Kafe koje se nikada ne popiju

Džudi S

Domaćin
Moderator
Poruka
4.567
FORUM.jpg

Uz najomiljeniji topli napitak kafu, ujutru se budimo i spremamo za novi dan.

Poziv na kafu je poziv za druženje, za obična ćaskanja ili razgovor o ozbiljnim temama.

Brz tempo života diktira nam vreme..vreme za posao, vreme za lične, porodične obaveze. Odlažemo susrete i dogovore, odlažemo pozive na kafu jer mislimo da ćemo ih nekada popiti sa dragim prijateljima i prijateljicama.

Iznenada se dogodi nešto što nas zauvek razdvaja od dragih prijatelja. Odlazak u inistranstvo na duže garancija je da ćemo jednog dana popiti kafu.
Ali.. Neki prijatelji, drage osobe odu zauvek iz naših života. Preminu iznenada ili zbog teške bolesti.
Posle početne neverice i bola pitamo se: Zašto smo odlagali taj susret?

Da li ste imali dragu osobu sa kojom ste ste se dogovarali i želeli da popijete kafu, a do tog susreta i te kafe nikada nije došlo?

Zašto nemamo vremena za druženjem sa ljudima koje volimo i poštujemo?

Da li možemo da se promenimo i ponekad nađemo slobodno vreme za, nama važne, susrete?

Foto: Pixabay.com

Želela sam i pravila planove da popijem kafu sa čovekom koji je bio moj uzor i koga sam puno poštovala. Kafa je isplanirana za ponedeljak. Čovek je preminuo u petak.
Isto mi se desilo i sa dve, tri druge, drage osobe.

Kada se setim tih osoba, ponekad se kajem.
S' tobom neću da se dogovaram da pijemo kaficu negde i ćeretamo o svemu i svačemu...
Meni se još živi, hahahah

:rotf:

Pogledajte prilog 1621899
Uz najomiljeniji topli napitak kafu, ujutru se budimo i spremamo za novi dan.

Poziv na kafu je poziv za druženje, za obična ćaskanja ili razgovor o ozbiljnim temama.

Brz tempo života diktira nam vreme..vreme za posao, vreme za lične, porodične obaveze. Odlažemo susrete i dogovore, odlažemo pozive na kafu jer mislimo da ćemo ih nekada popiti sa dragim prijateljima i prijateljicama.

Iznenada se dogodi nešto što nas zauvek razdvaja od dragih prijatelja. Odlazak u inistranstvo na duže garancija je da ćemo jednog dana popiti kafu.
Ali.. Neki prijatelji, drage osobe odu zauvek iz naših života. Preminu iznenada ili zbog teške bolesti.
Posle početne neverice i bola pitamo se: Zašto smo odlagali taj susret?

Da li ste imali dragu osobu sa kojom ste ste se dogovarali i želeli da popijete kafu, a do tog susreta i te kafe nikada nije došlo?

Zašto nemamo vremena za druženjem sa ljudima koje volimo i poštujemo?

Da li možemo da se promenimo i ponekad nađemo slobodno vreme za, nama važne, susrete?

Foto: Pixabay.com
Naravno da treba ići na druženja uz kafice... Nema ništa lepše...
Takva druženja jesu po meri najvećeg broja žena...
Pa još kada se prevrnu šoljice, hahahah
Nema kraja priči...
Žene znaju da se druže uz tu malecku šoljicu ukusnog napitka.

И ја сам тако мислио, па звао френдице на кафу или су оне мене звале на кафу (зависи од ситуације).

И ја тако пио кафу, дружио се, ћаскао о обичним или озбиљним темама.

После ми објаснили да је позив на кафу у ствари позив на секс.

И кад вратим филм, заиста, у 80 % случајева било је јасних сигнала да није у питању кафа.

Од тада, љубавни живот ми је далеко успешнији.

Želela sam i pravila planove da popijem kafu sa čovekom koji je bio moj uzor i koga sam puno poštovala. Kafa je isplanirana za ponedeljak. Čovek je preminuo u petak.

Наравоученије

ко жели да живи, не сме да Џуди да уговара кафу.

Mozda si dugo cekala, ili su te osobe dugo cekale.
Svi smo smrtni, ako predugo cekamo verovatnoca da nas nema raste.

Pre neki dan su mi javili da je preminuo bivsi kolega iz Srbije, moja generacija, trebalo je da se vidimo pre mesec dana kad sam bio u Srb, ali sam se ja lose organizovao, nisam stigao, i onda smo rekli kad smo se culi "videcemo se, ima dana".

Jbg. Takav je zivot.

Sad idem na kratak put u CG, i isplanirao sam za samo 4 dana da se vidim sa 20-tak osoba. I iscimacu se koliko god je potrebno da se sa svima njima vidim.

Jer ipak izlega da ono "videcemo se, ima dana", nije tacno.

Kad mi se baš pije kafa u gradu, odsedam na par omiljenih mesta sama. Zagarantovano me spazi neko od mojih istovetnika kome se takođe pije kafa pa mi se pridruži i bude sjajno! Ako i ne, ispijanje kafe mi je rutualčić za koji ne moram imati pratnju ili podršku.
Što se tiče onih dugogodišnjih planova za kafu kad se sa nekim poznanikom sretnem, jasno mi je da tad/sad nije pravi trenutak i pored dobre volje, i da onim: "Sledeći put obavezno...", zapravo izražavamo nadu da će sledeći put biti taj "pravi trenutak", a ono... nije ni sledeći, ni onaj nakon, ni ko zna kad. Jednostavno, ne da se, a ne da se jer se u međuvremenu dešava svašta. Nema nikakvih zamerki, ali smo sve više i više poznanici-poznata lica, a sve manje i manje ljudi koji se druže. Podrazumevano!

Kad mi se baš pije kafa u gradu, odsedam na par omiljenih mesta sama. Zagarantovano me spazi neko od mojih istovetnika kome se takođe pije kafa pa mi se pridruži i bude sjajno! Ako i ne, ispijanje kafe mi je rutualčić za koji ne moram imati pratnju ili podršku.
Što se tiče onih dugogodišnjih planova za kafu kad se sa nekim poznanikom sretnem, jasno mi je da tad/sad nije pravi trenutak i pored dobre volje, i da onim: "Sledeći put obavezno...", zapravo izražavamo nadu da će sledeći put biti taj "pravi trenutak", a ono... nije ni sledeći, ni onaj nakon, ni ko zna kad. Jednostavno, ne da se, a ne da se jer se u međuvremenu dešava svašta. Nema nikakvih zamerki, ali smo sve više i više poznanici-poznata lica, a sve manje i manje ljudi koji se druže. Podrazumevano!

A koji ti je omiljeni kafić? :)

Većina tih kafa se nikada ne popije. "Zovi nekad da pijemo kafu" je u stvari suptilno lagani odjeb nekoga koga sretnem a poznaješ i ne znaš kako drugačije da ga pozdraviš. A istog trenutka kada se rastanete i okrenete na drugu stranu, nećete više razmišljati ni o toj osobi ni o toj kafi.
A zašto je to tako, pa verovatno zato što je život postao previše naporan, stresan i melanholičan. Svako će radije 3 sata sedeti sam u svojoj sobi i gledati video snimke na telefonu nego sedeti sa nekim, negde i pričati o nečemu. Jer je jednostavno umoran i letargičan.

Back