Kakav je smisao braka u savremenom društvu?

Šalu na stranu.
Na dan venčanja prišla nam je jedna baba strina i uhvatila nas za ruke.
Rekla je da smo mi sad dva konja koji su se upregli u jedna kola.
Nekad će jedan vući jače, drugi slabije.
Važno je samo da ne vuče svaki na drugu stranu.
Onda će ta kola negde stići.
Ako se vuče na suprotne strane, pokidaše se i amovi i konji i kola.

Ta mi je slika pred očima čitav život.

aha.. dok bi tvoj dragi da ručka i da nasledi penziju.. :lol: Muški se do sad
proslaviše na temi..

Nije ti brak prepreka za lični razvoj? :think:
Ne, sve je stvar u mentalnom sklopu osobe i razumevanju. Ako se zaljubio u mene ambicioznu, zavoleo tu moju osobinu da stalno radim na sebi, naravno da će je podržati. A ja sam birala muškarca dovoljno sigurnog u sebe da mu to ne ruši ego već obrnuto.

Ja mislim da se ljudi previše plaše da ne ostanu sami, treba im neko s kim mogu da popričaju i popiju kafu. Drugo pritisak društva (familije, kolega, poznanika) udaj se, oženi se, kada ćes itd. Ljudi ne mogu sami sa sobom, treba im neko...previše smo labilni i nismo sami sebi dovoljni
Msm da nema sta da se prica s budalama koji prate bolesne trendove i pitaju se cemu brak i porodica
Ja sam budala koji sam protiv braka na papiru koji mi ništa ne znači, ja sam za zajednički život gde bilo koja strana može da ode u bilo kom trenutku ako to želi. Ako ćeš brak na papiru pajo potpiši predbračni ugovor pre toga obavezno.

Ja mislim da se ljudi previše plaše da ne ostanu sami, treba im neko s kim mogu da popričaju i popiju kafu. Drugo pritisak društva (familije, kolega, poznanika) udaj se, oženi se, kada ćes itd. Ljudi ne mogu sami sa sobom, treba im neko...previše smo labilni i nismo sami sebi dovoljni

Ja sam budala koji sam protiv braka na papiru koji mi ništa ne znači, ja sam za zajednički život gde bilo koja strana može da ode u bilo kom trenutku ako to želi. Ako ćeš brak na papiru pajo potpiši predbračni ugovor pre toga obavezno.
Veza ili brak svejedno je ako se misli da je svako slobodan i da moze da ode kad oce pa ne moze,ne biram ti ja partnere,deca ne mogu da se podele kao imovina

Tradicionalni brak se nažalost sve više odbacuje jer se prosto ne uklapa u konzumeristički način života. Savremeni čovek je potrošač i on želi svašta da proba, sve da iskusi, pa tako i da promeni partnera sa kojim je godinama živeo jer mu stalno treba nešto novo. Glavna poruka potrošačkog društva je ''Uživaj, zabavi se i budi srećan'' a tradicionalni brak to nije u stanju da pruži.

Back