Kafić "ATLANTIDA"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Paukove mreže prekrili polja u Australiji

Iako se čini da su polja prekrivena snijegom, riječ je o djelu milijuna paukova..
Velike poplave u Novom Južnom Walesu uzrokovane obilnim kišama, nagnulo je milijun paukova da se penju na drveće, kuće i visoku travu pri čemu su iza sebe ostavljali svoje niti
Nakon što se voda povukla, ostala su nepregledna polja paučine koja prekriva drveće i travu a pejzaž izgleda potpuno sablasno. Mještani grada Wagge Wagge ne osjećaju se ni malo ugodno, jer ne znaju kada će paukovi otići.

4468723141.jpg

6622900003.jpg

557789033321.jpg

Mladi izumitelj: Ivan Kožar (15) izumio bežični punjač

Puniti baterije bez kabela ili svirati Knockin’ on Heavens Door, a da ne znate akorde, moguće je ako se da prilika inovatorima koji su se predstavili na 10. međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2012. koja je jučer završena u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Ivan Kožar iz Ivanić-Grada, učenik prvog razreda Tehničke škole Ruđera Boškovića, predstavio je svoj bežični punjač kojeg je osmislio dok je još bio u osnovnoj školi.

Poanta je da se fotoaparat, bežični miš, mobitel ili bilo koji drugi aparat mogu puniti tako da se stave pored “čarobne kutije”. Ivan smatra da bi njegov izum mogao biti i praktičniji kada bi ga se doradilo, no neki dijelovi koji su mu za to potrebni mogu se nabaviti samo u velikim količinama pa mu je teško doći do njih. Neki su mu ljudi na sajmu ponudili sponzorstvo i savjetovali mu da patentira izum, no najbolje bi bilo da njegovu ideju otkupi tvrtka koja ju može iskoristiti.

Razumna cijena

“Nadam se da će zamijeniti žičane punjače. U uređaj sam uložio sto kuna, a kad bi se proizvodio serijski, proizvodnja bi koštala četrdeset kuna. To je razumna cijena jer bi se prodavao po dvjesto kuna, što je malo više od prosječne cijene maski za pametne telefone”, kaže Ivan. Dvojac iz Samobora, David Martić i Matija Lastovčić, koji su završili Srednju strukovnu školu Samobor, a idu i u glazbenu školu, smislili su gitaru za početnike. Program s notama priključi se na gitaru, a diode prenose akorde i sviraču svjetlom pokazuju koju žicu treba stisnuti.

“Ova je od pleksiglasa i dosta je teška, no htjeli smo da se sve vidi. Radimo na drvenoj, da može ući u široku primjenu”, poručuju dečki iz Samobora. Svijetla budućnost, ako im društvo da šansu.

izvor

ivan-kozar.jpg

Dećkima želim da se bar u narednih deset godina ne razočaraju u svet odraslih, bar dok malo ne ojačaju. Ako im to uspe, momci i njihove ideje imaju šanse.

Paukove mreže prekrili polja u Australiji

Iako se čini da su polja prekrivena snijegom, riječ je o djelu milijuna paukova..
Velike poplave u Novom Južnom Walesu uzrokovane obilnim kišama, nagnulo je milijun paukova da se penju na drveće, kuće i visoku travu pri čemu su iza sebe ostavljali svoje niti
Nakon što se voda povukla, ostala su nepregledna polja paučine koja prekriva drveće i travu a pejzaž izgleda potpuno sablasno. Mještani grada Wagge Wagge ne osjećaju se ni malo ugodno, jer ne znaju kada će paukovi otići.

4468723141.jpg

6622900003.jpg

557789033321.jpg

Poplava je izgleda dovela do najezde sitnih insekta, a time i do idealnih islova za paukove, neravnoteža u prirodi. Pitanje je samo da li je to sve samo paučina, ima i drugih stvorova koji ostavljaju nešto slično za sobom.
Ne bude li se čovek petljajo, priroda će to sama regulisati.

Sinoc mi se sin posibao s nekim klincem,danas njegova mama zove mog muza i
ovim recima..(inace mama je bila i mom detetu vaspitacica,jos uvek je vaspitacica i sef naseg vrtica
a deca su nam u srednjoj skoli) :
Deca su nam se sinoc nesto pokacila i potukli su se,recite
vasem malom da se ne kaci vise sa mojim sinom jer kad mi stariji sin izadje iz ZATVORA
moze da bude jos problema,takav je on,branice brata...oni su u pubertetu
jasno mi je ali neka pripazi ...bla,bla,bla....:eek:
Reci jedne vaspitacice,roditelja dece kriminalaca..:eek:
Sokirana sam:eek:
Felon-felon-criminal-crime-smiley-emoticon-001086-facebook.gif

Poslednja izmena:
ovim recima..(inace mama je bila i mom detetu vaspitacica,jos uvek je vaspitacica i sef naseg vrtica
vasem malom da se ne kaci vise sa mojim sinom jer kad mi stariji sin izadje iz ZATVORA

Au.. I ja imam sina,dobro je dok je mali..
Inace Biki,to sam ja Deni- vratila sam se svom jedinom i iskonskom imenu :lol:
Vecina njih me zvala Alex,pa eto.. Da se ne zbunis :lol:

:sad2::eek::besan2: Al ga je vaspitala, svaka joj čast!

Au.. I ja imam sina,dobro je dok je mali..
Inace Biki,to sam ja Deni- vratila sam se svom jedinom i iskonskom imenu :lol:
Vecina njih me zvala Alex,pa eto.. Da se ne zbunis :lol:
Ej,hocu i ja da menjam nik i niko ne zeli da mi pomogne,pitala sam Sofiju moderatora kako
rekla mi da pisem Tab-u,pisala mu ja pre mesec dana i nema odgovora..
Aj pomozi mi da promenim nik,faaaaja:zag:
A sto se dece tice...nek nam je Bog u pomoci,zasad su mi dobri,ovo je prvo sranje koje je napravio
inace je sportista,mirno dete....ali eto,natrci na budalu i nece da se povlaci
nego odmah vraca...hebiga i bolje je tako ali se plasim toga uzasno...

Guram nekako!:cao: E budi Bog s nama, sećam se kad sam ja išla u osnovnu školu, voštila sam dečake ko volove u kupusu - devojčice nikad, i više puta su me njihove majke drukale učiteljici a ona zvala moju mamu da ih ''jadne'' zaštiti od mene. Inače sam bila odlična i nikad nisam pravila sranja, ali kad su budalaste pubertetlije krenule da privatavaju, branila sam devojačku čast. Uvek sam bila malo nezgodna.:azdaja::tiganj:. Čak me se i ovaj moj kad pobesnim poplaši, iako je jači od mene i nikad se za 14 godina braka nismo pobili - daleko bilo.

Guram nekako!:cao: E budi Bog s nama, sećam se kad sam ja išla u osnovnu školu, voštila sam dečake ko volove u kupusu - devojčice nikad, i više puta su me njihove majke drukale učiteljici a ona zvala moju mamu da ih ''jadne'' zaštiti od mene. Inače sam bila odlična i nikad nisam pravila sranja, ali kad su budalaste pubertetlije krenule da privatavaju, branila sam devojačku čast. Uvek sam bila malo nezgodna.:azdaja::tiganj:. Čak me se i ovaj moj kad pobesnim poplaši, iako je jači od mene i nikad se za 14 godina braka nismo pobili - daleko bilo.

I ja sam se tukla ko blesava,sa muskarcima ali sam i dve kokoske iz odeljenja omlatila ...:rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back