Kafić "ATLANTIDA"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
E, dio nas, a koji bismo da svi vide, ali i od koga se percepcija drugih zna iskrivit.

Da.
A zašto ti nemaš avić ? Ne želiš dati niti jedan dio sebe ? :) Ne želiš ostavi krivi dojam ? :think:
Nekad davno imala sam isključenu opciju avića, nisam ih mogla vidjeti. Ometali su me u procjeni onoga tko piše. Zna se desiti da je avić zbilja simpa, leži ti na prvu i onda ne vidiš što osoba zaista piše, nego uljepšavaš. A najgore je kad čovjek sam sebi laže :D
Naravno ima i suprotnih situacija, obično su to provokatori. Kad na avić stavi sliku A. Gotovine znaš što možeš očekivati :D ....a na koncu ispadne netko ok.

Avatar puno može otkriti o osobi. Ne na taj način kako ti gledaš (mada i tako) da je to dio sebe koji prezentiramo. Tim što želimo nešto prezentirati otkrivamo puno. Tko želi vidjeti lako vidi o čemu je riječ.

Dećkima želim da se bar u narednih deset godina ne razočaraju u svet odraslih, bar dok malo ne ojačaju. Ako im to uspe, momci i njihove ideje imaju šanse.

nisam znala za ovaj tip punjenja, ali baš neki dan se pitam kako to da nema bežičnih punjača za mobitele, kad ih ima za slušalice za komp :D Ako se bežične slušalice pune elektromagnetnom indukcijom, zašto ne i mobiteli.... Nisam dovoljno potkovana u to materiji, samo mi je palo na um, dok sam slušala neku glazbu i šetala po stanu....i onda naletim na ovaj članak. Prst sudbine...

Dobro jutro svima :)
coffee_art_39-1.jpg

Poslednja izmena:
Dže ste koke, evo ing-a :)

Ebo vas avatar, po meni on ne predstavlja ništa! Ne kontam potrebu ljudi da kroz postove i avatare odrađuju pop-profilisanje i analizu ličnosti koja stoji iza. Mnogi, garant, iskrivljuju sliku o sebi iz nedokučivih razloga.
Za vežbanje amaterske psihologije ima ceo jedan svet, sve sa komšijama, prijateljima i familijom. Mnogo lakše ide tako. Naravno, može i ovde al' to je samozavaravanje. Malo ulaznih informacija a nameće se i pitanje da li su istinite...

Elem, ebeš pop psihologiju. Moram da se požalim.
Po prvi put sam u radionici zauzeo poslednje mesto. Od 12 pokušaja, moj bi, po oceni konkurencije, najslabiji.
Bilo je i slabijih, al' moj popušio jer sam kraj priče odradio suprotno ukusu publikuma tamo.

Eno ga na blogu (sad ja kao Oziman), jadničak, valjda će mu neko udeliti koju lepu... :)
(mislim na pokušaj, ne Ozimena :) )

Poslednja izmena:

Ebo vas avatar, po meni on ne predstavlja ništa! Ne kontam potrebu ljudi da kroz postove i avatare odrađuju pop-profilisanje i analizu ličnosti koja stoji iza. Mnogi, garant, iskrivljuju sliku o sebi iz nedokučivih razloga.
Za vežbanje amaterske psihologije ima ceo jedan svet, sve sa komšijama, prijateljima i familijom. Mnogo lakše ide tako. Naravno, može i ovde al' to je samozavaravanje. Malo ulaznih informacija a nameće se i pitanje da li su istinite...

Po prvi put sam u radionici zauzeo poslednje mesto. Od 12 pokušaja, moj bi, po oceni konkurencije, najslabiji.
Bilo je i slabijih, al' moj popušio jer sam kraj priče odradio suprotno ukusu publikuma tamo.

Eno ga na blogu (sad ja kao Oziman), jadničak, valjda će mu neko udeliti koju lepu... :)
Ako ti ista znaci dodelila sam ti reputaciju :(
A meni je tvoj avatar najlepsi na forumu,oduvek...ne poredim nikakve alter ego pokusaje i sl.
jednostavno mi se svidja ili ne...avatar.
Odoh ja na fuka sa nasim cika brzim,ako se ne izgubi dovde :mrgreen:

Da.
A zašto ti nemaš avić ? Ne želiš dati niti jedan dio sebe ? :) Ne želiš ostavi krivi dojam ? :think:
Nekad davno imala sam isključenu opciju avića, nisam ih mogla vidjeti. Ometali su me u procjeni onoga tko piše. Zna se desiti da je avić zbilja simpa, leži ti na prvu i onda ne vidiš što osoba zaista piše, nego uljepšavaš. A najgore je kad čovjek sam sebi laže :D
Naravno ima i suprotnih situacija, obično su to provokatori. Kad na avić stavi sliku A. Gotovine znaš što možeš očekivati :D ....a na koncu ispadne netko ok.

Avatar puno može otkriti o osobi. Ne na taj način kako ti gledaš (mada i tako) da je to dio sebe koji prezentiramo. Tim što želimo nešto prezentirati otkrivamo puno. Tko želi vidjeti lako vidi o čemu je riječ.

ok.gif
ok.gif

Upravo tako, kao i ti nekad davno.
Isprva mi je bilo malo bezvezno da se foliram nekom sličicom.
Onda sam video da svi imaju neku zvrčku i da se ona, kao što kažeš, odmah na prvi pogled jako vezuje uz doživljaj osobe, obično potpuno promašen, bilo zbog nespretnosti postavljača, bilo iz zastranjenosti posmatrača. Kao i u rl. "Isto vide, a razno tumače..."
Ubrzo posle uvideh, svima je potrebno da manipulišu druge svojom pojavom. Neki vrlo uspešno, neki tragično i katastrofalno.
"some dance to remember
some to forget.. "
Stara stvar. Otkad je sveta ima i oblačenja, da ne kažem maskiranja.
Zato što je ovo postao javni interaktivni medij, poput korzoa iliti rive, kale, svojevremeno, mora da postoji mogućnost da se prikažu krpice. Da, ali šta ja da obučem večeras, a da nosi nešto moje osobeno? Ja u jednoj slici i to minijaturnoj. Ne ide. Malo me zbunilo, došao sam ovamo da nešto kažem, a ne da se kitim nekim sličicama. Mislio sam, da se dosta razumljivo mogu izraziti rečima, pa ko čita, stekne valjda neki uvid ko sam ja, a na kraju mnogo je bitnije šta kažem, mišljah. Avići smajlići, to mi je izgledalo kao Fejsbuk foliranje, potrebno pre svega onima koji ne vladaju medijem pisane reči. toga uvek ima gde je masa ljudi.
Srećom u ovom društvu sme i da se ide neodeven a da se ne bude go.
Nisam imao pojma tada, a posle sam primetio da bih u onome što zoveš procena drugih, bio naviše ometen ako bih morao da pazim na svoj luk u skladu sa avatarom. Počne čovek sam sebi da laže, jako dobro rečeno, svi smo mi kvarljiva roba. Ono malo intuicije koje sam uspeo da odnegujem, bilo bi oduvano kao plamen sveće na promaji, čini mi se. Ipak, lagao bih kada bih rekao da se ne bavim manipulacijom drugih, provociranjem i ostalim obaveznim i društveno potrebnim radnjama.
Ono ća iman od sebe, dajen kako znan i kome znan, no mi ta piturela ća ističe MENE, malo pregrub alat, a oni drugi oprobani u rl pokazuju i ovde priličan uspeh.

Lipa, dobro ti jutro želin.

(mislim na pokušaj, ne Ozimena :) )

Ma tvoje su price sve do jedne odlicne a to sto i zbrzas uvek se da popraviti.

Nisam subjektivna :lol: Kad mi se nesto ne svidja ja ti kazem. Ali cinjenica je da si autentican,da imas izgradjen svoj stil pisanja koji je prepoznatljiv i da se ne secam da si do sad i ono sto si ispravljao uradio lose. Ja nisam expert i naravno da ce ljudi koji su u toj grani naci mane,ja ti ovo govorim kao najobicniji citalac kome se dopada nacin na koji predstavljas ono sto si zamislio. :)A sto ja ne bi bila objektivna? :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back