Kakav je mentalitet navijača f.k.Vojvodine?

Da li se slažete sa prvim postom

• Slažem se sa opcijom

• Ne slažem se sa opcijom (imajmo u vidu da će biti mnogo lažnih glasova koji nisu iz Vojvodine)

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

damsoo

Primećen član
Banovan
Poruka
582
Sve mi se čini da u poslednje vreme grupe neke podgrupe ne predstavljaju pravilno Novi Sad i Vojvodinu.. tako što imaju ispade fašizma,mržnje,ksenofobije,nacionalističke grafite i transparente,,što nikako ne priliči jednom Vojvođaninu pa ni navijaču,
kao da pokušavaju da budu glasniji i da ubede sami sebe da je to Vojvodina.

Pošto lično mislim da treba da se organizuju navijači Vojvodine u drugom svetlu.Za početak dobro bi bilo i da se na utakmice nosi zastave Vojvodine,ona sa 3 zute zvezdice sto stoji na isntitucijama.Da stavimo huliganima do znanja da ne svojataju naš klub !

Нови Сад је увек био центар српског национализма и елите, тако да тај менталитет савршено одговара Новосађанима. Застава са звездицама је новокомпонована у стилу ЕУ и нема никакве везе са правом Српском Војводином. Ово је једина права војвођанска застава, а не тај ЛСВ шунд:
ZastavaVojvodine6.april.gif

Sve mi se čini da u poslednje vreme grupe neke podgrupe ne predstavljaju pravilno Novi Sad i Vojvodinu.. tako što imaju ispade fašizma,mržnje,ksenofobije,nacionalističke grafite i transparente,,što nikako ne priliči jednom Vojvođaninu pa ni navijaču,

Pošto lično mislim da treba da se organizuju navijači Vojvodine u drugom svetlu.Za početak dobro bi bilo i da se na utakmice nosi zastave Vojvodine,ona sa 3 zute zvezdice sto stoji na isntitucijama.Da stavimo huliganima do znanja da ne svojataju naš klub !

jesi bio seksualno zlostavljan kao mali?

@Voslavu

Jeste, ali vidim da su neki već progurali drzavnu zastavu i to ovu novoizmišljenu četničku.
Glupo je da navijači kluba iz Vojvodine budu predstavljeni preko te male grupe naci-huligana koji ne predstavlajju Vojvodinu.
Zato i ideja da se nose zastave sa zvezdicama :)

Koju novoizmišljenu četničku ?
Država Srbija ima jednu jedinu državnu zastavu.
i to je ova :
drzavna%20zastava%20RS.jpg

Ali njoj nije mesto na tribini, kao ni pokrajinskoj zastavi, jer postoje pravila kako i kada se te zastave ističu.
Na tribini treba da se viore znamenja kluba, kao što u ostalom i jeste slučaj.
istorija.jpg

Zastava pokrajine "sa zvesticama" je obeležje pokrajine, i nema nikakve veze sa klubom.
To što klub i pokrajina imaju isto ime ne znači da su im znamenja ista.

Koju novoizmišljenu četničku ?
Država Srbija ima jednu jedinu državnu zastavu.
i to je ova :
drzavna%20zastava%20RS.jpg

Ali njoj nije mesto na tribini, kao ni pokrajinskoj zastavi, jer postoje pravila kako i kada se te zastave ističu.
Na tribini treba da se viore znamenja kluba, kao što u ostalom i jeste slučaj.
istorija.jpg

Zastava pokrajine "sa zvesticama" je obeležje pokrajine, i nema nikakve veze sa klubom.
To što klub i pokrajina imaju isto ime ne znači da su im znamenja ista.

:ok:
Samo je sitna slika, ne vidim lešinara... :D

Ja sam redovan na severu tako da za sebe mogu reci da sam Firmas!Navijam za Vojvodinu od kad znam za sebe!Ali se nikako ne mogu sloziti sa prvim postom,kao prvo biti Srbin-nacionalista ne znaci biti fasista,klerofasista ili sta vec ne znam kako nas vi anti-Srbi vise nazivate,ne zaboravite da su Srbi bili anti-fasisti u drugom svetskom ratu za razliku od Madjara i Hrvata,nisu Srbi bacali ljude pod led i to zapamtite!Kao drugo Vosa je klub iz Srbije za koju navijaju gradjani te iste Srbije nebitno koje nacionalnosti ali oni moraju da postuju svoju drzavu!I za kraj jedna pesma koja vas anti-Srbe sigurno boli!
U evropi ima jedan grad svi ga znaju kao NOVI SAD a ja ga zovem SRPSKA ATINA u njemu igra moja VOJVODINA!!!

нисам за фкв, односно нисам више ни за кога. А што се тиче менталитета ''војвођана'' уопште, мислим на оне што себе сматрају великим Војвођанима- нешто изнад Срба- Њ Е С Р А , исфолирано, плитко. Као и ''застава''.

Izrazen nacionalizam pomenutih grupa (i ne samo njih) je buntovni odgovor na izrazeno gushenje nacionalnog osecanja i na sve cescu neosnovanu represiju nad grupama srpske nacionalnosti koje rezhim sistematski sprovodi uglavnom u javnim glasilima, zabranama okupljanja i bahatim zandarmerijskim intervencijama na uredno prijavljenim tribinama neagresivnih srpskih udruzenja.

Cela ova tema me podseća na ukidanje navijačkih grupa u BG-u... Otiđi jednom na sever, uveri se kakav je mentalitet... Još kad damo gol, pa ljubiće te k'o najrođenijeg brata... Sad mi tu da ti pričamo naša iskustva, doživljaje, sećanja, ne ide... Dok ti nisi tamo, u masi, miris pirotehnike... Tišina... Fudbaleri izlaze, urlik naših! Pesma kreće, bubanj, ruke! Trenutno te pične i adrenalin i endorfin kad vidiš da svi rade kao jedan, kad vidiš slogu, kad vidiš zajedničku ljubav koja vodi na navijanje... Kreće utakmica, a mi još glasnije... Počinje i skakanje... Bol ne osetiš. Važno je samo biti što glasniji-što jači-što izdržljiviji. Stiže ti zastava u ruke, širiš boje kluba, ponosno je gledaš, vijoriš u osmicu, ne želiš da dozvoliš ni u jednom trenutku da se ne vide boje...
... poluvreme...
wc, voda, voda, voda, voda, cigaret pauza ispred prostorija, priča i ćaskanje sa policijom (da, verovali nam ili ne, svaki put možemo s' njima normalno da razgovaramo, samo što su uvek oprezniji sa zvezdom i partizanom, što je i logično i za razumeti i za poštovati)
Nastavak... Koreografija se sprema... Zvižduk i kreće... Koreografija. Uigrani. Svi kao jedan. Baklje. Dimne. Zastave. Sve ide jedno za drugim, sve je super, baš onako kako treba... U kratkoj pauzi koreografije i navijanja čujemo zapad kako poneki glasno viču:" 'ajde još malo"... Počinje neka buka, koju mi gušimo našim navijanjem? Gol? Penal? Samo šansa? Za naše?
Završavamo koreografiju, pogled na sat: Domaći 1-Gosti 0...
Slavlje, sve se ponavlja samo 5 puta glasnije! Sreća! Radost! Uživanje.
Nastavljamo da bodrimo, sad vičemo SAMO HRAAABROOO DO NOVE POBEDE, ALLLLEEEEE....
...
Sudija pokazuje još 2 dodatna, pa, ok, bila je korektna utakmica...
Kraj.
Policija izvodi gostujuće navijače. Naši fudbaleri dolaze do severa, poneki navijač skoči dole da izljubi favorite, plavi ne reaguju...
Mi se i dalje deremo, pokazujemo gostima ko je najglasniji na stadionu, ko je danas pobedio, kome se danas posvećuje pesma sa severa...
Lupamo u bubanj i vičemo dok nam ne dozvole da izađemo sa severa...
Skupljamo zastave, skupljamo transparente, odlazimo punih srca, srećnih duša kućama... Za večeras je organizovana proslava pobede... Vidimo se par sati kasnije, iako smo premoreni od svega...
I tek kad dođeš kući, osetiš bol od skakanja, vijorenja zastave, aplauza...
E, to treba doživeti, to je sve ono što ja mogu da napišem i još stotinu puta, ali vi koji niste bili tamo, to nikad nećete razumeti, dok zapravo ne odete...
Živi bili, na severu se videli... Uzdravlje.

Bio je, jeste, i biće!

A ovo nešto novih huligana što su skoro izašli iz pelena pa se sad lože na nacionalizam,kako su došli tako će i otići! Nisu u životu rata videli al su veći "Srbi" i od veterana..

Kakav rat mešaš sa navijanjem!Nikad bio nije niti će biti,samo u tvojim snovima!Sve starije navijače ,koji nažalost ne dolaze često na utakmice zbog obaveza,koje poznajem se ne bi slozili sa tvojim prvim postom!A Srbenda sam veci od tebe Jugoslovenu!

@tarantul

ma veci si ti od ....
verovatno si neki naci klinac sa severa

zbog vas takvih vecina pravih navijaca ni ne dolazi na utakmice ili se smeste na zapad
uostalom pravi mentalitet se nece ni videti na ovom beogradskom forumu,koji sam konj sto sam uopste i postavio temu ovde.

Poslednja izmena:
@tarantul

ma veci si ti od ....
verovatno si neki naci klinac sa severa

zbog vas takvih vecina pravih navijaca ni ne dolazi na utakmice ili se smeste na zapad
uostalom pravi mentalitet se nece ni videti na ovom beogradskom forumu,koji sam konj sto sam uopste i postavio temu ovde.

Svaka tebi čast što si antifašista,ali da li ti i jednog trenutka ne bude barem malo neprijatno to stojiš pored onih kreatura iz Afans-a?Pa da zbog takih botova,koji propagiraju neku jugoslovensku/europejsku patetiku i nema više navijača!

Ne želim nikoga da vređam ali koliko se ja razumem u istoriju Novi Sad je oduvek bio centar srpskog nacionalizma :D
Tako da mi pomalo deluje smešan ovaj pokušaj poturanja "zastave" sa tri zvezdice...čak mislim da je tu zastavu lakše prodati u Beogradu nego u Novom Sadu hahaha

Inače navijači su svugde isti...naloženi klinci navučeni na adrenalin ...

Back