- Poruka
- 28.589
Mislim da si u zabludi...NIje otišlo nikuda - sve je ostalo u Rusiji i vlasnici ulažu u druge firme, kako bi uvećali kapital i sa njim raspolagali u Rusiji ... Jasno?

Jasno?

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Mislim da si u zabludi...NIje otišlo nikuda - sve je ostalo u Rusiji i vlasnici ulažu u druge firme, kako bi uvećali kapital i sa njim raspolagali u Rusiji ... Jasno?
Porez je od prodaje proizvoda, a proizvode plaćaju Rusi.
Znači te pare su svakako i bile ruske. Nikom ništa. Državni budžet profitira, narod puši (Filip Moris cigarete)
Ono što nije porez, to je dobit, a dobit je otišla napolje. Možeš misliti kolika je dobit ako je porez milijardu.
Tako da je meni ovo prilično smešno, da se neko hvali što su mu stranci zapravo uzeli pare.
Rade i evropske kompanije u Rusiji, gledao sam neki dan video iz nekog trznog centra u Moskvi gde posluju sve modne marke kao i ranije, evropske zemlje kupuju iz Rusije mnogo cega, pocevsi od gasa pa na dalje, ne postoji striktna zabrana poslovanja sa Rusima.znaci tebi je ok da americke kompanje i dalje rade u Rusiji zgrcu milijarde, a da istovremeno ta ista amerika trazi od nas da uradimo suprotno, da uvedemo Rusiji sankcije i tako sebe lisimo profita i resursa koje Rusija ika a bez kojih ne mozemo?
Upravo sam hteo da napisem isto to.Veliki novac u pm. Samo dan ratovanja košta cirka 250 miliona.
Druže takvi poput tebe svesno mešaju babe i žabe.Zato i može ovaj nesrećni izdajnik pored takvih u Srbiji još da vlada.Porez je od prodaje proizvoda, a proizvode plaćaju Rusi.
Znači te pare su svakako i bile ruske. Nikom ništa. Državni budžet profitira, narod puši (Filip Moris cigarete)
Ono što nije porez, to je dobit, a dobit je otišla napolje. Možeš misliti kolika je dobit ako je porez milijardu.
Tako da je meni ovo prilično smešno, da se neko hvali što su mu stranci zapravo uzeli pare.
ohohohoo biće brašna i zejtina za napaćen ruski narod!
Američke kompanije i nevladine organizacije daju visoke plaće svojim zaposlenima u rusijidok vi grcate u bedi amerikanci vam udaraju kitu i prave lovu u Rusiji
За оне који не прате и не знају како функционишу велике компаније за њих је шок.Kakav šok! Zapadne kompanije uplatile ogroman novac Rusiji! Putin zadovoljno trlja ruke, zapadni mediji pucaju od muke!
![]()
Američke kompanije koje su nastavile da posluju u Rusiji nakon početka rata u Ukrajini uplatile su Kremlju više od milijardu dolara poreskih prihoda, saznaje Njuzvik.
![]()
Rusiji su američke kompanije platile 1,2 milijarde dolara poreza na dobit u 2023. godini, prema podacima grupe za kampanju B4Ukraine i Instituta Kijevske škole ekonomije (KSE), koje je ekskluzivno objavio Njuzvik.
Time su američke kompanije među stranim firmama postale najveći poreski obveznici u Rusiji.
Najveći porez na dobit Rusiji u 2023. godini platila je duvanska kompanija "Filip Moris" – 220 miliona dolara, zatim korporacija za piće "Pepsiko" – 135 miliona, dok je konditorska kompanija "Mars" uplatila 99 miliona dolara.
Osim SAD, drugi najveći poreski obveznik Kremlju u 2023. godini bila je Nemačka, čije su kompanije uplatile 693 miliona dolara poreza, dok se Austrija nalazi na trećem mestu sa 579 miliona dolara plaćenog poreza na dobit.
https://informer.rs/planeta/vesti/979784/rusija-ukrajina-rat-sankcije-zapadne-kompanije
Dok budale teraju da uvode sankcije Rusiji, amerikanci prave lovu i useravaju se od para poslovanjem u Rusiji?
Gde su sada podrzavaoci politike uvodjenja sankcija Rusiji da nam prokomentarisu ovaj paradoks?
Novogodišnji rekordi: EU dobija ruski gas po neviđenoj brzini uprkos zastoju tranzita!
Evropa, koja sebe smatra „nezavisnom“, od Moskve kupuje ruski gas, po stopi bez presedana 2025. godine, trošeći milijarde dolara koje bi Rusija mogla da iskoristi za finansiranje svoje specijalne operacije u Ukrajini.
Prema Politico-u, rekordne kupovine dolaze samo nekoliko nedelja nakon što je istekao veliki tranzitni ugovor, koji je pobudio nadu da bi se kontinent, mogao odviknuti od zavisnosti od Rusije…
Pogledajte prilog 1673709
Podaci koje je prikupila kompanija za podatke o robi Kpler i analizirao Politico pokazuju da je 27 zemalja Evropske unije uvezlo 837.300 tona tečnog prirodnog gasa iz Rusije u prvih, 15 dana 2025. godine.
To je rekordno visoko, u odnosu na 760.100 tona uvezenih, u istom periodu prošle godine, što izaziva zabrinutost, da zapadne zemlje ne čine dovoljno da smanje kupovinu iz Rusije i popune ruske finansije koje navodno žele da smanje.
Brojke dolaze nakon što je 1. januara istekao značajan sporazum, kojim se Rusiji dozvoljava da pumpa gas u EU putem, gasovoda koji prolaze kroz Ukrajinu, a Kijev, je rekao da neće pregovarati o produženju.
Ali taj događaj je izvršio pritisak, na zemlje da kupe morski LNG koji se isporučuje iz ruskih luka, tankerima.
Ali smanjenje tranzita nije obuzdalo širi apetit, Evrope za ruskim gasom.
Postoji niz faktora koji to objašnjavaju, kaže Čarls Kosterus, viši analitičar LNG-a u Kpler-u.
To uključuje ustaljeno hladno vreme u Evropi, kao i razliku u ceni američkih sirovina i goriva iz Ruske Federacije (otuda i sankcije Vašingtona koji gubi fer konkurenciju) dugoročne ugovore i odsustvo sankcija prema tečnimom gasu iz Rusije.
Tako da za sada vidimo povećanje pokazatelja u novoj godini na rekordne nivoe umesto postepenog bledenja dotičnog smera uvoza.
Stručnjaci predviđaju da će nova administracija Donalda Trampa ipak, uvesti sankcije i primorati Brisel na to, pošto će američkoj alternativi biti teško da parira ruskom LNG-u.
Borba.Info
Probaj da mi objasniš u ekonomskim pojmovima odakle pare za porez na konto prodaje strane robe Rusima, od strane stranih kompanija. Čije su to pare i odakle dolaze, i šta biva sa profitom.Druže takvi poput tebe svesno mešaju babe i žabe.Zato i može ovaj nesrećni izdajnik pored takvih u Srbiji još da vlada.
Nigde ja nisam pričao šta je meni OK a šta nije OK. Ali ako je tebi lakše da se svađaš, možeš sam da odrediš šta je meni OK, to ti daje nesumnjivu prednost. Ne pravim problem.znaci tebi je ok da americke kompanje i dalje rade u Rusiji zgrcu milijarde, a da istovremeno ta ista amerika trazi od nas da uradimo suprotno, da uvedemo Rusiji sankcije i tako sebe lisimo profita i resursa koje Rusija ika a bez kojih ne mozemo?
Pa koliko su zakoni isti za sve, to je upitno.Nije važno čija je firma, to potenciranje je samo tvoj problem, već gde i kako posluje ... U Rusiji postoje zakoni, isti za sve, i ono se moraju poštovati ...
Pa koliko su zakoni isti za sve, to je upitno.
Korupcija tamo je ista kao kod nas. Sudstvo je u vlasti vladajuće strukture, isto kao kod nas.
Ne znam ništa o memecoinu. Jedino što znam to je da svako može da napravi svoj virtuelni novčić, i Srbin i Kinez i Amerikanac.Evo Tramp lansirao memecoin i neke budale složiše u tu virtuelnu stvar 14 milijardi dolara
Sto bas tu a ne u Kini nekog average Kora?
1,2 milijarde dolara POREZA NA DOBIT
Zna li nelo kolika je dobit?
Koliko li su hrvati uplatili poreza rusima ?
Koliko li su hrvati uplatili poreza rusima ?