Kakav ste roditelj?

Ja mislim za mene da sam dobar roditelj,sigurno nisam savrsen ali bar dobar.Nikada nisam vikao na svoju decu niti ih nesto kritikovao vec sam sve pokusavao da im lepo objasnim dok su jos bili mali.Ponasao sam se kao prema odraslim ljudima sasvim normalno a oni su gledali kako se ja ponasam sa ostalima pa su to sve prihvatali u svom ponasanju.Onda kada su krenuli u skolu ucitekjica ih je hvalila kako su lepo vaspitani i ne samo to vec i dosta odgovorni sto je meni bilo dosta drago da to cujem.

Mislim da je tema skroz pogrešno postavljena.
Roditelji sami treba da ocene kakvi su roditelji?
Još je pogubnije kada kažu da jesu, jer imaju jedan, dva, tri dokaza, time ne samo da govore da su uspešni roditleji, nego da su im i deca uspešna, što u realnom svetu treba da kaže neko drugi za njih, a nikako oni sami.
I na kraju "dobri" roditelji i "uspešna" deca su veoma relativni pojmovi za različite osobe.
Odličan komentar.Slažem se

Pa to se često pitam. Odrasli su nisu loši ali moji su možda nisam objektivna.
Znam da sam griješila, ponekad bila previše stroga ponekad popustila kad ne treba.
Ponekad me grize savjest zbog nekih postupaka ali tada sam mislila da je to najbolje, da sam znala drugačije vjerovatno bih tako i uradila.

Kakav sam roditelj.Pa kakav sam roditelj.
Evo ovo se upravo desilo pre pola sata.
Eto takav sam roditelj.
Pa dosta je.
IMG_20230323_202311.jpg

Jesi to ti isutirao, siledzijo?
Digao iznad glave udario o pod zgazio dva puta.
Šta je dovelo do toga..dovelo je..
Ovo je moj stari komp.
Ali moj.
Njima sam ja kupio nov.I nadrkan.
A onda im je moja žena kupila još jedan!!!
Duplo skuplji.
A ja sam samo hteo da mi mlađe dete očisti stari.Pazi stari komp.Najstariji.I da ugradi vindovs 7 i to je sve jer se ja ne razumem.I ja dva meseca govorim svaki vikend kad dođe da mi to uradi.I nikako.I onda ja konačno totalno poludim.Totalno odlepim.Pa j.ebem ti sve.Pa učini mi.

Back