Kakav je mentalitet navijača f.k.Vojvodine?

Da li se slažete sa prvim postom

• Slažem se sa opcijom

• Ne slažem se sa opcijom (imajmo u vidu da će biti mnogo lažnih glasova koji nisu iz Vojvodine)

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Navijaci Vojvodine i njihovog mentaliteta. Ja znam kada samo isli u Novi Sad na utakmice (kraj 80-tih) kada se formira Red Firm,njih je bilo vrlo malo, a bilo je puno dece. Preko cao tifa suse folirali neki vodja Shima, kako oni ovo ono...Dolazi im Osijek - Torcida ( kasnije Kohorat) zovu nas iz Beograda u pomoc. 20.-tak Osijecna u centru Novog Sad-a sa hrvatskom zastvaom vriste, prevrnuli bi grad naopacke da nije bilo nas. dodje 8.radovaca isproziva ceo Novi Sad...Da se ne prica kada dodjemo mi ili Grobari. Bilo ih je malo, nikakvi nisu bili za tucu, ali su naglasavali da su za Srbiju. Stalno su kacili srpske zastave.
Ja navijanje ne pratim vec godinama, mislim da Red Firm treba da zna da je Novi Sad bio i bice Srbija i da zna samo tradicionalna srpska zastava treba da bude na njihovoj tribinu,

Glupo je generalizovati, na tribinu idu razne generacije, razni tipovi ljudi, školovani i ne školovani, bitange i "normalni" ljudi itd, itd. Jedino što je zajedničko svima njima jeste ljubav prema klubu, a sve ostalo će biti samo glupo generalizovanje i automasko ocrnjivanje "navijačkog mentaliteta" koji se uglavnom povezuje sa devijantnim ponašanjem.
Istina, možda tako i jeste u nekoj procentualnoj većini, ali ipak ne treba zaboraviti i one koji nisu skloni devijantnom ponašanju, a svrstavani su u isto samo zato što kažu da navijaju za određeni klub.

Kao što je u prethodnim postovima istaknuto, kakve veze ima zastava ap Vojvodine sa klubom.... Čista glupost.
Zbog gluposti poput tih koje je naveo tvorac teme ljudi i misle da su navijači kluba Vojvodine autonomaši, svi su za decentralizaciju, neki čak i za ocepljenje i bla bla bla.
Na tribinu ide zastava kluba, ne znam da li su prestali za zastavama navijačkih podgrupa, pošto znam da se pričalo o tome da će se nositi samo zastava kluba, u svkaom slučaju toliko o zastavi xD

A, ako nekog baš zanima mentalitet navijača Vojvodine trebao bi da ode na utakmicu i da poseti forum kako bi video da se cela ta priča ne svodi na samo par stvari, i da su većina navijača zapravo normalni ljudi :P

Back