били спокојни. ;)

Хришћани - за кога?
A po tebi za ga to hriscani trrbaju biti,sto god ti to znacilo ?
Ево скоро сам нешто имо неки разговор са суботарима што поклањају ове "књиге". Не кажу ко су само.. "поклањамо"... (мамац)..
A kakav je to mamac bio,kako konkretno bi oni mogli tebe da upecaju poklonom,koja bi mogla biti reakcija upecanog ?
наравно, да би им помого, питам их... јесте ли ви.. суботари? Они кажу: нисмо ми смо хришћанска адвентистичка црква.
A sta po tebi uopste znaci rec "subotari" ?
Суботари је увредљив назив за нас. Кажем: како секта може бити црква? (тако нешто)...
Stvarno ne znam sta bi moglo biti uvredljivo u tom nazivu,jel mi mozes objasniti ?
а они: ми смо признати (призно их закон, што каже ЗИЛ-ча, секуларистички (секуларистичка држава)). Реко, па добро, ако сте призната црква, што се онда кријете? (они нит их ико јури ни прогони а - крију се).
U kom smislu se kriju kad su ti otvoreno rekli kojoj verskoj zajednici pripadaju ?
Што не кажете ко сте.. него "поклањамо"... ?
Dakle po tebi kad neko da nesto nekom prosjaku na ulici on bi trebao da se prestavi ko je,sta radi,kojoj verskoj zajednici pripada,sta ja znam,da mu mozda ispropoveda pola Biblije da bi pokazao ...sta konkretno,da je transparentan ???
Svasta.
И ту стаде конверзација, једноставно .. у скрипти и шаблону су ишли до трећег корака, и онда - трубак. Ставили трубу своју у футролу.
Hmmm,mozda u stilu onog sto ces ti uraditi nakon mog komentara ?
Толико о "протестантском дијалогу" . Они су (секте) ко војска.
U kom smislu su sekta,sekta cega ?
Војна покорност - и то ти је.
Pokornost KOME KONKRETNO ?
Слободе нема ни у џепу од панталона, барем.
😁

Dakle po tebi kad neko da nesto nekom prosjaku na ulici on bi trebao da se prestavi ko je,sta radi,kojoj verskoj zajednici pripada,sta ja znam,da mu mozda ispropoveda pola Biblije da bi pokazao ...sta konkretno,da je transparentan ???
Svasta.
Следећи пут кад видиш просјака на улици, поклони му неку књигу од Елен Вајт, не мораш се представљати.

Следећи пут кад видиш просјака на улици, поклони му неку књигу од Елен Вајт, не мораш се представљати.
A zasto bih to uradio,koliko mi poznato,njene knjige sadrze korisne savete pre svega za clanove Hriscanske crkve,dakle za internu upotrebu u okvirima crkve.
Dakle svakom coveku je sasvim dovoljno da svoju paznju fokusira na Svetom Pismu stoga je Biblija definitivno jako dobar poklon.

A zasto bih to uradio,koliko mi poznato,njene knjige sadrze korisne savete pre svega za clanove Hriscanske crkve,dakle za internu upotrebu u okvirima crkve.
Dakle svakom coveku je sasvim dovoljno da svoju paznju fokusira na Svetom Pismu stoga je Biblija definitivno jako dobar poklon.
Давно наш народ реко на то шта је имо. "Боље да ме турчин мучи, него да ме латин учи". Протестанти су се развили из латинске јереси. Још су гори и грђи од латина. Што би ја себе и своје ближње толико спушто у кал, муљ... да ме они који су Богом одпачени и слепи - уче вери и Христу? Обична српска баба овде у Србији зна више о Богу него римски папа. Јер кад се отплови у јереси онда се што све више учиш - све мање знаш, ал не оно.. све мање знаш - колико не знаш - ко мудри Сократ, него оно друго. Све више мислиш да све знаш, а заиста.. и оно што си знао, обрисали су ти. Да нису вуци грабљиви не би се тако понашали, него би разговарали, па би поштовали саговорника а не им наступ био као код шибицара и превараната.

jedno vreme su podmetali bakice da prodaju knjigu velika borba i to stanu ispred pravoslavne crkve
od njih džabe nešto da dobiješ nema šanse.
nema veze sa ovim al podseti me.

Pa normalno da je za internu upotrebu jer vam se ruši imidž ako je krenete razglašavati.

Pa normalno da je za internu upotrebu jer vam se ruši imidž ako je krenete razglašavati.
Iskreno do sada nisam nikog cuo da je neko bio razocaran kada bi citao njene knjige koje sadrzi konkretne duhovne savete za hriscansku duhovnost a narocito za zdravstvenu reformu...
...ali takodje bih se slozio da uvek ima izuzetakja,evo recimo poput tebe i onog tvog verskog pajtasa papiste koji pljujete pre svega na Bibliju,na Hrista,na Mariju,na Josifa i t.d....ma nista vam ne valja,sve to lose,ovakvo onakvo,pa bi ste hteli da vam autori Pisma koriste iskljucivo formulacije koje vama odgovaraju ili nista od poslusnost i t.d.
...ma nek ste vi nama zivi i zdravi pa za ostalog... :D :D:mazi:

Давно наш народ реко на то шта је имо. "Боље да ме турчин мучи, него да ме латин учи".
Pa doooobro,ako tebi to vise pase onda se poturci brate,da se zna koiko je cvrsta tvoja hriscanska vera... :D
Протестанти су се развили из латинске јереси.
Hmmm,interesantna misao...ovo nesto maznuo od Sokrata ii...!? :mrgreen:
Још су гори и грђи од латина.
Eeeeeeee ovo je vec ozbiljna tvrdnja...a kazes gori jer rade sta konkretno ?
Mozda spaljivaju svoje neistomisljenike,ljude koje citaju Bibliju ili mozda imaju nekog pape koji je u generalnom smislu gori od njihovog ( katolickog) ?
Што би ја себе и своје ближње толико спушто у кал, муљ... да ме они који су Богом одпачени и слепи - уче вери и Христу?
Slazem se da je puuuuuno njih , protestanata,koji zaista pojma nemaju o hriscanstvu a joa manje praktikuju i ono sto znaju ali ne mozes vse njih stavljati u istom paketu.
Обична српска баба овде у Србији зна више о Богу него римски папа.
Donekle se slazem.
Јер кад се отплови у јереси онда се што све више учиш - све мање знаш, ал не оно.. све мање знаш - колико не знаш - ко мудри Сократ, него оно друго. Све више мислиш да све знаш, а заиста.. и оно што си знао, обрисали су ти. Да нису вуци грабљиви не би се тако понашали, него би разговарали, па би поштовали саговорника а не им наступ био као код шибицара и превараната.
I sada nam ostaje jos da vidimo kako ti definises jeres,sta to znaci,sta nam kaze Biblija o tome ??????????

jedno vreme su podmetali bakice da prodaju knjigu velika borba i to stanu ispred pravoslavne crkve
od njih džabe nešto da dobiješ nema šanse.
A sto ne bi babe prodavale knjige ukoliko se osecaju sposobnim da nesto urade za svoje sugradjane ???
D anije ovo neka nova polovo-starosna diskriminacija ???
nema veze sa ovim al podseti me.
Ma nema veze sa nicim logicnim i pametnim ali nek si nam ti ziv i zdrav... :mazi:

Back