Kakav je život u CG

nikolina1997

Zainteresovan član
Poruka
162
Oduvek sam imala želju da živim negde na moru i generalno da promenim okruženje, to malo okruženje gde me svi znaju. Dosadilo mi je da gledam ista lica, iste ulice, slušam iste priče i izlazim na ista mesta.. Preselila bih se negde, ali opet ne predaleko jer sam vezana za porodicu i ne znam kako bih podnela da ih vidim jednom godišnje ili ni toliko. Zato me zanima, ako ovde ima nekog da živi u CG, kakav je tamo život, jednom sam samo bila, ali od tada ne mogu da prestanem misliti o toj zemlji, moru i prijatnim ljudima jer zaista nisam imala nikakvu negativnu situaciju koju bih sad ovde napisala

Ja obozavam Crnu Goru. Zadnjih godina je moderno pljuvanje po njima, njihovim cenama, letovalistima, i td.
Nekoliko godina , oko 2010, ,, bili smo tamo na letovanju, svake godine, Dobre Vode, blizu Bara..
Ne znam kako tamo ljudi zive, ali verujem da je bolje nego ovde. Ako nista drugo, toplije je.
Petrovac je takodje jakooo lep grad. Sa tradicijom.

Oduvek sam imala želju da živim negde na moru i generalno da promenim okruženje, to malo okruženje gde me svi znaju. Dosadilo mi je da gledam ista lica, iste ulice, slušam iste priče i izlazim na ista mesta.. Preselila bih se negde, ali opet ne predaleko jer sam vezana za porodicu i ne znam kako bih podnela da ih vidim jednom godišnje ili ni toliko. Zato me zanima, ako ovde ima nekog da živi u CG, kakav je tamo život, jednom sam samo bila, ali od tada ne mogu da prestanem misliti o toj zemlji, moru i prijatnim ljudima jer zaista nisam imala nikakvu negativnu situaciju koju bih sad ovde napisala
Pitaj sta te interesuje konkretno 😀 sta bi radila

Pitaj sta te interesuje konkretno 😀 sta bi radila
Po struci sam diplomirani ekonomista, nije mi to ni najbitnije šta bih radila, spremna sam i na to da radim neko vreme ako treba van struke dok se ne pronađe nešto jer sam radila sve vreme tokom studija i u butiku i u magacinu.. Ali svakako bi mi značila info da li ima posla za računovođe, bankare, eventualno neka administracija. Kako se kreću cene stanova za iznajmljivanje i koji grad je najpovoljniji i najpogodniji za život

Po struci sam diplomirani ekonomista, nije mi to ni najbitnije šta bih radila, spremna sam i na to da radim neko vreme ako treba van struke dok se ne pronađe nešto jer sam radila sve vreme tokom studija i u butiku i u magacinu.. Ali svakako bi mi značila info da li ima posla za računovođe, bankare, eventualno neka administracija. Kako se kreću cene stanova za iznajmljivanje i koji grad je najpovoljniji i najpogodniji za život
Бар, најлепши приморски град за живот. Људи су дивни, клима савршена а за разлику од осталих који живе искључиво од туризма ( дакле сезонски, зими мртви) у Бару је живот нормалан 12 месеци.
Зато су и цене некретнина повољније као и сена закупа стана.

stanove za iznajmljivanje pogledaj na www.patuljak.me , mogla bi da nadjes pristojan posao u struci i van struke, posla ima i radnika fali, najpogodnija Budva ili Bar za zivot jer si rekla da bi negdje blizu mora, mozda i Novi 😀 doslo je do povecanja plata i penzija u Crnoj Gori, ali inflacija je velika jer su cijene hrane skocile

Ја обожавам Бар, о боо жаа ваам!
У свим другим градовима ( рачунам и Хрватску и ЦГ) сам наилазила на непријатне људе, или мање пријатне, док у Бару никад а провела сам доста времена.
увек сам имала одлично искуство

stanove za iznajmljivanje pogledaj na www.patuljak.me , mogla bi da nadjes pristojan posao u struci i van struke, posla ima i radnika fali, najpogodnija Budva ili Bar za zivot jer si rekla da bi negdje blizu mora, mozda i Novi 😀 doslo je do povecanja plata i penzija u Crnoj Gori, ali inflacija je velika jer su cijene hrane skocile
Hvala puno! Vidim jake su cene, kako se kreću plate?

Hvala puno! Vidim jake su cene, kako se kreću plate?
Minimalna 600/800 zavisi od strucne spreme

Prosječna zarada u Crnoj Gori biće od oktobra 1.000, a minimalna 700 eura, saopštio je premijer Milojko Spajić predstavljajući davno najavljivani ekonomski program "Evropa sad 2" i fiskalnu strategiju za naredne dvije godine.

Trenutna prosječna neto zarada u Crnoj Gori iznosi 832, a minimalna 450 eura.

Prema planu, minimalna zarada za zaposlene sa srednjom školom biće 600 eura, dok oni sa visokom stručnom spremom neće primati ispod 800 eura.

Ја обожавам Бар, о боо жаа ваам!
У свим другим градовима ( рачунам и Хрватску и ЦГ) сам наилазила на непријатне људе, или мање пријатне, док у Бару никад а провела сам доста времена.
увек сам имала одлично искуство
20 godina tamo idem...jednom nisam imao sitno da platim kafu u centru. I kaze konobarica " u redu je" ja dodjem sutra, kazem ,dugujem od juce a ona kaze "ne dugujete vi nista osjecajte se prijatno"..Prelep cist grad .Pijaca velika ima sta pomislis i sta ne znas da postoji ,pecenje na kilo ...tamo malo dalje sarena pijca...prodavnice za alat ...ma sve..Bar ima odlicnu vodu i jak pritisak ali nekretnine su sve skuplje..

Back